Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да го прошириш грбот,да го намалиш струкот и да зголемиш мускулна маса во раменици.
1.Преса за рамења во седната положба
2.Веслање во претклон и згибови
3.Паралелно вертикално летање.

Нормално,градење мускулна маса е како растење трева.
Првиот пат нема да ти успее,но ако продолжиш напред со тек на време ќе го добиеш тоа што го сакаш.

Како велат трпение спасение
Нормално луѓето не разбираат колку посветеност треба за да создадеш 1кг мускулна маса.
Треба да мериш исхрана,да следиш калории и макронутриенти,да логираш колку си кренал серии и повторувања и да имаш одмор и помалку стрес.
Затоа го направив видеово за вас.

Дали е потребно кога вежбам мртво дигање да носам појас? Бидејки пример дигам 30-40 кг а можам и повејке само ме интерисира дали може да се добие кила доколку не носам појас?

Конзумирам протеин 2 пати на ден меѓуоброк со вода и пред спиење со млеко и 3-4 белки,колку вода е препорачливо да се пие и дали може да имам некакви проблеми со бубрезите..барем така викаат:rolleyes:

Дали е потребно кога вежбам мртво дигање да носам појас? Бидејки пример дигам 30-40 кг а можам и повејке само ме интерисира дали може да се добие кила доколку не носам појас?
Не треба да научиш да изведуваш правилно и да не креваш со кичма, наместо тоа да креваш со Задна ложа и задник.

Конзумирам протеин 2 пати на ден меѓуоброк со вода и пред спиење со млеко и 3-4 белки,колку вода е препорачливо да се пие и дали може да имам некакви проблеми со бубрезите..барем така викаат:rolleyes:
Освен ако имаш проблем со бубрезите и си генетски предиспониран за тоа би се плашел.
Ако не не треба да се плашиш.
Прочитај зашто подоле.
http://karas4training.com/mk/nutrition/general/vistinata-za-proteinite-i-bubrezhnite-bolesti

• Ми се допаѓа
Reactions: 001
Ме интерисира дали откако ке пијам 1 месец креатин монохидрат дали потоа треба да правам пауза или може да продолжам до крајот на пакувањето? Зошто читав кога се правело пауза се губела добиената маса повторно се опајѓало дали е точно?[DOUBLEPOST=1407327555][/DOUBLEPOST]Сакам да ми помогнете доколку можете пример кога правам бенч и го земам тегот и откако ке почнам да го спуштам и кревам ми се мрдат раците немам рамнотежа некој совет ако може од вас.

Последно уредено:
Ме интерисира дали откако ке пијам 1 месец креатин монохидрат дали потоа треба да правам пауза или може да продолжам до крајот на пакувањето? Зошто читав кога се правело пауза се губела добиената маса повторно се опајѓало дали е точно?[DOUBLEPOST=1407327555][/DOUBLEPOST]Сакам да ми помогнете доколку можете пример кога правам бенч и го земам тегот и откако ке почнам да го спуштам и кревам ми се мрдат раците немам рамнотежа некој совет ако може од вас.
1.Ќе изгубиш интрамускуларна вода,мускулите се губат ако не се вежбаат.
2.Нормално е ако вежбаш и си почетник.[DOUBLEPOST=1407363708][/DOUBLEPOST]Се надевам дека ќе ви се допадне.

Последно уредено од модератор:
наутро веднаш станување јадам мусли,плазма или овесни снегулки со млеко, а по 1 час-1час и 30 минути јадам доручек.. дали е добро вака и во денови кога несум во можност дали http://ekipa.mk/wp-content/uploads/2014/06/Vitalia-Sport-bar-i-Sport-muesli.jpg е добра замена за муслите... и меѓу оброци како ужина зашто гледам има доста протеин.

Дали удирање на боксерска вреќа можам да си го рачунам како кардио ?

Најверојатно сто пати е прашано ова ама кој да бара па да прашам јас, каде најефтино може да се најдат тегови за кревање во Скопје? Планирам 4,5 кг ко за почеток па пишете каде може за најефтино да најдам и што пара секако :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom