Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Стомачни колку што знам, нема потреба да се прават повеќе од 20 во серија, не играло никаков ефект... знае некој нешто повеќе за ова ?

Незнам од кај ти е ова но кај мене до 20 пат не осекам ништо, над 30 почнуват да ме затегат, а од 40 до 50 кинат:jaj:
и така правам по две серии по 50 пати во неделата и имам добри резултати.

Абе ајде над 20 немало ефект. Утре сабајле.
Ја ги осеќам после 30 негде. И ги праам додека можам....некогаш 100, некогаш 60...ама секогаш одам до крај.

Епа не знам како ги правите вие. Јас се задржувам во воздух, се кревам неколку пати, па повторно се задржувам, но подолг период...

Дали некој суплемент како што е гајнерот или нешто слично ( предложете некој суплемент ) би му помогнало на слабичок човек малце да се поправи? Без да вежба во теретана или слично, туку само секојдневен живот, работа, дома, работа.

секако , затоа и е наменет.. ама вежбањето предизвикува тој суплемент подобнро да се искористи

Ех... да не претера малце ?

не , тоа ми е последниве две години скоро секое добро утро.. освен кога сум скапан.. а никако да го подослабам салцето за да ми се познаваат стомачните:D

Незнам од кај ти е ова но кај мене до 20 пат не осекам ништо, над 30 почнуват да ме затегат, а од 40 до 50 кинат:jaj:
и така правам по две серии по 50 пати во неделата и имам добри резултати.

јас правам секојдневно , 8серии по 10-15повторувања различни вежби.

1. Собрани нозе и се креваш кратко со главата нагоре
2. се вртам на страна (лева - десна) и се кревам странично
3. истата вежба од горе на другата страна
4. точак
5. рацете под газот , 10 пати кревање по 20 - 30 сантима од земја и никако допирање на земјата
6. В-сетови , собирање со рацете и нозете во вис (брус ли)
7. Мртво дигање , испружен скроз ,со раце позади глава или на гради
8. Граплинг стомачни - Рацете на гради , и ги креваш нозете до позиција свеќа. без да допираш со рацете на земја.

без престан меѓу вежбиве , ти одзема околу 10 мин. сосема доволно за да може секој да одвои од своето време.

[MkD]Scout;2650308 напиша:
секако , затоа и е наменет.. ама вежбањето предизвикува тој суплемент подобнро да се искористи

не , тоа ми е последниве две години скоро секое добро утро.. освен кога сум скапан.. а никако да го подослабам салцето за да ми се познаваат стомачните:D

јас правам секојдневно , 8серии по 10-15повторувања различни вежби.

1. Собрани нозе и се креваш кратко со главата нагоре
2. се вртам на страна (лева - десна) и се кревам странично
3. истата вежба од горе на другата страна
4. точак
5. рацете под газот , 10 пати кревање по 20 - 30 сантима од земја и никако допирање на земјата
6. В-сетови , собирање со рацете и нозете во вис (брус ли)
7. Мртво дигање , испружен скроз ,со раце позади глава или на гради
8. Граплинг стомачни - Рацете на гради , и ги креваш нозете до позиција свеќа. без да допираш со рацете на земја.

без престан меѓу вежбиве , ти одзема околу 10 мин. сосема доволно за да може секој да одвои од своето време.
а бе jeetkunedo стомачните ги праиш секој ден а,така и остануваш само по еднаш да ги повториш сите во една серија,е сега ај пробај одделно да ги праиш во серии 3 од секои од нив па после еден месец прави до цел сет вежби ама два пати и така натаму па ке праиме муабет

е да , најверојатно си у право.. ама и насабајле си работам 5 и повеќе серии обични стомачни со нозе на кревет.

факт е дека за да се познаваат стомачните не треба да се има воопшто салце над нив, така да ти колку сакаш прави стомачни, ќе бидат камен тврди, ама џабе....
исхрана и трчање се најбитниот фактор за тоблероне :) :)

trt..
ќе почнам секој ден да јадам тоблероне.. овај ќе трчам бе:D

Абе мислам дека на повеќето им е јасно дека стомачни се прават во кујна, а не во теретана :)
Добро избалансирана исхрана, со многу вода и секако со вежби и трчање доведува до одлично издефинирани стомачни...

Клик многу добар клип за склекови на разни начини

ок моја грешка јас знам 48 саати....
ама у секој случај не треба да се вежба секој ден иста мускулна партија и да се форсира....бидејќи така не расте мускулот

мислам дека како што секој организам реагира различно од некој друг организам дали на имунолошки пат или на нешто друго така и со мускулите на некој организам му е потребно повеќе време, а на некој помалку време да ги одмори мускулните клетки и да оформи нов слој на мускулни клетки, но важна улуга има и храната и тие хемиски додатоци доколку се користат

Ај препорачајте ми некој гејнер што го користите и имате резултати од него. Сакам да качам на маса. Имам 75 кг, 185 цм:smir:

Ај препорачајте ми некој гејнер што го користите и имате резултати од него. Сакам да качам на маса. Имам 75 кг, 185 цм:smir:

Universal%20Nutrition%20Gain%20Fast%203100%202.55lbs%20%20-%205%20servings.jpg

Univerzal Gainer 3100 :smir:

како и со кои вежби да ги пополнам ракавите на блузите бе???:vozbud: какви вежби:???за овие мускилите на рацете,

склекови правам на 2-3 дена по 2-3 серии по 12/14 повторувања...

како и со кои вежби да ги пополнам ракавите на блузите бе???:vozbud: какви вежби:???за овие мускилите на рацете,

склекови правам на 2-3 дена по 2-3 серии по 12/14 повторувања...
Ај поточно изјасни се за која мускулна група сакаш... за бицепс, трицепс, подлактица, рамо, бидејќи раката не е составена од еден мускул кој можеш да го вежбаш со една иста вежба.
Кажи што преферираш да зголемиш па ќе ти кажиме идеални вежби :star:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom