S
Stef Bachatero
Гостин
Кај мене во студио, повеќе информации приватна порака
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ми е јасно што не сфаќаш?[DOUBLEPOST=1404250106][/DOUBLEPOST]Oslabeno, sportsko srce![]()
Да, предизвикува дилатација на срцевиот мускул што може да биде потенцијално опасна да доведе до синкопи дури и до срцева слабост кај поединци. Би ти препорачал да си направиш испитување на срцето на спортска медицина или пак прави кардио со среден интезитет ако те страв.Цел ми е да намалам ниво на телесни масти во телото и се трудам да постигнам што поголем калориски дефицит со кардио. Секој ден, по станување од кревет на гладен стомак правам 10 HIIT интервали од по 40 секунди со 80 секунди одмор. Дали кардио секој ден има штетни последици од срцето? Освен HIIT секој ден 3 до 4 пати неделно вежбам со тежини. Бидејќи имам слушнато дека кардио секој и преголем напор, создава ослабено, спортско срце.
Не ми е јасно што не сфаќаш?[DOUBLEPOST=1404250106][/DOUBLEPOST]
Да, предизвикува дилатација на срцевиот мускул што може да биде потенцијално опасна да доведе до синкопи дури и до срцева слабост кај поединци. Би ти препорачал да си направиш испитување на срцето на спортска медицина или пак прави кардио со среден интезитет ако те страв.
Не, напротив имам слушнато дека спортско срце може да се стекне на било која возраст, а некои спортисти најчесто стекнуваат доста млади.А што би било со мене,кога 3 пати во недела имам по 2 саата џит кун до тренинг,и 3 пати во неделата теретана...?? ова ваљда за постари лица или така нешто ?
Не ми е јасно што не сфаќаш?
1. Да се здебелуваш и во стомак за време на маса но исто така треба да ти пораснат мускулите. Поентата е да стекнеш што помалку сало а што повеќе мускули за време на маса.Имам неколку прашања до поискусните билдери и оние кои добро си ја знаат работата.
Јас сум почетник во билдањето па имам некои нејасни работи.
1. Во текот на качување на маса се здебелуваме во пределот на стомакот. Добиваме некоја вишок килажа (па слабеење) или?
- Неопходно е слабеење за дефинирање на стомачните?
2. Кога сакам да дефинирам, дали дефиницијата ке биде на направената маса или ке се изгуби малку од масата?
3. Дали од не вежбање можат да ти опадне дефиницијата?
Колку години имаш ?Добро ми помогна во 90% од нејаснетите работи што ги имав за боди билдингот.
Сега уште ова да те прашам.
Имам вишок 2-3 килограми на моите 164см.
Дали треба да дигам тегови на таа висина затоа што сум слушал дека може да не раснеш потоа.
После вежбање гледам на левото рамо имам испукани капилари (црвени точки), како да го лекувам и дали е опасно?
16 ке наполнам во октомври.