Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Некој нека ми каже како е подобро да се фаќа вратилото кога се дигам со затворена рака или со палецот качен горе со другите 4 прсти нека пише некој ако знае
Јас вежбам со палецот горе, заедно со другите 4 прсти. Сите вежби ги вежбам така, не само вратило. Дали е подобро или правилно така - не сум сигурен. Но имам слушано дека така е подобро, со палецот горе.

226029_323749481053618_980824599_n.jpg

:D

thats true :D
--- надополнето: 29 август 2012 во 15:08 ---
Како да ги исправам рамењава ? малку ми се свиени нанапред,не многу,ама сакам да ми се исправени,пошто така мнооогу повееќе ми се гледа таа V форма...??

Ама бандажери се овие,имам јас дома вакви...ама брат,не сум видел у теретана некој да се движи со бандажери...:confused:
Како не си видел? Кај нас пола теретана е со ракавици кои дополнително имаат бандажер за да се стегаат околу зглобот. Јас користам завои или знојалки и ми доста помагаат со проблемот што го имам кога вежбам бицепс.

Продавам 4 тега од по 5 кила(значи вкупно 20) и 2 бучици со осигурачи,малку користени...купени од Орка.

ако има заинтересирани,нека ми пишат ПП.

Ама бандажери се овие,имам јас дома вакви...ама брат,не сум видел у теретана некој да се движи со бандажери...:confused:
Има и со бандажери, можда не си начекал...него со скршен зглоб навистина сакаш да креваш терет? Прашај го докторот-ортопед (или каде се лекуваш) или прашај доктор у спортска медицина. Мислам дека не е добро додека не зацели повредата.

Некој нека ми каже како е подобро да се фаќа вратилото кога се дигам со затворена рака или со палецот качен горе со другите 4 прсти нека пише некој ако знае

Воглавно за кревања на вратило не ти прави разлика.
Главната причина поради што треба да се избегнува при кревање на шипка ( да речеме за бицепс ) е што така ти се активираат мускули од подлактицата и не ти е толку изолирано извежбана мускулната група која ја целиш.

Покрај тоа кај бицепс најчесто се јавува болка во подлактицата кај луѓе што ја стегаат шипката премногу со палецот од горе.

Има и со бандажери, можда не си начекал...него со скршен зглоб навистина сакаш да креваш терет? Прашај го докторот-ортопед (или каде се лекуваш) или прашај доктор у спортска медицина. Мислам дека не е добро додека не зацели повредата.

Ми беше 1 месец во гипс,и одмарав после уште 1 месец за да заздрави цела и да се врати мускулатурата...:)

ми кажаа дека смеам од 1ви да вежбам,нормално,пополека...:)

Ми беше 1 месец во гипс,и одмарав после уште 1 месец за да заздрави цела и да се врати мускулатурата...:)

ми кажаа дека смеам од 1ви да вежбам,нормално,пополека...:)
тогаш е малце подруго. Погрешно те разбрав. Ако ти е за зглоб за раце, погоре на сликата, а еве и овие
http://www.gladijatori.com/gr-pro-s...ели-со-плаво-hos-hfg-2050-c,-gr-pro_p735.html
http://www.gladijatori.com/gr-pro-s...зглоб-црвени-hos-hfg-1975-a,-gr-pro_p734.html
http://www.gladijatori.com/gr-pro-sport-стегачи-за-зглоб-hos-hfa-444,-gr-pro_p737.html

може да го пиам креатинот со млеко некат или не е добро? и уште нешто кога сум во 1фаза на полнење во денови кога не вежбам колку пати да го пиам дневно и кога?
иначе го зимам 4пати на ден - по доручек, по ручек, 30м пред тренинг и одма по тренинг

може да го пиам креатинот со млеко некат или не е добро? и уште нешто кога сум во 1фаза на полнење во денови кога не вежбам колку пати да го пиам дневно и кога?
иначе го зимам 4пати на ден - по доручек, по ручек, 30м пред тренинг и одма по тренинг
Фазата на полнење треба да ти трае 3-7 дена макс, и креатинот го пиеш исто и на денови кога вежбаш и на денови кога не вежбаш. Така да пак 4 пати по 5 грама, е сеа не пред-после тренинг него отприлика временски ќе видиш на 3-4 саата разлика во текот на денот да ти се.

И во нормалната фаза кога ќе имаш внес од 5 грама креатин пак ќе го пиеш и на денови кога не вежбаш.

Иначе немора да правиш фаза на полнење. Јас имам пробано и со и без фаза на полнење и на двата начина имаше ефект само без полнење подолго ти трае креатинот а и условно помалку го оптеретуваш организмот

Заинтересиран сум за Muscle Prime Core Factor. Бев во Get Ready (напумпај се) ама го немаат и ми виккат за месец и пол ќе стигнел. Дали го има во некоја друга продавница во скопје (ми треба итно)?

Иначе немора да правиш фаза на полнење. Јас имам пробано и со и без фаза на полнење и на двата начина имаше ефект само без полнење подолго ти трае креатинот а и условно помалку го оптеретуваш организмот
значи слободно можам уште сега да преминам во 2рата фаза?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom