Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
26 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
8
Некој нека ми каже како е подобро да се фаќа вратилото кога се дигам со затворена рака или со палецот качен горе со другите 4 прсти нека пише некој ако знае
Јас вежбам со палецот горе, заедно со другите 4 прсти. Сите вежби ги вежбам така, не само вратило. Дали е подобро или правилно така - не сум сигурен. Но имам слушано дека така е подобро, со палецот горе.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
thats true :D
--- надополнето: 29 август 2012 во 15:08 ---
Како да ги исправам рамењава ? малку ми се свиени нанапред,не многу,ама сакам да ми се исправени,пошто така мнооогу повееќе ми се гледа таа V форма...??

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ама бандажери се овие,имам јас дома вакви...ама брат,не сум видел у теретана некој да се движи со бандажери...:confused:
Како не си видел? Кај нас пола теретана е со ракавици кои дополнително имаат бандажер за да се стегаат околу зглобот. Јас користам завои или знојалки и ми доста помагаат со проблемот што го имам кога вежбам бицепс.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Продавам 4 тега од по 5 кила(значи вкупно 20) и 2 бучици со осигурачи,малку користени...купени од Орка.

ако има заинтересирани,нека ми пишат ПП.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.772
Поени од реакции
12.235
Ама бандажери се овие,имам јас дома вакви...ама брат,не сум видел у теретана некој да се движи со бандажери...:confused:
Има и со бандажери, можда не си начекал...него со скршен зглоб навистина сакаш да креваш терет? Прашај го докторот-ортопед (или каде се лекуваш) или прашај доктор у спортска медицина. Мислам дека не е добро додека не зацели повредата.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Некој нека ми каже како е подобро да се фаќа вратилото кога се дигам со затворена рака или со палецот качен горе со другите 4 прсти нека пише некој ако знае
Воглавно за кревања на вратило не ти прави разлика.
Главната причина поради што треба да се избегнува при кревање на шипка ( да речеме за бицепс ) е што така ти се активираат мускули од подлактицата и не ти е толку изолирано извежбана мускулната група која ја целиш.

Покрај тоа кај бицепс најчесто се јавува болка во подлактицата кај луѓе што ја стегаат шипката премногу со палецот од горе.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Има и со бандажери, можда не си начекал...него со скршен зглоб навистина сакаш да креваш терет? Прашај го докторот-ортопед (или каде се лекуваш) или прашај доктор у спортска медицина. Мислам дека не е добро додека не зацели повредата.
Ми беше 1 месец во гипс,и одмарав после уште 1 месец за да заздрави цела и да се врати мускулатурата...:)

ми кажаа дека смеам од 1ви да вежбам,нормално,пополека...:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.772
Поени од реакции
12.235
Ми беше 1 месец во гипс,и одмарав после уште 1 месец за да заздрави цела и да се врати мускулатурата...:)

ми кажаа дека смеам од 1ви да вежбам,нормално,пополека...:)
тогаш е малце подруго. Погрешно те разбрав. Ако ти е за зглоб за раце, погоре на сликата, а еве и овие
http://www.gladijatori.com/gr-pro-sport-нараквици-со-стегач-за-зглоб-бели-со-плаво-hos-hfg-2050-c,-gr-pro_p735.html
http://www.gladijatori.com/gr-pro-sport-нараквици-со-стегач-за-зглоб-црвени-hos-hfg-1975-a,-gr-pro_p734.html
http://www.gladijatori.com/gr-pro-sport-стегачи-за-зглоб-hos-hfa-444,-gr-pro_p737.html

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
може да го пиам креатинот со млеко некат или не е добро? и уште нешто кога сум во 1фаза на полнење во денови кога не вежбам колку пати да го пиам дневно и кога?
иначе го зимам 4пати на ден - по доручек, по ручек, 30м пред тренинг и одма по тренинг

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
може да го пиам креатинот со млеко некат или не е добро? и уште нешто кога сум во 1фаза на полнење во денови кога не вежбам колку пати да го пиам дневно и кога?
иначе го зимам 4пати на ден - по доручек, по ручек, 30м пред тренинг и одма по тренинг
Фазата на полнење треба да ти трае 3-7 дена макс, и креатинот го пиеш исто и на денови кога вежбаш и на денови кога не вежбаш. Така да пак 4 пати по 5 грама, е сеа не пред-после тренинг него отприлика временски ќе видиш на 3-4 саата разлика во текот на денот да ти се.

И во нормалната фаза кога ќе имаш внес од 5 грама креатин пак ќе го пиеш и на денови кога не вежбаш.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Иначе немора да правиш фаза на полнење. Јас имам пробано и со и без фаза на полнење и на двата начина имаше ефект само без полнење подолго ти трае креатинот а и условно помалку го оптеретуваш организмот

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Заинтересиран сум за Muscle Prime Core Factor. Бев во Get Ready (напумпај се) ама го немаат и ми виккат за месец и пол ќе стигнел. Дали го има во некоја друга продавница во скопје (ми треба итно)?

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Иначе немора да правиш фаза на полнење. Јас имам пробано и со и без фаза на полнење и на двата начина имаше ефект само без полнење подолго ти трае креатинот а и условно помалку го оптеретуваш организмот
значи слободно можам уште сега да преминам во 2рата фаза?

Kajgana Shop

На врв Bottom