Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Тие што земате протеини, креатини и различни додатоци во исхраната имате ли некој посебен режим на тренинг до постепен success?

Зависи каков е протеинот, неможе да се одреди точното време. Јас користам еден мал трик кога немам време за да приготвам оброк после тренингот, 30 грама whey и 10 грама декстроза. 30 грама whey + 10 грама декстроза би требало да имаш простор од 1 час до 2 за следниот оброк. Затоа што не се битни само протеините, битни се и јаглено хидратите и калориите, единствено комплексни јаглено хидрати можеш да внесиш преку редовен оброк или во превод компир, ориз, црн леб, сите јаткасти плодови...

ПС. Моментално сум на мал буџет односно парите ми се ограничени до 15ти, дали некој го пробал
pure_whey_protein2.jpg

ова чудо, потребни ми се екстра 60 грама на протеин дневно односно 3 сервирања од ова, не се плашете немам проблеми со стомакот ниту со вкусот само дали некој го конзумирал?
Јас го пијам моментално, се раствара ок без грутки, нема вкус, на почеток ми беше некако грд али се навикнав

Тие што земате протеини, креатини и различни додатоци во исхраната имате ли некој посебен режим на тренинг до постепен success?
Врати се на ерепублик :D...

Нема посебен режим на тренинг, јас си правам програма според телото секој месец а вежбите ги одредувам пред тренинг со цел да не ги повторувам неколку пати. Креатинот и протеините само помагаат за побрз развој на нештата но не се стероиди т.е хемија да влијаат на хормоните и наеднаш да добијаш бум... Тие се додатоци во исхраната, односно се надополнува она што неможе да се надополни преку храна исто како и витамините...

@Wap Колку го пијаш? Да не е некое ср*ње без таа нутритивна вредност што ја пишува, мислам заприметуваш нешто?

Врати се на ерепублик :D...

Нема посебен режим на тренинг, јас си правам програма според телото секој месец а вежбите ги одредувам пред тренинг со цел да не ги повторувам неколку пати. Креатинот и протеините само помагаат за побрз развој на нештата но не се стероиди т.е хемија да влијаат на хормоните и наеднаш да добијаш бум... Тие се додатоци во исхраната, односно се надополнува она што неможе да се надополни преку храна исто како и витамините...

@Wap Колку го пијаш? Да не е некое ср*ње без таа нутритивна вредност што ја пишува, мислам заприметуваш нешто?
Недела дена, па не знам да ти кажам...рано е да се каже

Зависи каков е протеинот, неможе да се одреди точното време. Јас користам еден мал трик кога немам време за да приготвам оброк после тренингот, 30 грама whey и 10 грама декстроза. 30 грама whey + 10 грама декстроза би требало да имаш простор од 1 час до 2 за следниот оброк. Затоа што не се битни само протеините, битни се и јаглено хидратите и калориите, единствено комплексни јаглено хидрати можеш да внесиш преку редовен оброк или во превод компир, ориз, црн леб, сите јаткасти плодови...

ПС. Моментално сум на мал буџет односно парите ми се ограничени до 15ти, дали некој го пробал
pure_whey_protein2.jpg

ова чудо, потребни ми се екстра 60 грама на протеин дневно односно 3 сервирања од ова, не се плашете немам проблеми со стомакот ниту со вкусот само дали некој го конзумирал?
od PBC?

@ceasar да да во пбц го има...

@Wap и јас утре го земам и ќе прам review да го искористам ќе правам review то значи за 10/15 дена

Дали препорачувате мешање на протеин со вода?
Ми забранија некое време да пијам млеко.

Дали препорачувате мешање на протеин со вода?
Ми забранија некое време да пијам млеко.
Најдобро ти е со вода да го пиеш стално, побрзо го абсорбират. Но кога веќе си приврзан за млеко, купи нискомаслено и мешајго од сабајле со протеинот, а после тренинг гледај строго со вода да го пиеш, исто и навечер одбегнувај млеко.

Последно уредено:
Најдобро ти е со вода да го пиеш стално, побрзо го абсорбират. Но кога веќе си приврзан за млеко, купи нискомаслено и мешајго од сабајле со протеинот, а после тренинг гледај строго со вода да го пиеш, исто и навечер одбегнувај млеко.
јас цело време до сега само со нискомасно млеко ги пијам.
изгледа сум бил во заблуда и релативно глуп

јас цело време до сега само со нискомасно млеко ги пијам.
изгледа сум бил во заблуда и релативно глуп
Тоа е ствар укуса, не сите можат да го поднесат со вода, па затоа го мешат со млеко. Јес да има непријатен вкус со вода, али ко ке размислиш на кој начин е поквалитетно и се врши побрза абсорбција, вреди и тоа како да издржеш 3/4 секунди.

pure_whey_protein2.jpg

Јас веќе 4 пати земав од овој, сега наредната недела ке порачам 5кг ако имаат уште таа промоција 4+1 гратис. Се меша добро во шејкер со вода, ама бидејќи нема вкус не ми се допаѓа па го правам во блендер со млеко и за вкус додавам какао, банана, несквик, капини, малини... или што имам моментално.

Каде може да се купат тегови и шипки за вежбање дома?
Имаш на огласи на реклама5, исто имаш куферче со сет тегови во бидифит. Јас ти препорачувам на оглас да си побараш, у глобала ти се движат цените по 80/85 ден од кг, али голема е веројатноста да начекаш и многу поефтини. Поздрав

Солидна теретана потег Џорче, Хром, Влае а да не е Нагоми?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom