1. Сигурно некаде грешиш, или во тренинзите премногу форсираш или во исхраната и суплементацијата, тоа воспаление не е нормално да биде подолго од 48часа, кај мене такво се јавува само кога сум на low carb диета или кето, но никогаш подолго од 72часа од моментот кога сум тренирал . Пробај да си направиш балансирана храна, добро распореди ги јаглехидратите и протеините пред и после тренингот, внесувај поголема количина на зеленчук, зрнесто овошје, од суплементација БЦА, глутамин, аргинин, бета аланин, магнезиум, алфа липоинска киселина, омега 3 ти се суплементи кои ќе ти ја забрзаат регенерацијата и ќе ти помогнат во изградба на мускулна маса
2. Пробај со сода бикарбона, јас ја пијам по 0.1-0.2 гр на кг телесна тежина, само ако можеш набави си „медицинска“ таа е преработена и не содржи алуминиум.
3. Покрај префорсираност на тренингот, дали правилно ги изведуваш вежбите, пример градите ги вежбаш во понеделник, а во среда рамо, доколку не ја изведуваш правилно вежбата и ги активираш градите и обратно ќе имаш сигурно проблем.
4. Спиењето исто ти е клучно во опоравокот.
EPA vaka znaci za spienje spijam najmalku 8h pa I povejke,od suplementi zemam samo protein a za ishrana gledam da vnesam dovolno kalorii I protein so jaglehidrati znaci Vo denovite kkoga trenuram vnesuvam pred trening poveke sekeri a posle trenung protein I imam kvalitetna ishrana meso jajca , oriz , a sejkovi so oves pravam sekoj den so mlekko NE veruvam da e do ishranata mislam deka e do treningot posto premnogu forsiram Koga vezbam AMA taa bolka smeta Li sto trae podolgo da NE go sprecuva rastot poradi hipretrofija Toa me zagrizuva ili naprotiv dobro e?
Последно уредено: