Скокате седум години напред и го нема најинтересниот лик во серијата?
Освен ова горното, ептен ми се допадна епизодата, ама ко ќе ми текни дека имаат уште само седум епизоди за да ги завршат сите овие приказни, страв ми е да не ја заебат цела серија на крајот, посебно ако продолжат со сцените од 1884. Добро е што сакаат да ја прошират приказната на Наки, ама малку доцна е за флешбек од детството, посебо вака кога секоја броена минута е важна и има многу поинтересни работи за да прикажат.
И пак на првото ќе се вратам - искрено се надевам дека пак ќе го видиме Мајкл Штулбарг, во флешбек или како и да е. Арнолд беше можеби најдобриот лик во серијата, многу глупо ми е што така го шутнаа. Од Википедија: On his deathbed, Rothstein refused to identify his killer, answering police inquiries with "You stick to your trade. I'll stick to mine." and "Me mudder (my mother) did it.". Аман, Винтер, за ова немаш време, а имаше време за барање капи во трските?
Инаку, ќеф ми е дека конечно ќе има повеќе фокус на Чарли Лучијано и Њу Јорк. Има и потенцијал и за спин-оф, ама Винтер не е заинтересиран ни за Вoardwalk, па и поарно шо не одат по тие води. Омилена сцена во епизодата ми беше муабетот на Чарли со Масерија во ресторанот. И нормално, после тоа што се случи. "The fight is over."
И +1 за сето тоа што го кaжа HoT IcE над мене. Серијата е одлична и ако ви треба нешто да ја пополни дупката по крајот на Breaking Bad, гледајте ја. Не беше исто вака и со The Wire? Критичарите ја обожаваја ама дури се емитуваше немаше којзнај каква гледаност, ама после стана култен хит. Добро, не велам дека ова е како The Wire, ама...
Плус: