Блам држава

Наркоманите се заштитени кај нас, а и воопшто насилниците....На времето бодигардот на Заев во дискотека во Струмица претепа малолетници, некој до КОМА, ПрОливер го казни само прекршочно, а и тоа може не платил, по 5-6 месеци Зеко паг го вработи. А полицаец што пукнал на возило со кое дрвокрадец го газел, беше со месеци по дисциплински и судови...Нападнат и тепан да си од насилници, да испукаш со пиштол во воздух, повеќе ќе одговараш од насилниците...забранет е и електрошокер, гасен пиштол, општо самоодбрана...па имаше од Велес жена што во самоодвранаго уби насилниот сопруг, сомесеци траеше и судење и малтретирање...
Од друга страна, со ова КРИМИНОГЕНИ Закони, Судство и Ојо, ако се дозволи самоодбрана нема да ме чуди и нарачани убиства да ги поминуваат како самоодбрана...
A krijanje tuzhbi vo fioka po 5 i povejche godini?
I ne samo kaj zajo tuku i kaj ovie sega!
Standard shema vo MK ako imash vujce sto ima koreni vamu tamu

Од кај знаеш дека се муслимани, има многу албанци католици па и православни

Од кај знаеш дека се муслимани, има многу албанци католици па и православни
Ајше не е албанско име. Арапско е. Албанците немуслимани немаат арапски имиња.

A krijanje tuzhbi vo fioka po 5 i povejche godini?
I ne samo kaj zajo tuku i kaj ovie sega!
Standard shema vo MK ako imash vujce sto ima koreni vamu tamu

Тоа е така одамна, ни кај бране, ни кај грујо, ни кај зајко ни кај овој. Зошто?

1. Целиот чиновнички систем е партизиран, со тоа на функција не доаѓа поквалитетен кадар.
2. Голем дел се и корумпирани.
3. Сеуште владее системот „да завртам број-два“ и решен проблемот.

Тоа е така одамна, ни кај бране, ни кај грујо, ни кај зајко ни кај овој. Зошто?

1. Целиот чиновнички систем е партизиран, со тоа на функција не доаѓа поквалитетен кадар.
2. Голем дел се и корумпирани.
3. Сеуште владее системот „да завртам број-два“ и решен проблемот.
Zatoa narodecot reshenieto go bara vo Karta vo eden pravec,
Ama odi objasni mu na @датум i na @Del Boy

Поверојатно е дека држава со 1,5 милион жители ќе излезе од калта (каква сака нека е состојбата), него ли муџахединската, неолиберална Европска Унија која тоне и само тоне

Ете, пред некое време им рекле во школо на машките дека можат и по фустан да си доаѓаат, нивно право си било тоа..
Ничим изазвани им го перат паметот од мали нозе и се пробуваат на секој можен начин да дојдат до децата.
Затоа на 3 недели ги викаат на разговори и ги прашуваат за односите со фамилија , за да опипаат територија, да пуштат служби и да растурат што можат.
Во школо треба да ги учат дека родот е биолошка особина и дека не е нешто што е право на избор.

Толку многу работи има, не се ни споредува, ама ти исто како чолка не си свесен во какво општество живееш.
Битно пари се штанцаат и повеќе можности има..
Кога ќе идеш на лекар, бесплатна дијагноза даваат за фустанчиња..
Полошо ќе биде, луѓе што се тука по 30 год го гледаат тоа, не е научна фантастика за тоа да се заклучи.
Статистиката за лани вика дека по 30 години за првпат се вратиле повеќе луѓе на Балканот , него ли што заминале за европските држави

Идам во банка пари да уплатам, на влез од банка ми излага една жена од внатре, смкнува гаќите и .. , во ЦЕНТАР НА ГРАД.
Исто идам до банка, на 100 метра од мене колат чоек..

Шеташ по Рајна , гледаш легнат пациент на бетон и си го дрка..
Се лупаат у вена , се продава на улица трева прскана со фентанил(ова е проверено и тестирано)
Младите тука сакаст да си пушат и легално е, јбг.

Излагаш во ресторан да јадеш, влага дебил со две крпи на себе и му висат јајцата.
Ресторан каде што фамилијарно се оди,со деца..

И да не е така кај што си ти сега, ќе биде, не се секирај ;)

Ги кажуваш работите како ние да не ја знаеме состојбата во државата и што се дешава .. Како да сме паднати од Марс.

Јбг, и покрај тоа многу се одлучуваат да се враќаат и тоа може така и треба да биде..

Тоа што го напиша DelBoy(и делумно чолка) само ме потикна да го убрзам процесот.

Поверојатно е дека држава со 1,5 милион жители ќе излезе од калта (каква сака нека е состојбата), него ли муџахединската, неолиберална Европска Унија која тоне и само тоне

Ете, пред некое време им рекле во школо на машките дека можат и по фустан да си доаѓаат, нивно право си било тоа..
Ничим изазвани им го перат паметот од мали нозе и се пробуваат на секој можен начин да дојдат до децата.
Затоа на 3 недели ги викаат на разговори и ги прашуваат за односите со фамилија , за да опипаат територија, да пуштат служби и да растурат што можат.
Во школо треба да ги учат дека родот е биолошка особина и дека не е нешто што е право на избор.

Толку многу работи има, не се ни споредува, ама ти исто како чолка не си свесен во какво општество живееш.
Битно пари се штанцаат и повеќе можности има..
Кога ќе идеш на лекар, бесплатна дијагноза даваат за фустанчиња..
Полошо ќе биде, луѓе што се тука по 30 год го гледаат тоа, не е научна фантастика за тоа да се заклучи.
Статистиката за лани вика дека по 30 години за првпат се вратиле повеќе луѓе на Балканот , него ли што заминале за европските држави

Идам во банка пари да уплатам, на влез од банка ми излага една жена од внатре, смкнува гаќите и .. , во ЦЕНТАР НА ГРАД.
Исто идам до банка, на 100 метра од мене колат чоек..

Шеташ по Рајна , гледаш легнат пациент на бетон и си го дрка..
Се лупаат у вена , се продава на улица трева прскана со фентанил(ова е проверено и тестирано)
Младите тука сакаст да си пушат и легално е, јбг.

Излагаш во ресторан да јадеш, влага дебил со две крпи на себе и му висат јајцата.
Ресторан каде што фамилијарно се оди,со деца..

И да не е така кај што си ти сега, ќе биде, не се секирај ;)

Ги кажуваш работите како ние да не ја знаеме состојбата во државата и што се дешава .. Како да сме паднати од Марс.

Јбг, и покрај тоа многу се одлучуваат да се враќаат и тоа може така и треба да биде..

Тоа што го напиша DelBoy(и делумно чолка) само ме потикна да го убрзам процесот.
Ete i ti imash izbor!

Mene posle 30 godini vo stranstvo mi dojde preku takvoto od Makedonija makar shto 1-2 pati vo godinata ja gledam.
I kako shto kazhav, ne e do narodot tuku do drzhavata! A i nastanite shto gi citash na temava mi go potvrduvaat mislenjeto. A bogami na 340 i kusur strani gi ima.

A tebe, srejchen pat i ubav pomin

Ама реков јас, ме боли кур за системот. Како може милион ипол да живеат долу, ќе живеам и јас. Не сум роден со сребрена лажица у уста па да плачам дека губам нешто.
Автоматски споено мислење:

Ete i ti imash izbor!

Mene posle 30 godini vo stranstvo mi dojde preku takvoto od Makedonija makar shto 1-2 pati vo godinata ja gledam.

Па и ти имаш избор. Не се враќај ич и нема да ти е преку таквото. Светот е огромен, троши го урлаубот по Шпанија и Италија.

Ама реков јас, ме боли кур за системот. Како може милион ипол да живеат долу, ќе живеам и јас. Не сум роден со сребрена лажица у уста па да плачам дека губам нешто.

Па и ти имаш избор. Не се враќај ич и нема да ти е преку таквото. Светот е огромен, троши го урлаубот по Шпанија и Италија.
Toa i ti rekov. Zhivotot e prekratok za da cekam da padni tavanot. Zatoa bye bye
Abi i od tie 1,5M shto gi pishuvash samo 10-20% zhiveat drugite rezhiveuvaat.

Прегледај го приврзокот 456431

...што бидна со д-р А.Таравари кога бил министер за здравство што од државна каса на министерството месечно исплатувал 1000Е како советник на кумот инаку и тој ,,примерен" екс Министер за здравство д-р Ф.Меџити додека бил Директор на ЈЗУ Клиника за неврологија?

... договорот за дело склучен меѓу Ф.Меџити и Министерството за здравство- министер А.Таравари , траел од 8 јули 2024 до 31 декември 2024 година, кој имал задачи кои што требало да ги извршува за Министерството за здравство секој ден, и покрај тоа што секој ден имал работни задачи и на Клиниката за неврологија човек со еден газ седи комотно на две столици?

Прегледај го приврзокот 456427

...кога ќе сносат двајцата одговорност, а д-р Фатмир Меџити ДА ГИ ВРАТИ ПАРИТЕ ЗЕМЕНИ КАКО СОВЕТНИК за време на директорување во државна клиника, што се коси со законот?

...6000Е зарем малку се, па ништо не се зборува и спроведува, освен што го разрешиле од Директор, тоа ли е казната?

... а бе билмези каде се парите, да се вратат назад, а бе зашто им се гледа кроз прсти и ниному ништо, па не се ваши парите вие од власта што им ги опростувате кривичното дело и 6000Е или треба новиот Министер за здравство Алиу да пријави!

Прегледај го приврзокот 456430

...зинати за пари, никогаш да не им е доста, лажговци, мушки алапачи невидени!

Уште еден показател...еден од многуте, дека желбата да се биде на власт во „нашата земјата„ е исто што и желбата за крадење на туѓото.

Нема лик кој влегол во политиката а да не се офајдил...

Жиле е „адаптоиден„ па битно му е каде се парите, а не каде се идеолошките (пред)убедувања и вербата во нив...

За партиотски потреби, ќе ја пуштаме „Заветна„....

Уште еден показател...еден од многуте, дека желбата да се биде на власт во „нашата земјата„ е исто што и желбата за крадење на туѓото.
Нема лик кој влегол во политиката а да не се офајдил...
... е ако де, го стори тоа, каде е фидбек од Власта на стореното кривично дело на овие двајцата?

... според мене во вакви „нереагирања да се мавне по џебот, ако веќе нема затвор“ трет соучесник се и институциите кои треба да го сторат тоа да се дадат со име и презиме како трет кривец!

... е ако де, го стори тоа, каде е фидбек од Власта на стореното кривично дело на овие двајцата?

... според мене во вакви „нереагирања да се мавне по џебот, ако веќе нема затвор“ трет соучесник се и институциите кои треба да го сторат тоа да се дадат со име и презиме како трет кривец!

Власта?...

Очекуваш власта да ја гони власта? Сериозна си?...

Во држава каде секој со секого се знае, особено ликовите кои се во власта уште полесно се „дознаваат„ едни со други, очекуваш дека од двајца познаници во власта, едниот ќе го гони другиот?...

Па да беше поинаква работата, „институциите на системот„ ќе делуваа и ќе беа делотворни, наместо да дремат во работно време и да чекаат да им дојде платата „на први„.

Власта?...

Очекуваш власта да ја гони власта? Сериозна си?...

Во држава каде секој со секого се знае, особено ликовите кои се во власта уште полесно се „дознаваат„ едни со други, очекуваш дека од двајца познаници во власта, едниот ќе го гони другиот?...

Па да беше поинаква работата, „институциите на системот„ ќе делуваа и ќе беа делотворни, наместо да дремат во работно време и да чекаат да им дојде платата „на први„.

viber_image_2025-05-30_13-22-03-259.jpg

...па Власта не суди ниту обвинува за кривично дело, но треба барем да притиска, инаку не знам кој треба да пријави или судството само треба да реагира т.е. Јавните Обвинители, што прават таму само надоместоци и покачување на сопствените плати, нели тие делат правда и се независни, очите им се затворени?

akademik-2-1.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom