Поверојатно е дека држава со 1,5 милион жители ќе излезе од калта (каква сака нека е состојбата), него ли муџахединската, неолиберална Европска Унија која тоне и само тоне
Ете, пред некое време им рекле во школо на машките дека можат и по фустан да си доаѓаат, нивно право си било тоа..
Ничим изазвани им го перат паметот од мали нозе и се пробуваат на секој можен начин да дојдат до децата.
Затоа на 3 недели ги викаат на разговори и ги прашуваат за односите со фамилија , за да опипаат територија, да пуштат служби и да растурат што можат.
Во школо треба да ги учат дека родот е биолошка особина и дека не е нешто што е право на избор.
Толку многу работи има, не се ни споредува, ама ти исто како чолка не си свесен во какво општество живееш.
Битно пари се штанцаат и повеќе можности има..
Кога ќе идеш на лекар, бесплатна дијагноза даваат за фустанчиња..
Полошо ќе биде, луѓе што се тука по 30 год го гледаат тоа, не е научна фантастика за тоа да се заклучи.
Статистиката за лани вика дека по 30 години за првпат се вратиле повеќе луѓе на Балканот , него ли што заминале за европските држави
Идам во банка пари да уплатам, на влез од банка ми излага една жена од внатре, смкнува гаќите и .. , во ЦЕНТАР НА ГРАД.
Исто идам до банка, на 100 метра од мене колат чоек..
Шеташ по Рајна , гледаш легнат пациент на бетон и си го дрка..
Се лупаат у вена , се продава на улица трева прскана со фентанил(ова е проверено и тестирано)
Младите тука сакаст да си пушат и легално е, јбг.
Излагаш во ресторан да јадеш, влага дебил со две крпи на себе и му висат јајцата.
Ресторан каде што фамилијарно се оди,со деца..
И да не е така кај што си ти сега, ќе биде, не се секирај
Ги кажуваш работите како ние да не ја знаеме состојбата во државата и што се дешава .. Како да сме паднати од Марс.
Јбг, и покрај тоа многу се одлучуваат да се враќаат и тоа може така и треба да биде..
Тоа што го напиша DelBoy(и делумно чолка) само ме потикна да го убрзам процесот.