Блам држава

Наркоманите се заштитени кај нас, а и воопшто насилниците....На времето бодигардот на Заев во дискотека во Струмица претепа малолетници, некој до КОМА, ПрОливер го казни само прекршочно, а и тоа може не платил, по 5-6 месеци Зеко паг го вработи. А полицаец што пукнал на возило со кое дрвокрадец го газел, беше со месеци по дисциплински и судови...Нападнат и тепан да си од насилници, да испукаш со пиштол во воздух, повеќе ќе одговараш од насилниците...забранет е и електрошокер, гасен пиштол, општо самоодбрана...па имаше од Велес жена што во самоодвранаго уби насилниот сопруг, сомесеци траеше и судење и малтретирање...
Од друга страна, со ова КРИМИНОГЕНИ Закони, Судство и Ојо, ако се дозволи самоодбрана нема да ме чуди и нарачани убиства да ги поминуваат како самоодбрана...
A krijanje tuzhbi vo fioka po 5 i povejche godini?
I ne samo kaj zajo tuku i kaj ovie sega!
Standard shema vo MK ako imash vujce sto ima koreni vamu tamu

Од кај знаеш дека се муслимани, има многу албанци католици па и православни

Од кај знаеш дека се муслимани, има многу албанци католици па и православни
Ајше не е албанско име. Арапско е. Албанците немуслимани немаат арапски имиња.

A krijanje tuzhbi vo fioka po 5 i povejche godini?
I ne samo kaj zajo tuku i kaj ovie sega!
Standard shema vo MK ako imash vujce sto ima koreni vamu tamu

Тоа е така одамна, ни кај бране, ни кај грујо, ни кај зајко ни кај овој. Зошто?

1. Целиот чиновнички систем е партизиран, со тоа на функција не доаѓа поквалитетен кадар.
2. Голем дел се и корумпирани.
3. Сеуште владее системот „да завртам број-два“ и решен проблемот.

Тоа е така одамна, ни кај бране, ни кај грујо, ни кај зајко ни кај овој. Зошто?

1. Целиот чиновнички систем е партизиран, со тоа на функција не доаѓа поквалитетен кадар.
2. Голем дел се и корумпирани.
3. Сеуште владее системот „да завртам број-два“ и решен проблемот.
Zatoa narodecot reshenieto go bara vo Karta vo eden pravec,
Ama odi objasni mu na @датум i na @Del Boy

Поверојатно е дека држава со 1,5 милион жители ќе излезе од калта (каква сака нека е состојбата), него ли муџахединската, неолиберална Европска Унија која тоне и само тоне

Ете, пред некое време им рекле во школо на машките дека можат и по фустан да си доаѓаат, нивно право си било тоа..
Ничим изазвани им го перат паметот од мали нозе и се пробуваат на секој можен начин да дојдат до децата.
Затоа на 3 недели ги викаат на разговори и ги прашуваат за односите со фамилија , за да опипаат територија, да пуштат служби и да растурат што можат.
Во школо треба да ги учат дека родот е биолошка особина и дека не е нешто што е право на избор.

Толку многу работи има, не се ни споредува, ама ти исто како чолка не си свесен во какво општество живееш.
Битно пари се штанцаат и повеќе можности има..
Кога ќе идеш на лекар, бесплатна дијагноза даваат за фустанчиња..
Полошо ќе биде, луѓе што се тука по 30 год го гледаат тоа, не е научна фантастика за тоа да се заклучи.
Статистиката за лани вика дека по 30 години за првпат се вратиле повеќе луѓе на Балканот , него ли што заминале за европските држави

Идам во банка пари да уплатам, на влез од банка ми излага една жена од внатре, смкнува гаќите и .. , во ЦЕНТАР НА ГРАД.
Исто идам до банка, на 100 метра од мене колат чоек..

Шеташ по Рајна , гледаш легнат пациент на бетон и си го дрка..
Се лупаат у вена , се продава на улица трева прскана со фентанил(ова е проверено и тестирано)
Младите тука сакаст да си пушат и легално е, јбг.

Излагаш во ресторан да јадеш, влага дебил со две крпи на себе и му висат јајцата.
Ресторан каде што фамилијарно се оди,со деца..

И да не е така кај што си ти сега, ќе биде, не се секирај ;)

Ги кажуваш работите како ние да не ја знаеме состојбата во државата и што се дешава .. Како да сме паднати од Марс.

Јбг, и покрај тоа многу се одлучуваат да се враќаат и тоа може така и треба да биде..

Тоа што го напиша DelBoy(и делумно чолка) само ме потикна да го убрзам процесот.

Поверојатно е дека држава со 1,5 милион жители ќе излезе од калта (каква сака нека е состојбата), него ли муџахединската, неолиберална Европска Унија која тоне и само тоне

Ете, пред некое време им рекле во школо на машките дека можат и по фустан да си доаѓаат, нивно право си било тоа..
Ничим изазвани им го перат паметот од мали нозе и се пробуваат на секој можен начин да дојдат до децата.
Затоа на 3 недели ги викаат на разговори и ги прашуваат за односите со фамилија , за да опипаат територија, да пуштат служби и да растурат што можат.
Во школо треба да ги учат дека родот е биолошка особина и дека не е нешто што е право на избор.

Толку многу работи има, не се ни споредува, ама ти исто како чолка не си свесен во какво општество живееш.
Битно пари се штанцаат и повеќе можности има..
Кога ќе идеш на лекар, бесплатна дијагноза даваат за фустанчиња..
Полошо ќе биде, луѓе што се тука по 30 год го гледаат тоа, не е научна фантастика за тоа да се заклучи.
Статистиката за лани вика дека по 30 години за првпат се вратиле повеќе луѓе на Балканот , него ли што заминале за европските држави

Идам во банка пари да уплатам, на влез од банка ми излага една жена од внатре, смкнува гаќите и .. , во ЦЕНТАР НА ГРАД.
Исто идам до банка, на 100 метра од мене колат чоек..

Шеташ по Рајна , гледаш легнат пациент на бетон и си го дрка..
Се лупаат у вена , се продава на улица трева прскана со фентанил(ова е проверено и тестирано)
Младите тука сакаст да си пушат и легално е, јбг.

Излагаш во ресторан да јадеш, влага дебил со две крпи на себе и му висат јајцата.
Ресторан каде што фамилијарно се оди,со деца..

И да не е така кај што си ти сега, ќе биде, не се секирај ;)

Ги кажуваш работите како ние да не ја знаеме состојбата во државата и што се дешава .. Како да сме паднати од Марс.

Јбг, и покрај тоа многу се одлучуваат да се враќаат и тоа може така и треба да биде..

Тоа што го напиша DelBoy(и делумно чолка) само ме потикна да го убрзам процесот.
Ete i ti imash izbor!

Mene posle 30 godini vo stranstvo mi dojde preku takvoto od Makedonija makar shto 1-2 pati vo godinata ja gledam.
I kako shto kazhav, ne e do narodot tuku do drzhavata! A i nastanite shto gi citash na temava mi go potvrduvaat mislenjeto. A bogami na 340 i kusur strani gi ima.

A tebe, srejchen pat i ubav pomin

Ама реков јас, ме боли кур за системот. Како може милион ипол да живеат долу, ќе живеам и јас. Не сум роден со сребрена лажица у уста па да плачам дека губам нешто.
Автоматски споено мислење:

Ete i ti imash izbor!

Mene posle 30 godini vo stranstvo mi dojde preku takvoto od Makedonija makar shto 1-2 pati vo godinata ja gledam.

Па и ти имаш избор. Не се враќај ич и нема да ти е преку таквото. Светот е огромен, троши го урлаубот по Шпанија и Италија.

Ама реков јас, ме боли кур за системот. Како може милион ипол да живеат долу, ќе живеам и јас. Не сум роден со сребрена лажица у уста па да плачам дека губам нешто.

Па и ти имаш избор. Не се враќај ич и нема да ти е преку таквото. Светот е огромен, троши го урлаубот по Шпанија и Италија.
Toa i ti rekov. Zhivotot e prekratok za da cekam da padni tavanot. Zatoa bye bye
Abi i od tie 1,5M shto gi pishuvash samo 10-20% zhiveat drugite rezhiveuvaat.

Прегледај го приврзокот 456431

...што бидна со д-р А.Таравари кога бил министер за здравство што од државна каса на министерството месечно исплатувал 1000Е како советник на кумот инаку и тој ,,примерен" екс Министер за здравство д-р Ф.Меџити додека бил Директор на ЈЗУ Клиника за неврологија?

... договорот за дело склучен меѓу Ф.Меџити и Министерството за здравство- министер А.Таравари , траел од 8 јули 2024 до 31 декември 2024 година, кој имал задачи кои што требало да ги извршува за Министерството за здравство секој ден, и покрај тоа што секој ден имал работни задачи и на Клиниката за неврологија човек со еден газ седи комотно на две столици?

Прегледај го приврзокот 456427

...кога ќе сносат двајцата одговорност, а д-р Фатмир Меџити ДА ГИ ВРАТИ ПАРИТЕ ЗЕМЕНИ КАКО СОВЕТНИК за време на директорување во државна клиника, што се коси со законот?

...6000Е зарем малку се, па ништо не се зборува и спроведува, освен што го разрешиле од Директор, тоа ли е казната?

... а бе билмези каде се парите, да се вратат назад, а бе зашто им се гледа кроз прсти и ниному ништо, па не се ваши парите вие од власта што им ги опростувате кривичното дело и 6000Е или треба новиот Министер за здравство Алиу да пријави!

Прегледај го приврзокот 456430

...зинати за пари, никогаш да не им е доста, лажговци, мушки алапачи невидени!

Уште еден показател...еден од многуте, дека желбата да се биде на власт во „нашата земјата„ е исто што и желбата за крадење на туѓото.

Нема лик кој влегол во политиката а да не се офајдил...

Жиле е „адаптоиден„ па битно му е каде се парите, а не каде се идеолошките (пред)убедувања и вербата во нив...

За партиотски потреби, ќе ја пуштаме „Заветна„....

Уште еден показател...еден од многуте, дека желбата да се биде на власт во „нашата земјата„ е исто што и желбата за крадење на туѓото.
Нема лик кој влегол во политиката а да не се офајдил...
... е ако де, го стори тоа, каде е фидбек од Власта на стореното кривично дело на овие двајцата?

... според мене во вакви „нереагирања да се мавне по џебот, ако веќе нема затвор“ трет соучесник се и институциите кои треба да го сторат тоа да се дадат со име и презиме како трет кривец!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom