Бјело Дугме

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓето се закон стварно ги поштовам а и мислам дека нивната музика секогаш ќе се слуша...

Nema podobri na poranesnata Yu scena od niv. Duri i od denesna distanca prvite albumi so Bebek se nesto nenadminato vo yu muzikata. Omilena mi e edna malku ponepoznata pesna ,,Ne placi,, od albumot ,,Uspavanka za Radmilu M. Strasna rabota!I sega vredi milijarda evra:jaj:

Бело Дугме не само што се легенди тие биле создавачите на најдобрата музика која се слушала не само во тоа време туку и сега односно денес.Нивните песни никогаш нема да престанат да бидат хит.Затоа што нивната музика не само што е квалитетна туку и перфекција за ретро журка.Добрата страна на оваа група е што продожи да биде слушана и од старата и од младата популација(што е позитивен фактор).А и на концертот што беше пред некое време беше закон,али сепак се приметува дека членовите се стари и неможат да го издржат тоа темпо како некогаш...

Da go nema nekoj koncertot iskarano na Bijelo Dugme vo Skopje sto bese, ako go ima nekoj neka dade linkovi da go simnam.

Fala odnapred.

http://www.blic.rs/zabava.php?id=74738

Толку од Ален, проштален концерт во Арена за некој месец...
Па мислам дека БАТ ко беа на Нова Година во Опатија, Ален не бил. Незнам колку е ова точно ама...
Сега прочитав дека се снима документарен филм за тапанарот на Дугме - Горан Ипе Ивандиќ, шо загина на 12.1.1994. Ален изјавил дека единствено тој ја знае вистината за негвата смрт, а ќе ја напишел во автобиографијата негова.

Ovaa legendarna grupa ke opstane megu generaciite i nejzinite hitovi ke se prenesuvaat uste so mngou godini:)

Легендарна група кој це се слуша уште мноооооогу долго.Стварно ги поштовам оие луѓе од се срце.бев на коцертот на БАТ и толку добро си поминавме иако не беа и другите членови од бендот.:vozbud:

ЛЕГЕНДИИИИИ!!!!!!!пред година време не им обрнував внимание,не им знаев ни една песна,ама другар ми нешо на мобилен стајл нивни песни.... хоп цуп,липе цвату,хајдемо у планине (сега ми е омилена од нив), не спавај мала моја.... сите ги научив на памет и си ги слушам, се заразив!

btw концертот у скопје со беше,пред 2-3 месеца, го има некој снимано:??или линк да ми дадете????

Имам неколку клипчиња, а имат и на youtube некој ставено. Иначе после Нова Година го даваа концертот на А1, па се надевам дека за брзо време ќе излезит и во продажба.
Пред неколку недели го фатив на некоја програма и концертот шо беше и Ќустендил (27.09.2008).

Бијело Дугме се неповторливи!

Една меѓу најдобрите групи на балканот.секако да не ги заборавиме рибја чорба,црвена јабука,плави оркестар.

i ja si gi slusam ne mnogu ali dobri se

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom