Бјело Дугме

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
AUUUUUUUUUUUUU....TOA E MOJATA TEMA!GI OBOZAVAM!SE NAJDOBRO ZA NIV ME PALI NIVNIOT GLAS!POGOTOVO ALEN!NEMA STO ZAKON SE

toooooooooo podobro neso od bijelo dugme nemozese da mi se slu4i ! prosto gi obozavam nemozam bez niv da si go zamislam denot..."evo,zalecu se", "lazes", "odlazim", " da te bogdo ne volim", a ti me iznevjeri","za esmu","dzurdzevdan".... i mn drugi ou fenomenalno neso.sekoj so gi saka slobodno mozi da mi pisi...
a moz da stavame pesni od niv a?

Bijelo Dugme

Evo zaklecu se

E, nosite ovu pjesmu
zadnji put, u jednu ulicu
kraj rijeke, zauvijek zabranjenu
samo za moje korake

E, kada bi, neko granu masline
ej, na jedna vrata odnio
vrata sto sam zauvijek
davno, davno, zatvorio

Ref.
Evo zaklet' cu se ja pred svima
svim na svijetu i svime sto imam
da je nikad nisam htio
da je nisam volio i da ne bolujem
pred svima se zaklinjem
pred svima, al' pred Bogom ne smijem

Pjesma uvijek mirise na uspomene
recite joj tako ako pita za mene, ej

Ref.

O, pjesma, ej, uvijek
mirise na uspomene
recite joj tako ako
pita za mene

Zauvijek zabranjenu, ej
samo za moje korake
(2x)

Zauvijek zabranjenu

edna od moite omileni pesni! zakon!!!

Еве еден мој тип, браво братче. И јас сум голем ЛУДАК по нив. Незнам дали знаеш, ама сега е малку преоформена групава (која што званично не постои од 1989) и сега вика Б.А.Т. (Бебек, Ален, Тифа) и се истите членови од Дугме само без Брега (и нормално без Ипе и Лаза R.I.P.). Имам отворено посебна тема за оваа група, па можеш да прочиташ нешто што те интересира за нив или слободно прашај ме. Иначе можно е летово да дојдат во Македонија, пошо ќе прават турнеја низ Југославија...

epa ja go slusam dugme vise 3-4 godini t.e. ne sum gi slusal odamna ama nema vrska.....

si imam svoja lista na omileni pesni malce porazlicni od drugite.... toa se dva specificni albumi....edniot e od erata na bebek, ''uspavanka za radmilu m'' osobeno toj singl i pesnata ''zaboravi ako mozes''......

i vtoriot album e edinstveniot album na tifa, ''kosovka devojka'' od 1986......

epa ja go slusam dugme vise 3-4 godini t.e. ne sum gi slusal odamna ama nema vrska.....

si imam svoja lista na omileni pesni malce porazlicni od drugite.... toa se dva specificni albumi....edniot e od erata na bebek, ''uspavanka za radmilu m'' osobeno toj singl i pesnata ''zaboravi ako mozes''......

i vtoriot album e edinstveniot album na tifa, ''kosovka devojka'' od 1986......
Малку имаш промашено со годината. Тифа во Дугме пееше од 1984-1985, а албумот кој правилно се вика "Бијело Дугме" (колку што знам) е издаден 1984.
Незнам дали знаеш, ама во песната "Успаванка за Радмилу М" гитарист е Влатко Стефановски, исто така и на една друга песна што во моментов не ми теквит како се викат (не е ич позната).

Малку имаш промашено со годината. Тифа во Дугме пееше од 1984-1985, а албумот кој правилно се вика "Бијело Дугме" (колку што знам) е издаден 1984.
Незнам дали знаеш, ама во песната "Успаванка за Радмилу М" гитарист е Влатко Стефановски, исто така и на една друга песна што во моментов не ми теквит како се викат (не е ич позната).

da, posle vidov deka zgresiv za godinata....znaev deka e parna godina...:wink:

a za vlatko isto znam , toj album e sniman i masteriziran ,del vo london ,del vo skopje pa taka doslo do sorabtoka megju brega i vlatko....

Еве еден мој тип, браво братче. И јас сум голем ЛУДАК по нив. Незнам дали знаеш, ама сега е малку преоформена групава (која што званично не постои од 1989) и сега вика Б.А.Т. (Бебек, Ален, Тифа) и се истите членови од Дугме само без Брега (и нормално без Ипе и Лаза R.I.P.). Имам отворено посебна тема за оваа група, па можеш да прочиташ нешто што те интересира за нив или слободно прашај ме. Иначе можно е летово да дојдат во Македонија, пошо ќе прават турнеја низ Југославија...

koga kade? kazuj :))

Па реков дека можно е да прават концерт и во Македонија, пошо летово по се изгледа ќе прават турнеја низ цела Југославија. Иначе беа на турнеја низ Америка во 2006(турнејата се викаше "Кад би био Бијело Дугме"), па потоа правеа коцерти низ Скандинавија, па нивниов менаџер дал изјава дека крајот на турнејата ќе биде низ Југославија. Пред некој месец имаа 7 концерти низ Хрватска, а за Нова Година (2008) свиреа Црна Гора. Имате многу клипови на youtube.

Јас читав во Свет дека се скарале меѓусебно и дека отсега ќе настапувале само тројца од нив (без Горан Бреговиќ) но Брега не им дозволувал да настапуваат под името Бјело Дугме оти наводно тој ги имал правата за тоа име!
Бреговиќ е познат по темпераментот и е многу зборуван како лош човек.Многу негови соработници се изјасниле како крајно незадоволни од неговиот однос.

koj znae nekoja informacija neka kaze i ja odam obavezno !!!
Дај боже да направат концерт. Ако направат, ајде а се собереме форумџииве фанови на Бијело Дугме од цела Македонија и додиме заедно на концерт. Шо викате??

Само уште да твореа и пееа на English ке беа светска група, во ниво на Rolling Stones, Led Zeppelin итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom