Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Малку имаш промашено со годината. Тифа во Дугме пееше од 1984-1985, а албумот кој правилно се вика "Бијело Дугме" (колку што знам) е издаден 1984.epa ja go slusam dugme vise 3-4 godini t.e. ne sum gi slusal odamna ama nema vrska.....
si imam svoja lista na omileni pesni malce porazlicni od drugite.... toa se dva specificni albumi....edniot e od erata na bebek, ''uspavanka za radmilu m'' osobeno toj singl i pesnata ''zaboravi ako mozes''......
i vtoriot album e edinstveniot album na tifa, ''kosovka devojka'' od 1986......
Малку имаш промашено со годината. Тифа во Дугме пееше од 1984-1985, а албумот кој правилно се вика "Бијело Дугме" (колку што знам) е издаден 1984.
Незнам дали знаеш, ама во песната "Успаванка за Радмилу М" гитарист е Влатко Стефановски, исто така и на една друга песна што во моментов не ми теквит како се викат (не е ич позната).
Еве еден мој тип, браво братче. И јас сум голем ЛУДАК по нив. Незнам дали знаеш, ама сега е малку преоформена групава (која што званично не постои од 1989) и сега вика Б.А.Т. (Бебек, Ален, Тифа) и се истите членови од Дугме само без Брега (и нормално без Ипе и Лаза R.I.P.). Имам отворено посебна тема за оваа група, па можеш да прочиташ нешто што те интересира за нив или слободно прашај ме. Иначе можно е летово да дојдат во Македонија, пошо ќе прават турнеја низ Југославија...
Па реков дека можно е да прават концерт и во Македонија, пошо летово по се изгледа ќе прават турнеја низ цела Југославија. Иначе беа на турнеја низ Америка во 2006(турнејата се викаше "Кад би био Бијело Дугме"), па потоа правеа коцерти низ Скандинавија, па нивниов менаџер дал изјава дека крајот на турнејата ќе биде низ Југославија. Пред некој месец имаа 7 концерти низ Хрватска, а за Нова Година (2008) свиреа Црна Гора. Имате многу клипови на youtube.koga kade? kazuj)
Бреговиќ е познат по темпераментот и е многу зборуван како лош човек.Многу негови соработници се изјасниле како крајно незадоволни од неговиот однос.Јас читав во Свет дека се скарале меѓусебно и дека отсега ќе настапувале само тројца од нив (без Горан Бреговиќ) но Брега не им дозволувал да настапуваат под името Бјело Дугме оти наводно тој ги имал правата за тоа име!
А од каде си ти толку сигурен????Не идат бе шо ви е.
Дај боже да направат концерт. Ако направат, ајде а се собереме форумџииве фанови на Бијело Дугме од цела Македонија и додиме заедно на концерт. Шо викате??koj znae nekoja informacija neka kaze i ja odam obavezno !!!