Бисери oд училишни денови

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
проф по био : Објасни каде и како настанува оплодувањето на јајце клетката од страна на сперматозоидот!
Васко : Оплодувањето настанува длабооко,длабоооко во вагината,многу длабоко а негде дури и на почетокот мислам понекогаш а настанува со спојувањето на јајце клетката и сперматозоидот.
проф: Е добро бе Васко,каде и колку е тоа длабокоото а каде е тоа почетокот објасни поконкретно !
Васко : Па зависи од величината професорке ...мислам знаете кај јапонците би настанало оплодување на излезот од вагината,а пример кај црнците може и например длабооко дури близо желудникот да настане.Мислам така е според мене.
проф: Срам те било.Ученик со 4 ка биологија да каже таква глупост.Да знаеш дека ќе ти биде бележано.

На македонски јазик и литература:
проф: Блажевска,наброј некои стилски изразни средства!
Блажевска: Епитет,компарација,СУПЕРФЕНИКАЦИЈА,ХИПЕРФУНКЦИЈА,АНАФИРМА,МЕТАКФОРА,ЕПИКАФОРА:....и слично.
(веќе се кинеме од смеење,инаку ученичката за жалење пустата ништо незнае)
проф: Ајде од поново заедно со мене.....значи,Епитет,компарација,Хипер.....Ајде дополни!?
Блажевска: ....па хипер...хипер....хиперФЕНИКОЛ!

проф по био : Објасни каде и како настанува оплодувањето на јајце клетката од страна на сперматозоидот!
Васко : Оплодувањето настанува длабооко,длабоооко во вагината,многу длабоко а негде дури и на почетокот мислам понекогаш а настанува со спојувањето на јајце клетката и сперматозоидот.
проф: Е добро бе Васко,каде и колку е тоа длабокоото а каде е тоа почетокот објасни поконкретно !
Васко : Па зависи од величината професорке ...мислам знаете кај јапонците би настанало оплодување на излезот од вагината,а пример кај црнците може и например длабооко дури близо желудникот да настане.Мислам така е според мене.
проф: Срам те било.Ученик со 4 ка биологија да каже таква глупост.Да знаеш дека ќе ти биде бележано.

На македонски јазик и литература:
проф: Блажевска,наброј некои стилски изразни средства!
Блажевска: Епитет,компарација,СУПЕРФЕНИКАЦИЈА,ХИПЕРФУНКЦИЈА,АНАФИРМА,МЕТАКФОРА,ЕПИКАФОРА:....и слично.
(веќе се кинеме од смеење,инаку ученичката за жалење пустата ништо незнае)
проф: Ајде од поново заедно со мене.....значи,Епитет,компарација,Хипер.....Ајде дополни!?
Блажевска: ....па хипер...хипер....хиперФЕНИКОЛ!
Како не рекла Хиперактив :D

бев дудук по француски иако и у основно 4год учев и на крај у 2год. ме испрашуваше професорката и нормално ја врска си немав и вика што да те прашам кажи ми што да те прашам, аман со тебе. :D
и ми вика ај изброј до 10 и јас изброив и таков жив среќен сум завршил работа и само наеднаш сите прснаа да се смејат а професоркава се мава по глава и си викам у пм што се дешава сеа ме збунија тотално :cenzura:
бев избројал на англиски и до ден денес класниот незнам како ја убеди да не ме остави на полагање :sneaky:

Баба ми во 1960 и некоја била втора година и учеле тогаш француски обавезно.И требало да рецитираат песна сите ученици.
Еден стих од песната гласел : "Ж па не дорми,в јазу кативи" а баба ми рецитирала рецитирала и последното не го запомтила и рекла "Ж па не дорми,В ЈАЗОТ СЕ КАТА УДАВИ"
и цел клас се скинале од смеење за што после биле казнети со по 10 удари со стап по раце.

Хемија (наставник е): X ти имаш ли дечко?
X: Не наставниче, мала сум јас.
Хемија: Еее, како мала. Јас на ваши години колку дечковци имаше.

X зборува на часот
Биологија: X ако ти удрам една, устата како на Анџелина Џоли ќе ти стане.

Македонски: Треба да напишете 2 прости и 2 сложени реченици. Значи 5 реченици.

Некој мава со книшки.
Математика: Кој мава?
X: Попо со крсто мава.

Биологија: Се случи на наш служител да му дува вентилаторот во главата, па стигна и брза помош и до Скопје до болница стигна.
X: Е шо, брзата помош згрешила ли го пато па стигнала до Скопје?
Биологија: Не, она кочила на кривината и он излетал. :pos:

Техничко: Крадците ќе влезат да крадат, полицајците ќе дојдат, ќе ги затворат вратите и ќе им фрлат вреќи на главите исто како што рибарите ловат птици. :pos:

X: Наставничке бојлеро има ли термостат?
Физика: Има.
X: А кај се наоѓа, горе или доле?
Физика: Па зависи од пералната. :pos::pos::pos:

Македонски: X кажи реченица со два подмети.
X: Песот и кучето лаат.

najjako bese koga gi otkacivme tie osiguracite od neonkite bez koi nemozat da rabotat. Imavme predavanje taka kasno zimno vreme temnica, doagja profesorot mu vikame se rasipaa i vide nevide ne pusti :pipi:

Добро бе, јас џабе ли правам модификации на форумов? Толку ли не виде дека има иста тема при отварањето на новата?
Што треба повеќе да направам, да трепка со фонт 48? :)
72 ка :)

Германски: сега сите сконцентрирано да внимаваат.
Б.:Шо да праеме професорке?!
--- надополнето: 24 мај 2013 во 16:58 ---
Влегува ученик на час и вика: ке може ли ... да излезе тражат го?
Проф: Кој го бара?
Ученик:Јас.

ние сите патос :vozbud:
--- надополнето: 24 мај 2013 во 17:46 ---
одеме со другарка во слаткара и јас викам: за мене една лимонада од боровница :tapp:

На англиски правиме нешто муабет за културите во светот и едно дете: Во индија поарно крава да отепаш отколку човек. (а обратно требаше, нели многу ја почитуваат кравата таму) :pos:
На биологија истото дете.
Наставничката: Ајде набројте ми водоземци.
Ученикот: Носорог!
(сите патос)
Јас го зезам: Нилски коњ бре кажи.
Ученикот: Ауу сакав нилски коњ да кажам...
ПАТОС!!!!!!! :pos:
....
Во шесто по македонски правевме некоја анализа на песна она што е боја на песна, па таму слика да се нацрта како ја доживуваме... бла бла
И го станува наставничката едно дете да напише на табла. и си пишува овој БОЈА: Темно црна :pos:
Ами што имавме тогаш еден наставник по француски забеган. Влезе оса во училница и нормално сите пискаат и му дојде на наставникот да му лета тука а тој пошто седеше до џамот замавна со учебникот да ја избрка и учебникот низ џам.
...
Мои киксови: Во фацата си ко сурат -.- :tapp:
Дај ми сирењак БЕЗ МЕСО.
Кроасан со кромид.
Ми ротира мозокот.
Троножно тркало.
....
Во шесто многу глупости се правеа, еднаш проваливме во кабинетот од наставничката по историја бидејќи беше многу лоша и и го искинавме тој проклет тевтер преполн со кецови. :cool:

Пред некој ден едно девојче:
Кажа ке оде на доктор после 6 околу 5 :pos:

Пред 2 години, на наставничката по математика така млада околу 25 год е и добра и и ставивме под клупата кај што седе она глушец играчка не виситнски и она доагја во училницата и само што сакаше да сенде одеднаш кога се срипа и: АУУУУУУУУ ГЛУШЕЦ :pos::pos::pos:

На час, влегува некој ученик од надвор:
- Може да излезе Петко* малку?
- Не може.
- Ама само на две минути.
- Не смеам да пуштам од час. Зошто ти треба? Роднина ти е? Брат, братучед?
- Брат................................................. прв! :pos:

Бевме на некој дополнителен час, помалку ученици бевме. Ранецот го ставив пред мене. Се свртев наназад некако и со раката го бутнав ранецот и излегоа сите книги. Се наведнав за да ги соберам.
- Е пииииииииииииииии.ка ти матер на тебе, торбарска!
И само гледам професорката седела на клупата, до мене. :cenzura:
Цела училница ме слушна. А бевме мешани класови. :facepalm:

Правевме тест. И нели после тестот, кажуваме импресии, кој што напишал... Мене ме праша една другарка и јас почнав да викам: - У пи.ку матер, многу беше тешко. Цел го зае.ав.
Се свртев назад и гледам оди накај мене професорката. :tapp:

На час, влегува некој ученик од надвор:

Бевме на некој дополнителен час, помалку ученици бевме. Ранецот го ставив пред мене. Се свртев наназад некако и со раката го бутнав ранецот и излегоа сите книги. Се наведнав за да ги соберам.
- Е пииииииииииииииии.ка ти матер на тебе, торбарска!
И само гледам професорката седела на клупата, до мене. :cenzura:
Цела училница ме слушна. А бевме мешани класови. :facepalm:

Еј и јас така.. имавме проба нешо со бендот од училиште и нешто мене ме заебаваше појачалото од гитарата, го удрив и на цел глас: - ДА ТИ ЕБАМ СЕСТРАТА ТВОЈА!
и кога гледам влегла професорката во училница ... :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom