Бисери oд училишни денови

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
На школските екскурзии, со автобус се одеше и се пееше вака:
У тунели усред мрака Брижид Бардо на к.. скака !

На школските екскурзии, со автобус се одеше и се пееше вака:
У тунели усред мрака Брижид Бардо на к.. скака !
Во твое време сте ја пееле " У тунели усред мрака родила се петокрака" ,"Тито ми ти се кунемо" биди реален ;)

Има повеќе...
На пример, кога стана збор еднаш за Мајка Тереза, една од нашиот клас стана и рече „Мајка Тереза е како Туркан (или како и да се викаше таа од турската серија)“.
Денес ликовно ни вели: „Ова ќе ви треба за папките...ова де, не...за папките“.
Онаа истата со Мајка Тереза во шесто одделение или кое и да бевме, рече дека грнчарство е изработка на гранки...Си мислела таа дека е „грАнчарство“.
Библиотекарката, вадејќи си „руда“ од носот:
„Треба да се внимава на хигиената“.
Во времето кога даваа Бандини (а јас бев доволно забегана да ја гледам), јас, кон другарките, со сериозен тон:
„Еве, знаев дека некој од синовите на господарот ќе ја убие кравата“.:tapp: Сеуште се срамам.
Денес, еден, од оние кои сакаат да ја нервираат македонски:
„Јас носам домашна, само што се срамам да ја прочитам и не ми е тука“.

Професорка: Измиј го се додека не тече бело. (сунѓерот)
Тој death look кој ни го даде отпосле нема никогаш да го заборавам. :vozbud:

На час по Англиски, менување на глаголи од типот на give, gave, given. Сите чекаа да се падне "come". И дечково што не знаеше најдобро акцентирање и изговор: come, came, come. Come звучеше многу слично со cum. Класот патос, а овој со покерфејс се чуди зошто се смееме.

Исто на англиски, "You should work harder...".

Час по географија, прашање за ученик: Што е продукт на нуклеарните централи?
По едноминутно размислување, со несигурност: Паа, ммм, нуклеарки. :pos:

Професорка до брат на чиј ученик таа му предавала:
-Личиш на брат ти?
-Паа, не баш.

Ученичка се обраќа на професор:
-Може да го земам, професоре? (тестот)

Професор: Рибата лета. Наместо, птицата, објаснувајќи за пиктографски писма ги измеша бидејќи во минатата реченица објаснуваше за рибата како симбол или така нешто.

И, кој вели дека во Корчагин не е забавно.

Мој кикс у средно, на македонски:
-Професорката: Х ајде опиши ми ги ликовите Јон и Велика
-Јас: Професорке, да не сакате да ви ја раскажам „За Македонцките работи“ ?
-Професорката: :facepalm:

Во мој клас имаше еден бошњак што не знаеше два збора да сврзе , кога професорката македонски го праша кој ја напиша драмата македонска крвава свадба он одговара ВојданЧе а презимето не знаеше ни да го каже, важно слушнал дека на Че почнува . Комедии живи беше со него кога ќе го станеа да одговара.

spoeni bevme dva klasa gubea izmegju cas pa da ne cekaat i koj kaj nasol sednal se smestil da slusa predavanje i edna vika profesorke aj kazete mu da ne mi go butka od po zadi. mislese na stolceto. i site vo vozduh duri i profesorkata se smeese.

На час по македонски:
Професорката го прашува ученикот:Дали ја прочита лектирата?
А овој и одговара:Незнам!

Имавме учено за првата македонска опера ми се чини, Гоце која била напишана според јунаков овој наш.(ДЕЛЧЕВ)
Е сеа професоров го станува детево и го прашува според кој наш јунак била напишана првата македонска опера и се обидува некои хинтови да му даде пошо не знаеше.
Туку ко од пушка детево се дере НИКОЛОВСКИ. Што е потрагично мртов сериозен беше.

Јас да ви кажам еден мој кикс :D
Ден после изборите, во Понеделник на класен час, класната(претходниот ден беше на кутиите во мојата изборна единица) ме прашува каде сум бил во Четврток на 1,2 и 3 час и јас и велам бев да си ја проверам крвта и после 1 минута ме прашува и какви беа резултатите и јас нешто се бев замоабетил со школски и заборавив дека ме пита за резултатите од крвта и викам со 100 тепааме. Само што го кажав тоа кога почна цел клас да се смее и на мене после 5 секунди ми текнува зашто се смеат :D . Ова ќе ми остане во сеќавање.

На час по Англиски, менување на глаголи од типот на give, gave, given. Сите чекаа да се падне "come". И дечково што не знаеше најдобро акцентирање и изговор: come, came, come. Come звучеше многу слично со cum. Класот патос, а овој со покерфејс се чуди зошто се смееме..
мојата генерација не беше толку сексуално образувана, до душа во тоа време никој немаше дома интернет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom