Бисери oд училишни денови

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Во прва година средно класната не прашуваше нешто и по ред сите кажуваа училиште и јас не знаев што треба да кажуваме и помислив дека треба да кажуваме каде учеле нашите родители и една моја другарка ја прашав, а таа занесена ми рече да и сите кажуваат Гоце Делчев, Страшо Пинџур, и класната го чита моето име и јас викам: Мама учела во Струмица, а тато во Гоце Делчев. и после класната рече: Душо, ти каде си учела.

Професоркава го прашува : What is your hobby?
Овој: Џунејт (од село е) наместо на англиски да кажи, тој вика: Професорке,моето хоби е трчање по комбиња:pos:

Јас сега ќе СЛЕЗЕМЕ доле . - професор по информатика
Ако ги научите траба да ги научите зошто кој ќе ги научите ќе ви бида научени - професорка по германски

На час професоров го прашува на еден другар : Марко каков систем на паркирање имаат по хотелите во странство ..им ја носите колата и после .. ?
Марко : и после професор да ти го паркирет .. а професоров му вика :Тебе да ти го паркирет..

Го прашува професоркава по англиски на еден другар умрен за спиење : What's your name ?
a овој и вика : Не сум спремен професорке.

Имавме еден професор млад и касневме нонстоп кај него .. и се договаравме со другарите секој ден кога ке закасниме стално ке се мењаваме кој да влезе прв да ги сноси последиците.. дојде ред на мене и одам јас и ми вика кај сте до сега го запрега ракавот од блузата и ми вика седум минути касните.. а тој сиромав се заборави дека сат не носи никогаш.. кога излегов надвор се згазив од смеење.

Истава професорка по Англиски .. ке ти речеше срце си душичка али не можам да ти пишам двојка ...сега ке ти оставам 1 а после ке видиме ке ја попрајш :D

На часот по биологија.
Професорката: Ајде Aна кажи каде се наоѓаат потните жлезди?
Ана: Под мишките професорке.
Професорката: А системот како се вика?
Ана: Мишкин систем.
:pos:

Во прво оделение кога бевме се секавам учителката го прашува другар ми
-Од што настануват облаците ?
-Од пареа
-А од што настанува пареата?
-Од тенџериња:pos:

Професорке,има мртов гулаб на прозорот !!

професорката: остај го,ќе си летне
(ова од основно)

а сега од средно,многу има,ама ајде едно на Целевски ,кога се расправаше со Албанците ради тепачка...

Шиптарот вика,и скршиле рамо на девојчето,а Ц му вика: ти море видовит да не си ?Ш-да ! Ц-е ај,ако си видовит,кажи ми кое јајце ми е поголемо,левото или десното ? :pos:

На часот по филозфија
П: Тасков ти што правиш таму?
У: Професорке паркирам коли.
П: Море ја кога ќе ти паркирам два кеца во дневникот тогаш ти ќе видиш.
-------------------------------------------------------------------------------------
Пак на филозофија
П: Зошто доцните сега ќе зема да ве запишам.
У: Не не зимајте, само не запишајте.

:pos:

На час по Англиски јазик во основно наставничкава го прашува едно другарче:What's your name?И овој и одговара:What's your name Toni.

Во средно по философија имавме една построга професорка,и ние дечишта по навика со слушалки во ушите музика слушаме со другаров,само јас седев од страната на ѕидот а он од страната кај што мине професорката,и се занесов едно време и кога за тоа време оваа видела дека музика слушаме и му удрила шамар на другаров а јас незнаев што се случува пошто музикава гласна беше,и во моментот кога се свртев гледам лета рака накај мене,и некако рефлексно го кренав ранецот пошто ми стоеше на клупа за да се одбранам,и оваа раката си ја удри од патентот и уште толку се наапа и почна да мава по ранецот,и јас набрзина испаднав надвор од училница со другаров оти веќе не избрка,цел клас се смееше :icon_lol:

Христијан: Вие сте најдобра професорка.
Проф: Не мора да ме фалиш Христијане.
Христијан: Па не мора, вие си знаете.
--------------------------------------------------------------------------------
Ова е на час по историја.

Ученичка: Професоре кога сте били млади одили ле сте на пеачки?
Проф: Е не ти си одила.
Учениците: Ооооооуу професоре
Проф: Сите беа мои.
-----------------------------------------------------------------------------
На час по француски

Проф: Ти Мери ручкаш ле?
Мери: Не.
Проф: А што правиш?
Мери: Грицкам...

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Професорката:Ти како се викаше, чекај ќе ми текне, Филип?
Ученикот: НЕ
Професорката: Стефан?
Ученикот: НЕ
Професорката: Дамјан?
Ученикот: Да
Професорката: Знам, така внук ми се вика.
:facepalm:

На час по македонски,влегува професорката ама носи саксија со цвеќе и дневник и плус книгата јас излегувам со УСБ треба да презентирам нешто и гледам дека и е тешко и и велам...
-професорке,дајте да ВИ ЈА ПОДРЖАМ додека да ви олекне од тежината :Р
(Цел клас го бакнаа подот хаха :Р )

• Ми се допаѓа
Дедо ми е во Пубертет
--- надополнето: 20 мај 2012 во 23:59 ---
и на час по биологија професорката прашува: преку што дишат птиците... јас кренав рака и бев 100 % убеден дека ке одговорам точно: птиците дишат преку бубрези и црни дробови, и цел клас се гази од смеење

• Ми се допаѓа
професоре има мртво врапче на џамот
- остај го ти врапчето ќе си летне туку слушај што предавам :нинџ:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom