Bin bir gece - Илјада и една ноќ

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Онур: Дај ми да се напијам од твоето вино,само така ќе можам да го осетам мирисот од твоите усни.
_
Онур:Шехерезад,јас би убил за тебе.
Шехерезад: Онур,љубов моја..јас неможам да убијам за тебе,но можам да умрам за тебе.
_
Онур:Ме сакаш?
Шехерезад: Да,а ти мене?
Онур:Шехерезад,јас те сакам тебе во секоја состојба.

Која романтика ја вртат со сихноризацијава:pos:
Најголемата причина зошто не ја следам серијаа е токму синхронизацијата.Ме нервира! Загледав пред некој ден на секунда и ја глеам Шехерезада вика: Оо не! Снема електрична енергија! :tapp:

Член од
26 октомври 2009
Мислења
273
Поени од реакции
33
Синхронизацијата ја дотепува серијата до максимум...ма да се сомневам дека на турски би издржал повеќе.Какви серии постојат...али за жал телевизииве кај нас ни носат ова и народот нема избор што да гледа,па дај што даш.
Мојте дома се прави зависници...често се бориме за даљинското дома,кој прв дојде до него има право да пушти канал...ако дојде до мене нормално не се гледа серијава.
Има еден тест да си проверите дали сте зависни од серијава...ако излезе дека сте зависни...со среќа нека ви е,сте забегале :uvo:
Зависност од 1001 ноќ - бесплатен тест
http://mesto.com.mk/video/f74c57333342128/

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Синхронизацијата ја дотепува серијата до максимум...ма да се сомневам дека на турски би издржал повеќе.Какви серии постојат...али за жал телевизииве кај нас ни носат ова и народот нема избор што да гледа,па дај што даш.
Мојте дома се прави зависници...често се бориме за даљинското дома,кој прв дојде до него има право да пушти канал...ако дојде до мене нормално не се гледа серијава.
Има еден тест да си проверите дали сте зависни од серијава...ако излезе дека сте зависни...со среќа нека ви е,сте забегале :uvo:
Зависност од 1001 ноќ - бесплатен тест
http://mesto.com.mk/video/f74c57333342128/

Ќе прекинеш со линковиве од еден сајт цело време што ги постираш или сакаш уште еден подолготраен бан?

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Сум се пресмеала пред некој ден кога Бурхан му вели на Онур
- Онур душо повели влези... :pos2: Е со тоа душо веќе секој на секого му кажува. или со тоа - Ќе те изедам Каан.
Гледам дека и луѓево во реалниот живот почнаа кои свесно, кои несвесно да ги употребуваат тие фрази.

а за приказната таа е.. има подобри приказни, има и полоши, како и да е точно дека серијава ги седнува пред телевизор по цели семејства, комшии, роднини
<----Феноменот Шехерезад:toe:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
аххх умре онаа од али кемал пуу бе греоЈ бебето го остави

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Сум се пресмеала пред некој ден кога Бурхан му вели на Онур
- Онур душо повели влези... :pos2: Е со тоа душо веќе секој на секого му кажува. или со тоа - Ќе те изедам Каан.
Гледам дека и луѓево во реалниот живот почнаа кои свесно, кои несвесно да ги употребуваат тие фрази.
Turcite epten go upotrebuvaat zborot "duso" ( dzan'm ).
Ko kaj nas sto se upotrebuvaat brat, peer, src... taka kaj niv e duso. Sekoj na sekogo, brat, sestra, majka, sin, drugar, drugarka, komsija... Del od sekojdnevniot recnik. E okey, sea toa malku glupo zvuci prevedeno i sinhronizirano na makedonski, ne sme naviknati nie. :toe:

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Книгата е ремек-дело..не оваа турско-шпанска серија.Се знае кој прави најдобри серии-Бразил и Аргентина..Ова е толку монотоно,постојано едно исто дејство...Ретко се случува да ја гледам..ама ликот на Шехерезад ми е многу дволичен и преглуп.Онур во живо бил келнер па сега актер:tapp::tapp::baeh:Чувај боже..Сешто...Штета што голем број на Македонци го имаат изгубено вкусот за поимот-добра серија:pipi:

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Ме спомнуваат во серијава бре ..имат некој лик ко мене се вика:pipi:

B

Blacks

Гостин
Книгата е ремек-дело..не оваа турско-шпанска серија.Се знае кој прави најдобри серии-Бразил и Аргентина..Ова е толку монотоно,постојано едно исто дејство...Ретко се случува да ја гледам..ама ликот на Шехерезад ми е многу дволичен и преглуп.Онур во живо бил келнер па сега актер:tapp::tapp::baeh:Чувај боже..Сешто...Штета што голем број на Македонци го имаат изгубено вкусот за поимот-добра серија:pipi:
Ај дефинирај добра серија молим те...
Ако сакаш добра приказна за да си ја тупиш главата оди читај Злосторство и казна или Двојник од Достоевски.
Серијава си е на место, главна цел на истата е да ги забавува луѓето а тоа и те како го прави штом на стотици илјади им е интересна...
Телевизијата е за да те опушти и одмори а не за да те боли глава од некоја неразјаснива заплеткана и комплицирана сторија.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Ај дефинирај добра серија молим те...
Ако сакаш добра приказна за да си ја тупиш главата оди читај Злосторство и казна или Двојник од Достоевски.
Серијава си е на место, главна цел на истата е да ги забавува луѓето а тоа и те како го прави штом на стотици илјади им е интересна...
Телевизијата е за да те опушти и одмори а не за да те боли глава од некоја неразјаснива заплеткана и комплицирана сторија.
Toa ти така мислиш...а мое мислење е сосема спротивното...се трудам да се дистанцирам од турски серии..Дефиниција за добра серија-Бразил-нова,одлично подготвена приказна,актери во секоја смисла на зборот,кои знаат добро да се водт со улогата која им е дадена etc:pipi:

B

Blacks

Гостин
Toa ти така мислиш...а мое мислење е сосема спротивното...се трудам да се дистанцирам од турски серии..Дефиниција за добра серија-Бразил-нова,одлично подготвена приказна,актери во секоја смисла на зборот,кои знаат добро да се водт со улогата која им е дадена etc:pipi:
Но сепак факт е дека серијата е масовно гледана што под дифолт значи дека е успешна а со тоа и добра. Значи овој ми е некаков ткн просечен заклучок. А тоа дека секој има индивидуално мислење е друга работа :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Компири, помаранџи, мандарини, деца, кучиња.. се`, во името на Шехерезад. Дури почнавме и на опера и балет да идеме.. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom