аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
дедаст два
ти си гЉупак
о будал!! неќам со тебе да те слушнам више
:pop: која будала го синхронизирала па ова видео не ми е јасни само хахаха дебилана
дедаст два
Ако некоја популарна серија промовира РЕАЛНИ семејни вредности тоа е 1001 ноќ. Баш многу луѓе пронајдоа многу сличности во животите на ликовите од серијата затоа што навистина приказната е максимално реална и секој може утре или денес да го снајдат истите проблеми и учат како на реален начин да ги решат.Патетично е.
Мислев дека, како народ, повеќето сме компетентни да пресудиме што е добро, а што не. Дека треба да се ориентираме кон нештата кои во себе кријат некаква порака и имаат значење.
Но не и да трошиме време на серии како Шехерезад. Малку им беа шпанските, излегоа и хрватски сапуници. Сега имаме и турски, разновидност на пазарот. Медиумите знаат дека нашето население ги прифаќа сапуниците кои перат мозок, дека им го пополнуваат времето на оние кои го имаат на претек и им го одземаат и она малку време што зафатените го имаат, перат мозок и прават младите да веруваат во идеали кои не постојат. Па затоа, наместо соочување со проблемите, младите веруваат дека лошите секогаш ќе завршат лошо, а добрите треба да страдаат, добиваат погрешна слика за љубовта која е секогаш меин топик на ваквите серии и ги тера да си го направат сопствениот живот шпанска серија, сомневајќи се дека дечкото/девојката им е син/ќерка на најдобрата пријателка на мајка им која порано имала афера со татко им па се скарала со мајка и и затруднила од чистачот кој работел кај нив а му е полубрат на неговиот друг брат од претходниот брак на татко му/и.
Не е во ред, ако веќе има заинтересираност кај постарата публика, да се дозволи сериите од овој вид да ги гледаат деца. Па така, пред извесно време, мојата тригодишна братучетка ме извести дека Бену се напила апчиња со алкохол затоа што го сакала Керим а тој не ја сака неа туку Шехерезад.
Треба да се укине од малите екрани. Само го затупавува повеќе нашето веќе отупено население.
Не коментирам за останатиот дел, имаш поразлично мислење од мене.Ако некоја популарна серија промовира РЕАЛНИ семејни вредности тоа е 1001 ноќ. Баш многу луѓе пронајдоа многу сличности во животите на ликовите од серијата затоа што навистина приказната е максимално реална и секој може утре или денес да го снајдат истите проблеми и учат како на реален начин да ги решат.
Кажи дали е лошо девојчињата да се поистоветуваат со Шеќерезад и да ја бранат својата чест или момчињата да се поистоветуваат со Онур и да знаат да чекаат и да прифатат туѓо дете за цена на љубовта, а тоа верувај секојдневно се случува и во вистинскиот живот. Или дали има проблем децата да веруваат дека лошите завршуваат лошо?
Не се согласувам дека серијава заглупавува повеќе од што и да било друго на телевизија, туку може да има корист, прв пат по долго време некои семејства седнуваат сите заедно и ја гледаат серијата. Кажи колку идилично. (добро малку претерав)
Дали може некој да ми каже коа ќе заврши ова, пошо више неможе да ги слушам оние три иритирачки гласчиња како синхронизираат 15 лика. Замислете не гледам, а веќе ме иритираат. -.-
Хахаха па тоа одамна го има и кај нас и во светот...не требаше Шехерезад да дојде и да ни каже, нели... ))Не коментирам за останатиот дел, имаш поразлично мислење од мене.
Освен за идилата.
Што е идилично во тоа жена да биде принудена да спие со својот шеф, т.е. проституција, со цел да заработи пари, не е битно за што се наменети?
Утре ќе мислат дека тоа е во ред. И, најлесен начин е, ќе дојдат до пари. Мислиш нема? Види во какви времиња живееме. Тоа е суровата реалност.
Тоа е најстариот бизнис на светот, факт е.Хахаха па тоа одамна го има и кај нас и во светот...не требаше Шехерезад да дојде и да ни каже, нели... ))
По дебилско видео не сум видел...Дали може некој да ми каже коа ќе заврши ова, пошо више неможе да ги слушам оние три иритирачки гласчиња како синхронизираат 15 лика. Замислете не гледам, а веќе ме иритираат. -.-