Бесплатен Интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Abe internetoto ne trebe da bide besplaten i ne moze da bide. a inaku najako e ADSL(moram da se pofalim deka i ja imam) ili kablovski internet. Ama sea ima najnovo Internet preku Satelit so e mnogu jako a internetot e 100 pati pobrz od ADSL a kamo li od DIAL UP. Ama toa dur dojde u Makedonia mie ke izumremo u picku mater. Ova glupava drzava e nazad 300 godine

Не се согласувам дека треба да е бесплатен интернетот, ама треба (зборам за Македонија) да е далеку поефтин од овие цени што се сега.
Пример за Белгија. За 30 еур месечно добиваш ADSL линија 10 GB transfer 3.3mb/sec. А ако ти се малку 10 GB можеш во моментот да си докупиш (за пола саат ти ги уклучуваат а тоа е 1 GB=1 eur.
За овие плати oвде тоа е еднакво како во Македонија да го добиеш истово за 400-500 денари :wink:

StenmarC напиша:
Колку за информација .... АДСЛ от во Хрватска е многу поефтин од тука...
Пакет од 768кбитс/с даунлоад и 128 аплоад е 120 куни месечно што е некаде околу 1 000 денари .... дупло поевтино, но и дупло побрзо ...
Да не збориме што платите нивни се далеку повисоки од нашите ... Еееее а после сакаме во ЕУ и се буниме зошто Бугарите и Хрватите се пред нас ... ете зошто

поише на
http://www.tportal.hr/maxadsl/izaberipaketlow/startlow/fset.html

A да одеше ти друже Стенмарк на вториот таб ponude i cijene,
и да си пресметаш дека овој пакет што е кај нас за 2000 ден кај нив би бил вака
79 куни за брзината + 299 куни за трансферот = 378 куни
3171 денар преведено во наши пари ако се земе 7,33 куни = 1 евро и 1 евро = на 61.5 денари.

Сепак и Хрватскиот телеком не е баш ефтин.

Да се вратам на темата, Нашиот ADSL и не е многу скап, ама dial-up е ИЗГОООР! За да се зголеми бројот на интернет корисниците а со самотот тоа и писменоста на Македонскиот народ во поглед на современите технологии, треба пред се да се немали цената на dial-up интернетот бидејќи не сите имаат потреба од ADSL.

Во светот интернетот е 3 пати побрз и 3 пати поефтин за разлика од кај нас, барем како што сум слушал муабети. Во светот интернетот е дел од секојдневниот живот само кај нас мора да биде луксуз („еј имам интернет дома“, „wow“) :wink:

vodkamixx напиша:
Во светот интернетот е 3 пати побрз и 3 пати поефтин за разлика од кај нас, барем како што сум слушал муабети. Во светот интернетот е дел од секојдневниот живот само кај нас мора да биде луксуз („еј имам интернет дома“, „wow“) :wink:

Комплетно се согласувам со тебе :)

Што мислите, треба да биде бесплатен или не и зошто?

Не треба да биде безпари ама треба да биде поефтин. Иако јас сметам дека и сега интернетот не е скап, работата е тоа што народот нема доволно голема плата да си дозволи 24 часовен интернет.

StenmarC напиша:
Под гага подразбирав “гага“ (ефтино) ... а како што кажа Ацид има бесплатни разговори на локално ниво ... кај нас уште малце да воведат и да се наплаќа дигање на слушалка :twisted: :twisted: :twisted:

не бе другар, за глеање на телефонот ќе напалаќаат ороспии (се извињавам)

треба да стаат цел месец за 1000 денари ама малце подобра од конекцијава шо ја имаме и без лимит:icon_lol:

Требва да падне монопол'т на Вашија Телеком.Требва да има и други дека да ви дават конекција и тогава цените ште паднат.

Да биде 1000 ден. месечно, со некои 2-3 мегабита, и сиот софтвер шо ќе се создаде да биде бесплатен.

Besplaten INTERNET

I jas sum za besplaten INTERNET. Duri i malecki firmi kako MACEDONIA ONLINE mozat da ponudat eftin i besplaten INTERNET. Se sto treba e da izberat besplaten telefonski broj namesto ovoj fiksniot koj vo momentot e vo upotreba. Za ponatamu, mi preostanuva samo da go zapoznaam gazdata i da go ubedam da me pusti bespari online...

humanoid напиша:
:D :D

Така ќе му дојде некако :wink:

Вака ќе му дојде :)

tpl-102e.jpg

Ставаш во штекер и после си конектираш мрезен кабел ..

Zero Cool напиша:
Abe internetoto ne trebe da bide besplaten i ne moze da bide. a inaku najako e ADSL(moram da se pofalim deka i ja imam) ili kablovski internet. Ama sea ima najnovo Internet preku Satelit so e mnogu jako a internetot e 100 pati pobrz od ADSL a kamo li od DIAL UP. Ama toa dur dojde u Makedonia mie ke izumremo u picku mater. Ova glupava drzava e nazad 300 godine

Ima be satelitski u Strumica veke i kablovski i ADSL samo so se zaebav ne mozam da go raskinam dogovorot so tie izmamnicite ke treba penali da plakam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom