Бесплатен Интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
outcast напиша:
Лајче, ова не се домати бре па да правиш таква споредба :) Ако стандардот кај нас е низок, која е логиката универзална услуга како оваа, која не зависи од географско подрачје, ниту под личниот приход на жителите да биде 10 пати поефтина од глобалната вредност?
Е аку не зависи од географско подрачје и е универзална ај објасни ми како тоа некој користи 3, 5, 10, 20 или незнам колку битни конекции за цени пониски од нашите 1 мб конекција. Има еквивалентни глобални и универзални цени за оваа твоја универзална и глобална услуга секаде во светов тоа сакаш да кажиш од Зимбабве до Америка.:raz:

Која универзална услуга која универзална цена жити се:nenene: и аку постои која е таа колку е????!

btw:
Споредбата ми беше во друга насока да не забегвиме од темата:wink:

Lajce напиша:
Е аку не зависи од географско подрачје и е универзална ај објасни ми како тоа некој користи 3, 5, 10, 20 или незнам колку битни конекции за цени пониски од нашите 1 мб конекција. Има еквивалентни глобални и универзални цени за оваа твоја универзална и глобална услуга секаде во светов тоа сакаш да кажиш од Зимбабве до Америка.:raz:
Не. Услугата е универзална, но цените не се, лошо ме интерпретираш :)

Услугата е зависна од одредена технологија која има определена вредност, и независно каде живееш таа нејзина вредност горе-долу е стандардна, што донекаде ја дефинира цената на услугата. Тоа ти што го бараш во претходниот пост не е реално. Зошто ако во Ирска месечниот пакет е 600 денари, кај нас да биде 70? По таа логика се` што е од Ирска кај нас треба да чини 10% од вкупната вредност. Ако имам повисок стандард, значи дека само полесно го поднесувам трошокот од останатите. Да не ме сфатиш погрешно дека ја бранам моменталната состојба со интернетот кај нас.

Инаку, ако има n-мегабитни конекции пониски во цена од нашите, зошто го спомна случајот со Ирска? 600 денари месечно за даунлоад брзина околу 128kbps е далеку од WOW и за тој стандард:smir:
Lajce напиша:
Пр. Ирска за 6 месечен broadband интернет со се модем со брзини блиски до зиксовите се плаќа 70 евра за 6 месечен пакет!

abe ne znam moze i besplaten internet ama i ne mora. Samo treba da se namalat cenite ili barem da se trgne limitot. Na mtnet internetot(t.e. adslot) e super samo so e preveke skap i ima premnogu mal limit za tie brzini sto gi nudat. Mislam za mojot(max adsl) so brzinata e 1024/256 nema smisla limitot da e 4 giga. A koga go premines ili doplakas ili ti go napravat pospor i od dial up. Jas tie 4 giga uste prvata nedela mozam da gi potrosam. Zatoa ne e deka treba da bide interneto besplaten no treba da se namalat cenite malku i da se trgni toj glupav limit

Немора да е интернетот бесплатен. Доволно е да се плаќа како што се плаќа во западниот свет, а наравно да ги има и брзините. Овие нашиве сакаат набрзина да се збогатат. Со опрема за 10.000 корисници поставува интернет и приклучува 30.000 и на крај решението е лимит, поскапи цени и сл. Одете во Британија или Франција да видите како е интернетот (10 Мb/s down + фиксна бесплатна телефонија низ државата) за смешна сума на пари. Околу +-30 евра

Не ја разбирам политикава на интернет провајдерите!

Како би добиле подобра позиција?

Доколку имаат 2.000 корисници по 2.000 денари?
2.000*2.000=4.000.000 денари

или

Доколку имаат 200.000 корисници по 200 денари?
200.000*200=40.000.000 денари

:toe: :ne_zboram

Едит: Инаку сум за поефтин интернет

mettalhammer напиша:

или

Првото, затоа што добиваат поголема цена по корисник.

mettalhammer напиша:

или

Ај пресметај колкави линкови би им требале за да опслужат толку корисници и колку би ги коштало тоа.

Dzish напиша:
А мислиш дека нема корисници? Сигурно има двојно повеќе од пријавените кој делат по пола кој е сам кој се по 4-5 компјутери во мрежа....

yap thats right:nesum:
ja iam 3 na kabelski internet 3 na ADSL

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom