Берза за книги! (купувам-продавам)

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи е издание на Или Или си пробал да ги контактираш можеби имаат останато некој примерок?

А може да пробаш и кај преведувачот, можеби има некој примерок

ЉИЉАНА УЗУНОВИЌ
Виш лектор по италијански јазик
Катедра за италијански јазик и книжевност
Филолошки факултет „Блаже Конески“ –
Скопје

Некој да ја продава Замоци на гневот од Алесандро Барико? Искључиво овој наслов го барам.

Последно уредено:
Бидејќи е издание на Или Или си пробал да ги контактираш можеби имаат останато некој примерок?

А може да пробаш и кај преведувачот, можеби има некој примерок

ЉИЉАНА УЗУНОВИЌ
Виш лектор по италијански јазик
Катедра за италијански јазик и книжевност
Филолошки факултет „Блаже Конески“ –
Скопје
Нема брат - ни кај Или Или, ни по другиве книжарници кои продаваат нивни книги (Матица, Три, Икона, Култура, Табернакул...), ја нема ни кај уличните продавачи на кеј, ни кај уличните продавачи во Охрид. Од Или Или ми кажаа дека некој тип имал колекција од сите нивни изданија и баш Замоци на гневот само му фалела, никаде не можел да ја најде. Ги прашав и дали има шанси да ја реиздадат - ми кажаа дека не се воопшто во план. Од Антолог ми кажаа дека преговараат за правата за последните 2 негови, но не за никоја постара. Јас се зачленив дури и во Браќа Миладиновци, зашто на COBISS стои дека имаат 10 примероци - за жал, имаат само еден, изнајмен во 2013, а човекот кој го зел требало да го врати најдоцна до 08.01.2014, што значи - доцни скоро 2 години со враќањето. Но со @Saladin не се откажуваме. Потрагата продолжува!

P.S. Мене ми фали само таа од сите на Барико преведени на македонски за во домашната библиотека. :(

Ќе сакаш ли да ми пратеш слики од The Hunger games да видам колку се оштетени/зачувани?
Ќе ти пратам во инбокс, секако доколку овозможиш да ти пишам порака.

Некој да не ја продава „Држава“ од Платон? Било да е македонско, српско или англиско издание. Само да не е од Ѓурѓа.

Продавам книга ,,Стив Џобс" од Волтер Ајзаксон, книгата е на мак јазик.

Ја започнувам оваа тема бидејќи мислам дека има доста книги што стојат само дома скриени или забутани во некој агол а некој може да ги држи во рака.... па давајте понуди

дајте бе од кафка на некој да му ја продадам замок. нова е 500, дупликат ја имам за 300 ќе ви ја дадам, скроз нова е неотворена што се вика :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom