Бело или црвено вино?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Бело или црвено вино?

• Бело

Гласови: 59 33,1%
  • Црвено

Гласови: 119 66,9%

• Вкупно гласачи
    178
Не пијам вино ама ич, ептен некогаш да не се двојам незнам што или да не расипам романтика како што и знам да направам:icon_roll:pos: Јадам грозје и израснав со тоа зашто у двор имавме лозница и секоја година одев на гроздобер. Ама вино неможам да пијам, сакам ама некако после тоа меланхолично сум расположена и поспана:toe:

rood_tgazajug.gif

го обожавам виново

..двете...и бело и црвено сакам..ама ипак почесто црвено..почесто го купуамо..хих...:wink:

Поубаво е црвено,ама и шприцер не е лошо!

Обожавам домашно црвено вино....мммммммммммммм

Немаат врска грозјето и годишното време. Тоа некој ако си наоѓа индивидуално цаки, иначе генерално, не. :)

И двете ги сакам, многу. Омилено ми е виното, али ако морам да ги двојам, белото ми е попозерско. :icon_lol: Како и да е, некои си чичковци таму, решиле вака и вака, и баш и не ја прашуваат Кристина какво вино сака, како и кога и зашто. :icon_lol: Во секој случај, не може исто да се пие и со риба и со пица (бело). :icon_lol:

Бело вино иде со бело месо; телешко, пилешко, зајачко и бела риба. Црвено со... Јагнешко, со свинско, со мисирка, дивеч или со скара. Пенливи, шо би рекол дечкото од Храна и вино :icon_lol:, со десерт. По боја не се делат строго на бело и црвено, него нешто као бело, розе, ружичасто, црвено па црно. (:tapp:) Па според географско потекло, според квалитет, според ово, според оно... Си нашле занимација господата. :icon_lol: Eдно е кога ќе седнеш на маса да знаеш што да се напиеш со тоа што ќе јадеш, друго е кое вино со кој кашкавал да ти е животна окупација, што е веќе препич. :icon_lol:

највеке преферирам црвено зошто ептенн ми се свига али кога нема што да се прави мора бело хухуху али поише мн поише сум за црвено

Незнам дали сте пробале ладно црвено вино :vozbud: мамата е...да се стопли обавезно пробајте :smir:

Веројатно затоа што не јадам риба и морски плодови, не пијам бело вино.Но затоа иако не сум голем љубител на месо црвеното вино го обожавам.

Се јадам и пијам што ке начекам.... требало да ставите опција двете, иако дома со години наназад правиме домашно, исклучиво бело вино (за него гласав во анкетата).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom