Бело или црвено вино?

Бело или црвено вино?

• Бело

Гласови: 59 33,1%
  • Црвено

Гласови: 119 66,9%

• Вкупно гласачи
    178

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Крејзи,стави опција "двете".:toe:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Не пијам вино ама ич, ептен некогаш да не се двојам незнам што или да не расипам романтика како што и знам да направам:icon_roll:pos: Јадам грозје и израснав со тоа зашто у двор имавме лозница и секоја година одев на гроздобер. Ама вино неможам да пијам, сакам ама некако после тоа меланхолично сум расположена и поспана:toe:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..двете...и бело и црвено сакам..ама ипак почесто црвено..почесто го купуамо..хих...:wink:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Црвеното е послатко и повеќе лаже :)

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Поубаво е црвено,ама и шприцер не е лошо!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.911
Поени од реакции
23.010
Обожавам домашно црвено вино....мммммммммммммм

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Немаат врска грозјето и годишното време. Тоа некој ако си наоѓа индивидуално цаки, иначе генерално, не. :)

И двете ги сакам, многу. Омилено ми е виното, али ако морам да ги двојам, белото ми е попозерско. :icon_lol: Како и да е, некои си чичковци таму, решиле вака и вака, и баш и не ја прашуваат Кристина какво вино сака, како и кога и зашто. :icon_lol: Во секој случај, не може исто да се пие и со риба и со пица (бело). :icon_lol:

Бело вино иде со бело месо; телешко, пилешко, зајачко и бела риба. Црвено со... Јагнешко, со свинско, со мисирка, дивеч или со скара. Пенливи, шо би рекол дечкото од Храна и вино :icon_lol:, со десерт. По боја не се делат строго на бело и црвено, него нешто као бело, розе, ружичасто, црвено па црно. :)tapp:) Па според географско потекло, според квалитет, според ово, според оно... Си нашле занимација господата. :icon_lol: Eдно е кога ќе седнеш на маса да знаеш што да се напиеш со тоа што ќе јадеш, друго е кое вино со кој кашкавал да ти е животна окупација, што е веќе препич. :icon_lol:

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
највеке преферирам црвено зошто ептенн ми се свига али кога нема што да се прави мора бело хухуху али поише мн поише сум за црвено

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Незнам дали сте пробале ладно црвено вино :vozbud: мамата е...да се стопли обавезно пробајте :smir:

Член од
6 октомври 2008
Мислења
28
Поени од реакции
0
Веројатно затоа што не јадам риба и морски плодови, не пијам бело вино.Но затоа иако не сум голем љубител на месо црвеното вино го обожавам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Се јадам и пијам што ке начекам.... требало да ставите опција двете, иако дома со години наназад правиме домашно, исклучиво бело вино (за него гласав во анкетата).

Kajgana Shop

На врв Bottom