Бега(в)те ли од часови/предавања на училиште/факултет?

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Обично седам на час ретко бегам, а кога бегам, го правам тоа со причина само за мене позната. :pos: Дури и да не испрашуваат ако не ми се седи си одам и тоа цврсто решена. Најчесто бегаме од физичка хемија, порано бегавме од технолошки операции и кога ќе се договориме цел клас масовно ја напушта училницата.

Во трета година бегавме повеќе отколку што седевме на час на одредени предмети, немаше предмет од кој не си имаме отидено барем еднаш освен македонски.

Сега последно бегање беше пак од физичка хемија, бевме преместени во друга училница зашто ладно беше и цел ден го поминавме таму, и токму оваа доаѓа на час а ние сите со ранците на нас и сфати жената дека ќе и` бегаме, ама ја излажавме демек ќе се враќаме кај нас во училницата горе и се упати таа таму. За тоа време цел клас магла.
И после ни ги намали оценките за една подолу, со тоа автоматски 90% од учениците имаа единици, а останатите двојки и по некоја тројка.

До средно бев редовна....
На факултет ги слушав само предавањата на вистински вредни професори од кои може навистина нешто да се научи...:)
На пр. Д-р Ѓорѓи Тоновски, Тунте, Николовски, Пранговска Лилјана, Перо Аслимовски,Вељкович Душан:)
Поздрав до Вас драги професори , ако ме читате:)

До средно културно си одев,не бегав.А на фах не ни одев на предавање:)

Основно ич немам бегано, а и сега у средно слабо се дешава таква работа. Повеќе си каснам и на сабајле вратата затворена, а секад има некој шо е со истиот проблем како мојот, па си се најдеме и си пиеме утринско кафе, невознемирувани од никого. Отидам на 3 час. Е сеа, некад се дешава и да си продужам.

u skolo ida koga ke mi tekne, a isto se odnesuva i na beganjeto samo mi treba soglasnost od barem uste eden soucesnik vo beganjeto.Ne za drugo dosadno mi e sam da si idam nakaj doma

Eee sredno, sredno.... Poise go pominav vo kaficot pozadi gim. Georgi Dimitrov nego na casovi!!!!! Ah da se vrati toa..........

2 ili 3 pati mi se cini deka imame izbegano cel klas (a sama ne se slucilo. ako begat site begam i jas -taka bese vo sredno), a vo osnovno se sekavam na eden neuspesen obid za begstvo koga site od odd. gi frlivme rancite niz prozor za da ne ne zabelezat dezurnite profesori(deka toa se slucuvase za vreme na golemiot odmor) ama...sepak otkrija sto planiravme :toe: ... najinteresno bese koa ne prasaa kade ni se rancite:pos2:

a koga stanuva zbor za fax -najredovna sum

бегаме чат пат цел клас, чат пат само 2-3... сам не бегам оти нема шо да правам сам, досадно ќе ми е... а ако бегаме, бегаме на некој помирни професори, шо не се замарт ептен со тоа кој му е отсутен од час едноставно ќе те запише и готово, а има некој ќе те носат кај психолог педагог кај класната, па класната ќе се јавува дома итн, значи на тие не се бега оти ќе те дојадат цела година

Тууууууу:vozbud:ама сега веќе не бегам не за друго туку не смеам...стварно сум во критична состојба,а причина за тоа е шо не ми се погоди класната....бедови...

само во средно 2-3 пати и толку, а на факс - не бегав ха ха - не се ни појавував ако ми се спиеше или ако ми беше мака. (се разбира ако не пуштаа список)

Тууууууу:vozbud:ама сега веќе не бегам не за друго туку не смеам...стварно сум во критична состојба,а причина за тоа е шо не ми се погоди класната....бедови...

Немој да бегаш оди пополека и донеси оправдание.

Тоа е најфраерското бегање од школо:)

Јас бев примерен ученик, не ме забележуваа кога ме немаше и така уште во основно (7мо, 8мо одделение) почнав да бегам од часови, а средно ... друга приказна, прва година додека да ме научат дека сум "добар и присутен" си седев, кога бегаа неколку, бегав и јас, а понатаму кога почнавме да организираме масовно бегање од часови, одма вонредна родителска, директорот, педагози, психолози, сите професори, сите родители и сите ученици во еден кабинет, кавги, ама сепак јас не бев тема на родителските, иако бегав како луд! :nesum::twisted::icon_roll

Па не бегав во основно и средно многу,освен во 4та,ама тоа не го важам сите бегаат во 4та.:)
Секогаш знаев како да се шмугнам,да си отидам без да бидам забележана или па ќе отидев ќе замолев професорката да ме пушти и готово.

На факултет седам на предавањата кои ми се интересни т.е во понеделник и претежно петок.
Вторник и среда обично ми се резервирани за седење во бифињата.:pos:

Основно немав мрднато нигде,си седев на час редовно :) Средно...се случваше само ако имав со кој(а најчесто имав:) ),сама не е интересно :) Пуста досада, не се издржваше на некој часој... А сеа на факултет... па и не можи да се наречи бегање..друго беше средно, ќе ти се качат на гла професорите оти не беше бла бла. Вака на факултет сакаш одиш,сакаш спиеш(јас почесто спијам:) ) Освен ако ти требат поени или нема кој да те запиши на списокот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom