Бавно/брзо темпо на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Променливо по потреба. Не сакам да живеам постојано на ист начин...

еј штознам, подобро некаде на средина, да пронајдам некој баланс, неколку денови да ми е брзо темпото, "да живеам 100 на сат", па кога ќе се изморам да олабавам и така во круг...

И брзо и бавно. Иако преовладуват брзово...
На пример од 7 дена во неделава 5 сум турбо онака сакам се да постигнам, а два дена се опвам по цели деној на компјутер и не станвам. Ова ко ќе иам за учење...и си викам леле да дојт лето да поспијам малу да поуживам...
И ко ќе видиш дошло лето. И на лето 15 часа од денов сум надвор другите ми се негде 3 за на мсн и после спиење. И пак не сум се одморила.
И си викам ај имам цело лето пред мене ќе се одморам некош...
Ко ќе видиш и летото поминало.
И на први септември...Ааа мореее, па заврши летово. Фак, пак не се одморив! Ај бе нек дојт лето...И така цело време :)

Кога бев помлада темпото на живеење ми беше страотно и стално ми фалеше време ,сега како сум пензионер животот ми тече по спокојно без брзање, сега ми фали динамиката,така да секогаш нешто ни недостасува, мојот совет е ,во младост и во старост, златна средина ни пребрзо ни пребавно живеење.

И брзо и бавно. Иако преовладуват брзово...
На пример од 7 дена во неделава 5 сум турбо онака сакам се да постигнам, а два дена се опвам по цели деној на компјутер и не станвам. Ова ко ќе иам за учење...и си викам леле да дојт лето да поспијам малу да поуживам...
И ко ќе видиш дошло лето. И на лето 15 часа од денов сум надвор другите ми се негде 3 за на мсн и после спиење. И пак не сум се одморила.
И си викам ај имам цело лето пред мене ќе се одморам некош...
Ко ќе видиш и летото поминало.
И на први септември...Ааа мореее, па заврши летово. Фак, пак не се одморив! Ај бе нек дојт лето...И така цело време :)
Хах, Не мора да пишам, си кажа членот.
ИСТО!

Кога како.Некој ден ќе се утепам од трчање секаде,немам време да кивнам или мочам а не па за слободно време.Некогаш па имам тоолку многу време што веќе ненам што да доправам.Сега овие бавно и брзо темпо на живот може да траат ден,недела...а цел месец едно никогаш не ми се случило :helou:

Бавно/ брзо, ја секогаш и сегде сум на време. Знам мене колку ми е битно времето и мразам кога со доцнење некој сака да покаже дека е многу зафатен. Не е зафатен него не знае да го организира времето шо не подразбира само планирање, туку и практичност. Доволно долго живеам во градов за да проценам колку време би ми требало од точка А до точка Б. 5 минути плус-минус не менуваат ништо, ама 15+ и тоа како менуваат .

Бавно...многу бавно...ме мрзи да дообјаснувам...

Исто и јас, значи имам месеци кога дејствувам со вртоглаво брзо темпо, а има и такви периоди кога треба „да ме турнеш да кинисам“ :)

Се слагам. Иако некои работи/ситуации во животот си го прават своето и по некогаш мора да се живее бавно или брзо но сепак преферирам баланс во животот и промени кои се клучни за понатаму.

Екстра брзо, 650 км/ч без престана.

Еден ден ќе се преморам и тогаш ќе продолжам со бавно темпо, но тој момент имаа време.

брзо темпо :nesum: :uvo:секогаш негде брзам да стигнам на време се да завршам до толку и толку саат едноставно испаѓа ко да се тркаш со времето, а времево толку брзо поминува што после ти е криво што не си го искористил за нешто друго али јбг... единствено во лето ми е така порелаксирано и побавно..:smir:

Живеев брзо, т.е. 300 на сат,и тоа траеше додека да направам некои работи на кои се палев , или мислев дека се „јаки“.

Откако тоа ми прејде во рутина,станав сталожен и мирен - барем до некој степен.

Не ми се смени начинот на живот од брз во бавен, туку има примеси од бавно - да се рече променливо живеам.

Живеам премногу брзо, и сето тоа си носи последици. Под стрес сум цело време, дали ќе стигнам навреме таму, па потоа таму, дали ќе имам слободно време да седнам на пц и да проверам фејсбук ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom