Бавно/брзо темпо на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Несум којзнае колку брз, ама пак неможам и да се маткам. Едноставно си имам еден нормален план по кој се одвиваат сите мои активности и имам време за се. Башка не сум некој спанко, т.е. раноранилац сум:) Така да си имам време дури и за испади и корекции на планчето без разлика колку обврски имам...

Ја се сакам да проживеам набрзинка пошто сите работи брзо ми здосадуваат и увек сум спремен за нешто ново и нешто лудо.Енкој спомна станување од сабајле - па тоа не е никаков проблем за мене ако да станам у 7 за у школо ја ќе станам без проблем у 6:55.:smir:

Зависи од делот од годината, или периодот во кој се наоѓам. До сега, за време на школо бев во брзање до даска, без многу време за опуштање. Сега не сум многу лешперски нсатроена, уште ме држи брзањето, ама овојпат тоа се однесува на работи кои сакам да ги правам.
Сепак за добар сон и малку излежавање во кревет секогаш наоѓам време, така што би можело да се каже дека пробувам да одржам баланс помеѓу динамиката на обврските и времето за мене.

Има моменти кога работите ми излегуваат од контрола, односно не се одвива се како што сум планирала. Кога почнав да си правам распоред на времето, си бев смешна на самата себе, ама сега не можам без да се организирам така...

nesto izmegju, ni brzo ni bavni, samo da ne se zalegam.

Брзото темпо ми го наложува животот, јас не го бирам , јас само се трудам да го стигнам тоа темпо. А, ако ме прашувате какво темпо повеќе ми одговара тоа секако е побавно, меѓутоа во секој случај да има што да правам за целото време и да не се досадувам.

Зависи.Некогаш сум толку флегматична што ме мрзи и од кревет да станам и онака се бавно во животот ми тече..а некогаш па толку сум растрчана на сите страни не знам што попрво да направам..некогаш па сум помеѓу ,зависи каков ми е периодот.

Jas sekogas se tegnam, se izlezavam i vecno ne mi stiga vreme za se. :) so da pram sea.... takov sum. ama koga rabotam, rabotam k0jnski :):):) - ama ne sum konj :)

Кога би можела,би го запрела времето за неколку години....да можам да ги завршам сите работи што ги имам започнато...Multitasking is my way of life!!Додека пијам прво кафе насабајле,планирам дневен распоред за на работа,кога сум на работа,зборувам со 2-3 луѓе на телефон и со уште двајца позади грб,кога ќе се вратам дома,треба да си поиграм со кучето и папагалот,да направам ручек,да исперам алишта,да избришам подни плочки со дезинфектант,па после тоа вечера,па миење садови,па туширање,па земање апче за спиење...и све тоа за 24 саата!

uf, ko ke stanam sabajle duri go pijam kafeto, ne sakam nikoj da me zamara so nisto, a otkoga ke se rasonam, denot mi e turbo, na fakultet, ucenje, na kafe, na internet,sekade po malku.

pa imam bavno tempo i toa mi se odrazuva na se kako edvaj da cekam da zavrsi denot :(

Zavisi.. No poveke sum nakaj sporo tempo zatoa sto sakam da uzivam vo zivotot. No ima momenti koi sakam brzo da pominat (testovi, ucenje, takvi sranja)

Порано си го живеев животот со многу брзо темпо.. али од пред едно година дена сватив дека сето тоа не е потребно и дека е подобри сите работи да се работат полека споро.. БАВНО затоа што ако се работи брзо може да се згреши.. иако сеа животов си го водам БАВНО затоа што поубаво е така.. да го вкусиш правиот вкус на животот како треба да се живеее секој ден ми е посебна прилика да направам нешто добро.. и да си го изнаживеам денот.. и тоа го правам :)

1-16 брзо ,а од 17-150 бавно :pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom