PSYtisfaction
Царевата ќерка
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.922
- Поени од реакции
- 527
Јас имам во принцип бавно темпо на живеење. Се сакам полека да правам. Јас не знам баш како да се снајдам под стрес. Можеби затоа што уште не сум имала ситуации во кои ми било наложено да работам под стрес, да завршам во определен рок и слично. Ако нешто мразам и ми создава дополнителен притисок- тоа се рокови. Биди готова до 9. Научи до први. Завршија работата до понеделник. Јас сакам времето да си го темпирам според моите потреби и моментално расположение, не според нечии рокови.
Ама многу сакам.
Чекај да се вработам, тогаш има и те како да се адаптирам на рокови, притисок и брзо темпо на живот...
Инаку, по карактер сум немирна личност, постојано во некои движења, сакам случувања и тек на настаните. Ама кога работам нешто, го работам најспоро што може.
Почни од обично местење на креветот, што го извршувам ко некој ритуал, 20 минути.
40 минути си го правам сендвичот, натенане, за после да го изедам за 5.
Од дома до автобуска имам 5 минути, кои јас ги поминувам за 20, зошто сакам споро да чекорам, да не мислам дека ќе закаснам, да си разгледувам случувања на улица, да си размислувам, да забегам... И после погледнувам во саат, сфаќам колку каснам и трчам по автобусот 
Сакам да уживам и да се опуштам и да го завршам тоа што треба како што јас сакам и кога јас сакам и најдобро што можам, не набрзинка. Ама, мора да почнам да се навикнувам на притисок...
Ама многу сакам.

Инаку, по карактер сум немирна личност, постојано во некои движења, сакам случувања и тек на настаните. Ама кога работам нешто, го работам најспоро што може.

Сакам да уживам и да се опуштам и да го завршам тоа што треба како што јас сакам и кога јас сакам и најдобро што можам, не набрзинка. Ама, мора да почнам да се навикнувам на притисок...