Battlestar Galactica

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Како посебно мислење, една теорија која ја прочитав пред малку..

To get to Earth, you have to die.

That's how Kara did it. That's how D'Anna saw the faces of the Final Five, who are, according to the Hybrid, from the 13th Colony. And in this episode, we see Laura Roslin and her friend being ferried across the Styx to Elysium, where all of her dead friends and relatives are waiting.

This is how Kara can lead humanity to Earth but also be the harbinger of death. Earth is the afterlife, and so Earth and death are one and the same.

The implications here are mind-blowing. For example, it means that in destroying the 12 colonies, the Cylons actually brought almost the whole of humanity to Paradise. And all we're hearing about how people are gonna die and no one is safe this season? Yeah. That's how you get to Earth, folks. Probably everyone is gonna die.
Еве линк до страницата кај што ја прочитав и каде што теоријата продолжува со пророштвата на Pythia и хибридот од Razor :)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.954
Поени од реакции
2.228
Серијава ја следев од кога излезе. Пилотот на серијата (филмот) беше доста добар и ветуваше, само не ми е јасно зошто кога на Канал 5 ли беше, кога почнаа со давање на Battlestar почнаа дирек со првата епизода, воопшто не се потрудија да го дадат воведот, односно филмот. Тоа е исто како кога почнуваш некоја супер интересна книга да не почнеш од почеток туку од средина.

Ја гледав секоја епизода премиерно заедно со братучед ми кој е огромен фан на овој серијал (тој ги има и оргиналните Battlestar од 70тите години), 1вата и 2рата сезона се супер, но некаде од 3та сезона некако не ми е како што треба па затоа прекинав со гледање. Можеби ќе продолжам да ја гледам али малце ми се здосади од психо моментите во серијата.

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Интересна теорија.Само едно нешто не ми штима тука :) Што всушност е Старбак во моментов ако она веќе е умрена и ја видела земјата,и од каде и е новиот вајпер со кој повторно се појави :):) Според теоријава би било дека Старбак е вратена од afterlife-от за да им го збибери и на другите?? :):) Со цел да ги однесе во сигурна смрт за да ја видат земјата? :):)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.954
Поени од реакции
2.228
Интересна теорија.Само едно нешто не ми штима тука :) Што всушност е Старбак во моментов ако она веќе е умрена и ја видела земјата,и од каде и е новиот вајпер со кој повторно се појави :):) Според теоријава би било дека Старбак е вратена од afterlife-от за да им го збибери и на другите?? :):) Со цел да ги однесе во сигурна смрт за да ја видат земјата? :):)
Е баш заради вакви работи прекинав да го гледам BSG, немаат материјал за да ги пополнат епизодите и почнуваат да бладаат. Патот до Земјата го истегнуваат максимално за да можат што повеќе епизоди да исфрлат, и повеќе профитче да извадат...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Е баш заради вакви работи прекинав да го гледам BSG, немаат материјал за да ги пополнат епизодите и почнуваат да бладаат. Патот до Земјата го истегнуваат максимално за да можат што повеќе епизоди да исфрлат, и повеќе профитче да извадат...
Приказната е веќе подолго време напишана, и остануваат уште ~2-3 месеци до крајот на целата серија (точно се знае бројот на епизоди). А материјал, хех, и те како има.. тек сега доаѓа најинтересното. Штом не си ги изгледал последните две епизоди од трета сезона, ништо (=

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.954
Поени од реакции
2.228
Оргиналната BSG е на 17 епизоди, така да новава BSG тегнат до тегнење само да излезат повеќе.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Серијата е бриљантна, од почеток, па се до епизодите на 4-тата сезона (земав некаков пиратски бокс сет, па глеам се од почеток!) Мрачен амбиент, поприлично реалистични сцени на борба (иако понекогаш знаат и да ја претераат вештината на Старбак) Сепак филмот и епизодите од првата сезона, заедно со Разор се неповторливи!

Инаку одвај го чекам пилотот на новата серија, наследничка на Battlestar Galactica "Caprica", пилот епизодата (филм од 120 минути) ке биде прикажан некаде во Ноември, можеби во исто време кога го прикажаа и Разор лани. ИНаку серијата ке се фокусира на животот на фамилијата Адама, појавата на Сајлонците, и првиот рат со педерските роботи.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ја гледав секоја епизода премиерно заедно со братучед ми кој е огромен фан на овој серијал (тој ги има и оргиналните Battlestar од 70тите години), 1вата и 2рата сезона се супер, но некаде од 3та сезона некако не ми е како што треба па затоа прекинав со гледање. Можеби ќе продолжам да ја гледам али малце ми се здосади од психо моментите во серијата.
Слободно оди на последните три епизоди, тоа е моментот кога стигаат на земјата.....

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Како појаснување:
1. 10-те последни епизоди од 4-та серија се одложени за 2009 поради штрајкот на сценаристите во Холивуд што заврши пред 2-3 месеци.
2. Тие треба да бидат крај на серијата.
3. За крајот на летово се спрема пилот филм (како Razor или почетокот на оригиналот) за новата серија од истата продукција. Серијата ќе се вика Caprica и ќе го обработува периодот од првата војна се до новата војна која е обработена во Battlestar Galactica.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.248
Како појаснување:
1. 10-те последни епизоди од 4-та серија се одложени за 2009 поради штрајкот на сценаристите во Холивуд што заврши пред 2-3 месеци.
2. Тие треба да бидат крај на серијата.
3. За крајот на летово се спрема пилот филм (како Razor или почетокот на оригиналот) за новата серија од истата продукција. Серијата ќе се вика Caprica и ќе го обработува периодот од првата војна се до новата војна која е обработена во Battlestar Galactica.
Јас пак си чекав денес 04x09, ама ништо.:)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Само што ја изгледав 9ката.. интересна епизода :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.248
Вчера ја немаше, денес ја видов. Сега само што ја стадов на спуштање.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Уффф, ајдеееее.... вака колку се нервирам со неможам да си ја изгледам цела сезона од еднаш :( :):):) Топ епизода..... JUMP!!!

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
А зошто се појавија некои дезинформации дека последна ќе била 8-ата епизода, па ќе паузирале неколку месеци?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ќе паузираат после нареднава епизода, на 13ти.

Kajgana Shop

На врв Bottom