Battlestar Galactica

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.248
И јас не ја фатив, да не знае некој во кој термин ја даваат репризата?

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Ова е нова верзија на една серија која се даваше на ТВ Скопје пред 20 и кусур години ( детиште бев тогаш )...серијата се викаше Галактика...исто како и oваа сега ( Battlestar Galactica ) беше со Сајлонци и слично...колку шо се секавам тоа беше една од првите ( ако не и прва ) SF серија која се даваше во Македонија...да ги прашам постарите членови на форумов...дали се сеќавате на една SF серија која се емитуваше на ТВ Скопје во средината на осумдесеттите...мислам дека серијата се викаше Блејковата седумка и се даваше во недела попладне? :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
OMG, OMG, OMG, OMG..
Само што завршив со гледање на BSG: Razor.. филмот е шок, лудило, подобар и од последната епизода од трета сезона.. нешто неверојатно, за тие што ја следат серијата. Одлична глума на Stephanie Chaves - Jacobsen.. who, btw, is hot as Hell.

Lt. Kendra Shaw напиша:
You're scared, aren't you, motherfracker? You should be. *arms nuke*
Hybrid напиша:
All this has happened before, and will happen again.. again.. again.. again..
*boom*

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Јас ја симнав пред два дена и дури денеска ја гледав.Razor е No Comment.Додека ја гледав срцево у петици ми застана :):):) Многу јако искомбинирано и замислено секоја чест.Ова би му дошло ко потпалка за финалнава 4-та сезона! Btw интересно беше "This is happened before and will happen again!!! AAAAA!!!

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
[media]http://www.youtube.com/watch?v=VysVxz2_rQg[/media] Опаснооо!!! Ај ако има некој информација кога ќе почне со прикажување последнава сезона нека пише.

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Ај колку толку не освежија малце со Razorot.ама пак до Март, 3 месеца еј! Размислувам негде од февруари да фатам пак да ги изгледам сезониве и дирекно да улетам у 4 сезона :):)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Филмчево е ептен убао нешо ко стар трек ама ептен ме зарази бегам и од англиски за да можам да го глеам.

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Филмчево е ептен убао нешо ко стар трек ама ептен ме зарази бегам и од англиски за да можам да го глеам.
Ех а мене што мислиш како ми го накалемија?? :):) Ми ги дадоа дисковите со трите сезони фино лепо ги наштекав у плејлиста и толку беше од мене :):)Следен ден подочњак воздух земја имав :):) Наркотик е серијава озбилно.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Јас ги изгледав трите сезони зе 2-3 дена и после тоа ги гледав уште еднаш само порелаксирано. Серијата е закон и најинтересно е тоа што не се знае кој е 5 Сајлонец(јас имам некоја претпоставка). Едвај ја чекам 4 сезона ама ќе ја гледам кога ќе заврши зошто не можам да чекам за да гледам 1 епизода на 1 недела. Сепак премногу е заразно.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе да не знае некој од вас зошто минатиот четврток немаше на канал 5

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Абе да не знае некој од вас зошто минатиот четврток немаше на канал 5
Не се малтретирај да ги гледаш на ТВ сафра е така.Ќе ти се распадне џигерот од нервоза дур ги изгледаш трите сезони со по една епизода неделно :):)Побарај ги сезоните на торенти,набутај у плејлиста и шибај :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Само што изгледав едно 19-минутно клипче, интервју/трибина со неколку актери од BSG. Имаше неколку интересни моменти, од кои како нај-нај би го издвоил оној кога на Aaron Douglas (Chief Tyrol :)) му се испушти еден spoiler - The Last Five не се хуманоидни Сајлонци како останатите 7 пред нив, туку оригиналните 5 полубогови(/божества?) на Сајлонците, подредени на еден чиешто име не може/смее да се изговори :)

Што како ќе излезе, ќе видиме на 04.04.2008..

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
[media]http://www.youtube.com/watch?v=-6yL_tMUDps[/media]
Narrator: Starbuck & Apollo like each other.. so they beat each other up.
Narrator: Commanding Officer Tigh is drunk and thinks the attack is a joke.. but it's not.
Tigh: Damn it!
Narrator: Colonel Tigh, The Chief, Tori & Anders start hearing "All Along The Watchtower". Noone else hears it, so they think they're going crazy. But then it makes them all meet up in a big room with heavy rooms and it makes them realize they're not crazy.
(видео од Chief): We're Cylons.
Narrator: And that's crazy.
Apollo's not a pilot anymore, but he grabs a Viper to join the fight. He looks out his window and sees Starbuck.
(видео од Starbuck): Don't freak out, it's me.
Narrator: He freaks out.
(видео од Apollo): Kara?!
(видео од Starbuck): I've been to Earth, and I'm gonna take us there.
Narrator: What the frak.
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom