Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој искусни играчи ги има Лестер? Нити еден од играчине не бил во некоја ваква ситуација да се борат за титула (еве ќе го иземам Хут со Челзи, мада и не беше некој фактор таму). Искуството во вакви ситуации не се брои во години туку во тоа колку пати некој играч се нашол во ваква ситуација. Не дека и Тотенхем има којзнае колку искуство во ваква ситуација, ама сепак ги сметам за поискусни. Сепак мислам дека Лестер некако ќе успее да освои. Ептен играат компактно, секоја утакмица му е како куп финале.
Постари де, тоа мислев. Сепак имаат утакмици во нозете, плус помага тоа што имаат играчи ете како Хут од Челзи и оние од Манчестер што им се собрани кои биле дел од шампионски тимови и знаат колку толку да се носат со атмосфера, без разлика што не биле клучни. Не дека е ова пресудно ама фактор е.

Мене најсмешна ми е ситуацијата со Олбрајтон. Го продадоа Астон Вила, сега тој се бори за титула а тие се веќе сковани на дно :icon_lol:

Целиов муабет за сплетот на околности на Лестер во врска постот на @Ilumious за голот на Оказаки.

Која е веројатноста пак да се случи, играч како Оказаки да даде клучен гол 8 кола пред крај за три бода кои може ќе бедат решавачки за титула за екипа како Лестер?

Е тоа е тоа.

Целиов муабет за сплетот на околности на Лестер во врска постот на @Ilumious за голот на Оказаки.

Која е веројатноста пак да се случи, играч како Оказаки да даде клучен гол 8 кола пред крај за три бода кои може ќе бедат решавачки за титула за екипа како Лестер?

Е тоа е тоа.

Ова е како непишано правило. Многу често се случува на екипи кога му оди, едноставно се му оди од рака. Ист пример беше и Ливерпул во 2014. Шкртел постигна грото голови за отварање на резултатот, неколку евро голови, неколку пати спасија невозможни ситуации, и еден куп други работи.

Лестер ќе се носи у Европа, али у курац.:D Очекувам тотален крах на Енглезите следната сезона у ЛШ, нарочито ако Ливерпул биде четвртиот патник.:LOL:

И ја се слагам дека Лестер имаат поискусни играчи од Тотенхем.
Шмајхел, Хут, Морган, Фукс, Олбрајтон па и Дринквотер имаат доста утакмици у нозе за разлика од Али, Кејн и тие дечурлиите од Тотенхем,

Иначе Њукасл ако игра како прееска може комотно да избори опстанок, може да ги среди Бени.... уствари не бе сеа на тренинг ќе се степа со Митар, Шелви ќе го закова на клупа а Вијналдум ќе го игра задњи везни. :D

Подобро ќе помини од Арсенал и Сити низ годините сигурно.
Барем имат играчи со ма...а и играт со срце на терен а не глумат лудило како некој играчи денес ми се игра фудбал утре не ми се игра, и приоритет поголем му е играње плејстејшн и постираше слики на инстаграм.
Порано се вадеа екипите ко ќе крахираа во ЛШ "приоритет ни е ПЛ фокусирани сме таму", сега за кај се фокусирани Челзи, Јунајтед и Арсенал ? За 8 место .

Подобро ќе помини од Арсенал и Сити низ годините сигурно.
Барем имат играчи со ма...а и играт со срце на терен а не глумат лудило како некој играчи денес ми се игра фудбал утре не ми се игра, и приоритет поголем му е играње плејстејшн и постираше слики на инстаграм.
Порано се вадеа екипите ко ќе крахираа во ЛШ "приоритет ни е ПЛ фокусирани сме таму", сега за кај се фокусирани Челзи, Јунајтед и Арсенал ? За 8 место .
Која муда кога се гледа квота на успешност на клубот у Европа. Ќе се паднат у група со најтешки противници, нема бод да освојат.

Варди не верувам да си бега, Марез би си отишол, Раниери кажа дека не би го спречил ако летово стигне понуда за него.

Ама ќе откопаат пак некој сигурно, затоа што Раниери се откажал од нов побогат договор за да има буџет за подобри плати на неговите помошници и скаутите (y)

Е тоа е тоа.

Која е веројатноста Манчестер Сити да даде 2 гола после 90-та минута во последно коло и да освои титула? Сигурно помала од тоа солиден играч да му даде гол на претпоследниот на табела на 8 кола пред крај.

Не ти одговара Лестер да бидат шампиони па ја гледаш нивната сезона низ цинична и максимално субјективна слика.

Каде беше да напишеш дека имаат среќа кога примија гол против Арсенал буквално во последна секунда? Или кога одиграа 2-2 наредно коло иако имаа 15 шутеви на гол а противникот 2.

Среќа може да се има на меч два па и три, овде примерокот е 30 натпревари. Да зависеше од среќа, тогаш секоја година Вимблдон, Квинс Парк Ренчерс и Лидс Јунајдед ќе конкурираа за Премиер лига. Треба константност, форма, верба и нормално на крај мала доза на среќа, сепак е спорт, не е математика. Буквално секој тим што освоил титула ја имал.

Пеналите на Марез им земаа сигурни бодови на Лестер. Да ги добиеа Вила и другата ( не ми текнува која беше), сега веќе ќе можеа да се спремаат за отворениот автобус на ЈСП.

Мајтапот на страна Њукалс добри беа, имаа шанси ама среќата беше на страната на Лестер по кознај кој пат ова сезона.
Наредно коло tyne-wear дербито, Сандерленд не знај за пораз од 2011 на ова дерби време е Бени да ја смени традицијата. :zloo:

Која е веројатноста Манчестер Сити да даде 2 гола после 90-та минута во последно коло и да освои титула? Сигурно помала од тоа солиден играч да му даде гол на претпоследниот на табела на 8 кола пред крај.

Не ти одговара Лестер да бидат шампиони па ја гледаш нивната сезона низ цинична и максимално субјективна слика.

Каде беше да напишеш дека имаат среќа кога примија гол против Арсенал буквално во последна секунда? Или кога одиграа 2-2 наредно коло иако имаа 15 шутеви на гол а противникот 2.

Среќа може да се има на меч два па и три, овде примерокот е 30 натпревари. Да зависеше од среќа, тогаш секоја година Вимблдон, Квинс Парк Ренчерс и Лидс Јунајдед ќе конкурираа за Премиер лига. Треба константност, форма, верба и нормално на крај мала доза на среќа, сепак е спорт, не е математика. Буквално секој тим што освоил титула ја имал.

Ниеднаш не ги негирав посветеноста, квалитетот во играта и борбеноста на Лестер, ако ја освојат титулата воопшто нема да биде незаслужено, напротив, секој друг ако ја освои сега ќе биде помалку заслужено

Која муда кога се гледа квота на успешност на клубот у Европа. Ќе се паднат у група со најтешки противници, нема бод да освојат.
Во прв шешир ќе бидат ако освојат ПЛ.

Лестер ќе се носи у Европа, али у курац.:D Очекувам тотален крах на Енглезите следната сезона у ЛШ, нарочито ако Ливерпул биде четвртиот патник.:LOL:
Ма нека треснат некоја шпанска екипа со гол од некој небитен како Шлап за сеир да мавнеме на форумов па нека си отпаднат слободно :D

Не ми се верува и мене Варди да замине. Марез и Канте ми се први пикови.
Инаку мислам дека Лестер стојат финансиски одлично(нека ме поправи некој ако сум ги испомешал со некој) така да веројатно и управата ќе биде на ќејф да истроши некоја пара повеќе во добри трансфери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom