Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Годинашниов состав е посилен од ланскиот. Ширината можеби е иста како на Стоук, но квалитетот е различен. Баба Рахман, Фалкао, Беговиќ, замени за играчите што заминаа. Се очекува централен дефанзивец плус се надевам играч од средина. Ако се пазари вака, тогаш составот ќе биде одличен и способен да игра на четири фронта. Да не ги заборавиме Мозес и Траоре. Лани тенки во нападот бевме, па Хазард мораше да игра против екипи како Шрусбери. Сезонава не мора да биде така.

Затоа не се согласувам дека составот не е освежен и дека е послаб од останатите. Не се купени скапи и големи засилувања, барем не засега, но купено е онолку колку што треба.

Тоа дека лани немале конкуренција е само уште еден обид да се деградира ланскиот успехот. Јас на пример гледам вака. Челзи беше многу подобар од конкурентите, па затоа и таков впечаток се создаде.
Колку порано си го тргнеш од глава фактот дека Челзи ќе освои и оваа година Пл посреќен ќе бидеш

@Scouser88 @Топче
Ќе се кладите и годинава? :D

А пички кај бевте лани да се кладиме бе? :D
Чекав да видам дали ќе ти текне тебе или на Рики :kuracc:

Може не земаме титула ама над вас завршуваме секако, иначе треба да не сме у топ 4 а тоа неможе да се случи

Ај да речиме дека Челзи нема комплетен тим годинава; тенки се во одбрана и немаме соодветна замена за Коста, Манчестер како стојат со дефанзивни играчи назад? за Ливерпул и Сити да не прајме муабет, Арсенал со Мертезакер желката на чело итн
Нападот, освен Сити не гледам некоја екипа да има подобра опција напаѓачи од Челзи; ние го имаме Коста прва опција; потоа следи Реми втора замена и Фалкао колку и да е труп за трета замена е ок, Јунајтед засега го има само Руни напред, Арсенал останват со Жиру и Велбек,Ливерпул се појачаа ама рано е за нив да се кажи како ке се вклопат Бентеке и останати
Не ме сфакајте погрешно и јас сум разочарана од почетокот на пред/сезоната, подготовките, формата на играчи, и како се одвива моментално трансфер периодот ама рано е да се плачи
Лев бек е договорен, Стоунс ако се земи и Јануари изгледа ке се пазари играч од средина и сложувалката е составена
како носите заклучоци по само две пријателски и една утакмица во која едно полувреме игравме со играч помалце, и лани Барса имаше ваков сличен старт па заврши со тројна круна, Уште Петко не роден вие капа му скројвте

А пички кај бевте лани да се кладиме бе? :D
Чекав да видам дали ќе ти текне тебе или на Рики :kuracc:

Може не земаме титула ама над вас завршуваме секако, иначе треба да не сме у топ 4 а тоа неможе да се случи

Може да одите со Скаузер на се’ или ништо :D
Титула никако али за пласман мислам дека ќе прифати :)

Не сум убеден и не тврдам ништо спротивно. Ама тимот е доволно добар за да ја одбрани титулата во ПЛ. За ЛШ пишав во фан клуб. Е сега дали ќе успее, ќе видиме :D

Тимот е доволно добар за до крај да се бори за титула, дека ќе ја одбрани не сум баш сигурен. Одбраната со Бане и Тери стартери не е тоа што беше. Тери сумњам дека ќе ја повтори сезоната, но тоа не значи дека ќе биде лош. Бане знае да киксне. Муабетот што го правев кога праша за комбиниран состав меѓу Куртоа и Чех ете испадна. Тибо е сеуште зелен, тоа може да ве кошта поени. Чех го немате а со самото тоа многу голема загуба за одбранта небитно дали играл или не. Коста е ризик со тие повредите негови. Едино нешто што би можело да ви оди во предност е доколку Цеск го стави во по офанзивна улога, нешто налик последната(последните) сезони во Арсенал или во Барса, па и од него да видете 15-20 гола сезонава. Ама да очекуваш на Хазард и Фабре да ви го водат нападот е голем ризик.

Од друга страна, Јунајтед се непредвидливи. Ете виде и со чкљ состав до последна минута не се откажуваат. Опасни ќе се цела сезона. Ливерпул помина цела сезона во сивило и буквално имаа 20 месеци да го привикнат составот. Собраа не пре експонирани играчи желни за докажување што значи и тие не се за потценување. Арсенал ќе вмеша прсти гарант. Прашање е само дали ќе можат 7-8 месеци да ги одиграат на високо ниво. Со 2ца нови играчи не сумњам. Од септември ваљда ќе биде се појасно. Сити се слични на вас, имаат доволно искусен состав да претставуваат закана.

Од друга страна mid table тимовите делуваат подобри од било кога. Кристал Палас, Саутемптон, Свонси, Тотенхем, Вест Хем, па еве и Њукасл, Стоук и Лестер не се баш лесни тимови за играње.

Секој претендент за титула има 4 екстремно тешки и уште барем 4 тешки двомеча. А познавајќи го Мурињо, кој секогаш после титула во лигата се насочува на ЛШ, не би рекол дека ќе ја одбраните.

Тимот е доволно добар за до крај да се бори за титула, дека ќе ја одбрани не сум баш сигурен. Одбраната со Бане и Тери стартери не е тоа што беше. Тери сумњам дека ќе ја повтори сезоната, но тоа не значи дека ќе биде лош. Бане знае да киксне. Муабетот што го правев кога праша за комбиниран состав меѓу Куртоа и Чех ете испадна. Тибо е сеуште зелен, тоа може да ве кошта поени. Чех го немате а со самото тоа многу голема загуба за одбранта небитно дали играл или не. Коста е ризик со тие повредите негови. Едино нешто што би можело да ви оди во предност е доколку Цеск го стави во по офанзивна улога, нешто налик последната(последните) сезони во Арсенал или во Барса, па и од него да видете 15-20 гола сезонава. Ама да очекуваш на Хазард и Фабре да ви го водат нападот е голем ризик.

Од друга страна, Јунајтед се непредвидливи. Ете виде и со чкљ состав до последна минута не се откажуваат. Опасни ќе се цела сезона. Ливерпул помина цела сезона во сивило и буквално имаа 20 месеци да го привикнат составот. Собраа не пре експонирани играчи желни за докажување што значи и тие не се за потценување. Арсенал ќе вмеша прсти гарант. Прашање е само дали ќе можат 7-8 месеци да ги одиграат на високо ниво. Со 2ца нови играчи не сумњам. Од септември ваљда ќе биде се појасно. Сити се слични на вас, имаат доволно искусен состав да претставуваат закана.

Од друга страна mid table тимовите делуваат подобри од било кога. Кристал Палас, Саутемптон, Свонси, Тотенхем, Вест Хем, па еве и Њукасл, Стоук и Лестер не се баш лесни тимови за играње.

Секој претендент за титула има 4 екстремно тешки и уште барем 4 тешки двомеча. А познавајќи го Мурињо, кој секогаш после титула во лигата се насочува на ЛШ, не би рекол дека ќе ја одбраните.
не гледам како сме во голема загуба без Чех, Бегович е моментално подобра замена за Куртоа од Чех, јас лично нејкев да си замини Чех поради придонесот шо го има направено за Челзи и ми беше еден од поомилените ликови ама времето негово помина не дека нема уште фудбал за него ама греота ке беше да седи на клупа а покрај ваков Курота тешко да изиграше некоја утакмица

не гледам како сме во голема загуба без Чех, Бегович е моментално подобра замена за Куртоа од Чех, јас лично нејкев да си замини Чех поради придонесот шо го има направено за Челзи и ми беше еден од поомилените ликови ама времето негово помина не дека нема уште фудбал за него ама греота ке беше да седи на клупа а покрај ваков Курота тешко да изиграше некоја утакмица
Не сум сигурен дека е грешка или на друго место ти оди паметот?
За ПЛ Челзи има капацитет да оди до крај, за титула ЛШ - не.

Право си е тоа, ама мислам дека повеќе ќе се насочи на ЛШ. Неостварена желба му е тоа уште од првиот пат и со право би се насочил на ЛШ наместо на ПЛ.

ај ај набрзина пишам и имам проблем со тастатурата сигурно приметивте и во претходните постови :)
кога ке ми текни со каков состав стигнавме до титула во ЛШ и во какви каши бевме сред сезона сега сме на коњ :D[DOUBLEPOST=1439382416][/DOUBLEPOST]
Cech > Begovic anytime anyday, Bosancerovo go napravivte kako ne znam kakvo golmaniste e, lets be real for a change.
збораме за моментална форма и во вакви околности Бегович без проблем ке седи на клупа и можи да биди добра конкуренција на Курто одсекогаш ми бил добар голман Бегович не дека е којзнае што ама можи да прерасни во класа голман

Celzi vo najmala raka vtori zavrsuvaat dokolku nemaat povredi.Ako gi zakacat seriozni povredi na klucni pozicii tolku im e tenok sostavot sto i top 4 plasman bi bil doveden vo prasanje.
Za LS dokolku nema drasticen pad vo forma kaj Ivanovic ili eventualno Teri i dokolku doktorite si ja zavrsat rabotata kako lani,za mene se favoriti zaedno so Barsa.Realno zboreno nema pobalansirana i pokopmaktna startna 11ka vo Evropa.

Право си е тоа, ама мислам дека повеќе ќе се насочи на ЛШ. Неостварена желба му е тоа уште од првиот пат и со право би се насочил на ЛШ наместо на ПЛ.
Во ЛШ никогаш ништо не е сигурно, мислам дека и на Мурињо секако тоа му е јасно, затоа не би се фокусирал целосно кон ЛШ, особено не сега кога конкурентноста во ПЛ станува посилна, како за посилните тимови, така и за помалите.
ај ај набрзина пишам и имам проблем со тастатурата сигурно приметивте и во претходните постови :)
кога ке ми текни со каков состав стигнавме до титула во ЛШ и во какви каши бевме сред сезона сега сме на коњ :D[DOUBLEPOST=1439382416][/DOUBLEPOST]
збораме за моментална форма и во вакви околности Бегович без проблем ке седи на клупа и можи да биди добра конкуренција на Курто одсекогаш ми бил добар голман Бегович не дека е којзнае што ама можи да прерасни во класа голман
Беговиќ никако не е лош голман, ама во никаков случај не е подобар од Чех. Нема ни да биде. Чех си е Чех, еден од најдобрите голмани во последните 15 години.
А во освојувањето на ЛШ големо влијание имаше среќата, и тоа што особено некои играчи од „старата гарда“ се повампирија. Чех бранеше се и сешто, Кол, Дрогба и Лампард играа како луди, Тери го направи најпаметното со тоа што направи црвен картон за да не игра финале (истрауматизаран беше човекот).

ако вака ако така, овие муабети се прат кога ке заврши трансфер пазарот да видиме со кои играчи ке располагаме и на полусезона, нека влезат еднаш во ритам екипите, нека изиграат неколку натпревари, дерби ова она па да видиме кој сме зошто сме вака само празни муабети и предвидувања :)[DOUBLEPOST=1439383808][/DOUBLEPOST]
Во ЛШ никогаш ништо не е сигурно, мислам дека и на Мурињо секако тоа му е јасно, затоа не би се фокусирал целосно кон ЛШ, особено не сега кога конкурентноста во ПЛ станува посилна, како за посилните тимови, така и за помалите.

Беговиќ никако не е лош голман, ама во никаков случај не е подобар од Чех. Нема ни да биде. Чех си е Чех, еден од најдобрите голмани во последните 15 години.
А во освојувањето на ЛШ големо влијание имаше среќата, и тоа што особено некои играчи од „старата гарда“ се повампирија. Чех бранеше се и сешто, Кол, Дрогба и Лампард играа како луди, Тери го направи најпаметното со тоа што направи црвен картон за да не игра финале (истрауматизаран беше човекот).
тоа дека нема ни да биде да ја прашам Ванѓа, јас бев таа шо кога Куртоа имаше изјава пред да замини во Атлетико дека ке се бори за да го седни Чех на клупа и за несалам го мислев по таа изјава па еве кај е Куртоа а кај е Чех

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom