Немој оф-топик молим те.За Свонси да кажевте нешто?![]()
Од такви експерти си патиме...А да , и Ајб може само за курот да му се фане на копилето Стерлинг. Зошто нели одредени фанови викаа што ќе ни е Стерлинг , ние Ајб си го иаме![]()
Ова е Брајант бе каков Леброн.Не велам дека не е оваа Леброн, ама "мојата" е Драмонд.![]()
Јас пак ќе те прашам, по 9ти пат веќе а не знам зошто си станал Бодо и ми го одбегнуваш прашањето? Што правеше Мињоле на коленици (освен што се помирил дека е Скаузер, што би рекол Мојсо и се решил да пуши), да и го набијам на мајка му у тој сед шупак никаков?
Можно е оти Руни шутираше од 5 метри пред него, на гол широк 7 метри, топка која му отскокнуваше пред него. Како и да ја шутнеше а да не го погодеше Мињоле ќе беше гол. Дури и видовме дека Мињоле ја допре топката и пак влезе внатре.Не е најмал, што е крив Морено за голот пример или Милнер? Човек, голман е, како може тој да биде при негова очигледна грешка и неправилна реакција да биде „најмал кривец“? Како е тоа можно? Ај да направил се' што може да направи, во ред, ќе го ставиме во таа категорија ама вака, кога се предава на незавршена акција/шанса, тури му курот падавичарски.
Добро брат, ти ме читаш што пишувам?Можно е оти Руни шутираше од 5 метри пред него, на гол широк 7 метри, топка која му отскокнуваше пред него. Како и да ја шутнеше а да не го погодеше Мињоле ќе беше гол. Дури и видовме дека Мињоле ја допре топката и пак влезе внатре.
Ај, препрочитај што имам пишано, поготово болдираното.Што правеше Мињоле на коленици ?
ако ништо друго да го направи она што го направи погоре Ханда, да се отвори како пајак и да си го покрие голот. Може ќе го погодеше у глава, може у стомак, у муда и ќе отидеше топката на друга страна, може во корна, може зошто е отворен Руни ќе сакаше горе да пуца, повисоко па ќе го утнеше голот. Затоа викам, му ја предаде борбата на Руни со самото клекнување. На страна што претходеше грешка на Коло. Тоа ти е исто како на лизгањето на Стиви пред 2 сезони, потег кој е очито негова грешка, Мињоле да останеше во место и да не проба да го собре Ба, пошто нели, грешката е веќе направена и нема што да исправаме.“
Абе не е битно тоа, битно е дека не направи ништо ама баш ништо. Клекна, се предаде. Тоа ме нервира мене, што е неспособен и кога другите ќе сјебат работа, да ги извади од гомна. Добро, има и тој добри интервенции ама тие му се 1 во 15. Му паѓаат топки од раце, прима голови од корна, меѓу нозе, се губи, не постои. Нема оправдување, нека се изгуби. За овој гол има вина зошто не се потруди да ја одбрани. Пример за тоа кога голман се труди да одбрани топка е она на Ханданович. Сигурно Ханда да паднеше на гз, да прмеше гол, истиот муабет ќе беше ко ти сеа што го праиш „абеее знаеш, на 2 метри од него е, за 5% ќе ги намалеше шансите да даде гол, сигурно и тогаш ќе го дадеше“. Ете, видовме колку Ханда не ја одбрани и колку Интер изгуби, само што не.Дури и да се отвореше, ќе ги намалеше шансите за Руни да го промаши зицерот за неверојатни 5%. Голот го примивме заради лошото бранење на корнер. Мињоле не можам да го обвинам кога претходно дефанзивците се собраа околу Фелаини , небаре овој е дедо мраз и ќе му дели пакетчиња.
Во 12 од 15 утакмици во кои сме примиле гол,противникот ни постигнал гол од нивниот прв удар во голот.Правиме муабет за голова не дека Мињоле има топ сезона. Инаку има 63% одбранети удари сезонава. Дали е тоа многу или малку не знам, ама засега има просечна сезона.