Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Не не, да не претеруваме до толку. Сериа А е најсилната лига во овој и во уште 12 други универзуми. Таму семоќниот Занети можи да игра до 40. Па тек во слабата ПЛ сигурен сум дека до 60 години би играл. Уште не е касно. Можи да се проба, релативно е млад за англиски стандарди. Уште едно 17-18 години кариера можи да направи во ПЛ. Се надевам дека Клоп ќе го земи кај нас. За англиски стандарди е копиљак така да пред него е иднината :icon_lol:
Е сеа и ти,подолу од гомно го правиш Занети.

Таков играч више не се раѓа.

Незнам колку ќе ви е надоградување Цеск... овие 2 години у Челси а и претходно у Барса поагресивни box-to-box средњаци го уништуваа на средина. Пребавен е а и недоволно цврст за да игра holding mf на битни утакмици, ама е страшен дистрибутор на топка.

Не верувам дека Челси ќе го пуштат за понуди освен ако не им е намерата таква, повеќе им е директор на маркетинг & менаџмент него играч веќе некое време.

Истото го мислам, којзнае што им е филмов, али Клипче е у право за повредите на Тиаго, а он им е единствен креативен централен. Може сакаат некоја квази Чаби улога (искуство и класа), само што не е толку стар...[DOUBLEPOST=1451415912][/DOUBLEPOST]
Ако се сериозно заинтересирани Сити,Псж и Баерн нема шо да бараат Интер и Јуве.

Се си бива, Интер полека се дигаат од пропаста за разлика од комшиите...

Гигс, Сколс, Невил, ВДС, Фердинанд и останатите што играа во Јунајтед под Фергусон во нивните триесетти беа менаџирани дури и со тренингот а не па со минутажата на терен :) ВДС на пример не ни тренирал секој ден.Toa e посебна програма за која збореше Гери Невил, докторскиот и фитнес персоналот на Манчестер бил на обука кај тој на Милан пред десетина години само не можам да најдам линк.[DOUBLEPOST=1451407973][/DOUBLEPOST]
Па нормално е тоа, големо име доаѓа во тимот. Нема да го прифатиш сега Роналдо или Чаби или еве Лам да дојде во Интер во опаѓачка форма? :) Пак да се врати летово, јас а и верувам 99% од фановите би го зеле Швајни. Ама едно е да се радуваш од тој аспект, друго е да мислиш дека сам на грб ќе го носи тимот.
На страна муабетот за споредба на лиги, ако играчи со 30+ години во време на Ферги не биле со менаџирано време, не знам кој играч бил.
Па доказ е тоа дека и во Англија е возможно играчи да играат на тие години. Со правилно менаџирање. А и никој не им е крив што играат 2 купа во годината покрај ПЛ и ЛШ. Муабетот ми е играч како Занети е реткост. За некои рандом играчи што играат на тие години може да се каже дека не би и во Англија. Ама не и за Занети. И по физичка спремност и на тие години би успеал во ПЛ. На страна ко што викаш лигите збориме за класа играч кој цела кариера игра на константно ниво. Иначе да Милан до пред некој период имаше меѓу најдобрите доктори и фитнес персонал на свет. Затоа низ цела историја на Милан играчите играа и на 34+ години на врвно ниво. Еден Неста на 37 години успеа да го сопре Меси. Малдини на 37 финале ЛШ го изигра цело.[DOUBLEPOST=1451416655][/DOUBLEPOST]
На курот ќе играше Занети по 45+ утакмици во Англија. Можиме да се натегаме до утре со муабети што би било доколу би било ама дека толку ќе играл па уште и во прв тим........можи ќе игра ама како Тери и Иванович што играат сега :icon_lol:
Па ќе се натегаме коа збориш на памет. Занети изигра и 50 утакмици сезоната кога освоија тројна круна. Значи за Занети збориме не за некој рандом играч.

Не не, да не претеруваме до толку. Сериа А е најсилната лига во овој и во уште 12 други универзуми. Таму семоќниот Занети можи да игра до 40. Па тек во слабата ПЛ сигурен сум дека до 60 години би играл. Уште не е касно. Можи да се проба, релативно е млад за англиски стандарди. Уште едно 17-18 години кариера можи да направи во ПЛ. Се надевам дека Клоп ќе го земи кај нас. За англиски стандарди е копиљак така да пред него е иднината :icon_lol:
РИП хумор.

Фризурава на Стерлинг е како на крекхед самохрана црнкиња од гето со 10 вонбрачни деца и не памти кои се татковците.
8873_1843950719083785_8922615964144839175_n.png

Уште поенче и Лестер ја поминува границата од 40 поени, која би требало да им гарантира опстанок. :icon_mrgr:

Лестер лаганица си помина со пеколниов распоред што им следеше.
Манчестер, Челзи, Ливерпул и Сити вкупно 5 бода, 2 нерешени 1 победа и 1 пораз ако се смета и поразот со Арсенал во првава полусезона значи одлично поминале против гигантиве.
Браво, сеа само треба да не киксираат со помалите екипи (ова делува смешно малце, Лестер против помалите) и според мене ако до Февруар-Март издржат со вакво темпо ќе се наметнат сериозно за пласман у Европа, ЛШ можда малце потешко ама ЛЕ дефинитивно.

Лестер лаганица си помина со пеколниов распоред што им следеше.
Манчестер, Челзи, Ливерпул и Сити вкупно 5 бода, 2 нерешени 1 победа и 1 пораз ако се смета и поразот со Арсенал во првава полусезона значи одлично поминале против гигантиве.
Браво, сеа само треба да не киксираат со помалите екипи (ова делува смешно малце, Лестер против помалите) и според мене ако до Февруар-Март издржат со вакво темпо ќе се наметнат сериозно за пласман у Европа, ЛШ можда малце потешко ама ЛЕ дефинитивно.
Лестер ги тепа само Челзи од овие екипи што ги спомна. Изгуби од Ливерпул и Арсенал а нерешено со Јунајтед и Сити.

Едит: Офф препрочитав... Време ми е за спиење. :tapp:

Па ќе се натегаме коа збориш на памет. Занети изигра и 50 утакмици сезоната кога освоија тројна круна. Значи за Занети збориме не за некој рандом играч.
Па не читаш шо пишам така да џабе.
Уствари ме заболе мене курот до кога ќе играл Занети крај краева[DOUBLEPOST=1451426085][/DOUBLEPOST]
:pusigo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom