Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Епа ај да оставаме да се шират глупости :D Блекет лани беше на позајмица во Селтик каде што не блесна баш, навистина не знам кои утакмици си ги гледал :D Вилсон имаше добро деби и после не ја искористи летаргичноста на Фалкао и РВП па и тој мораше да оди на позајмица иако требаше да бидат продадени. Кин откако ја скрши ногата пред 3 сезони не е веќе истиот, мора и тој да оди да игра некаде, брат му веќе е прв избор штопер за Барнли а близнаци се, сигурно овој нема вечито да иде на позајмици. Не ќе ги држиме додека накрцаат 150 години само за да не се збори дека Мурињо не им давал шанса.
Рашфорд, Менса и Тванзебе се 10 пати поталентирани од нив и помлади иако за сезонава доволни ќе се Рашфорд, Менса и КБЏ како замена за Шо зошто Рохо ваљда ќе лета. Да не ме сфатиш погрешно ама не е ова Арсенал 7/10 да се без брада... :)
Абе вие не дозволувате вистината да се шири, соросоиди сте :D
Ок де значи прехлани играше Блекет, знам дека изигра утакмици не памтам се ко тебе :icon_lol:
Нејсе, ете и овие што ги кажа нека се викнати на предсезонски па ќе видиме колку ќе добијат шанса дур е тука мурџо ( до мај месец негде :cool:). Кај нас не дирај, знајш кој ми е на аватар ништо од тоа што се дешава моментално не одобрувам, напротив што побрзо замине поарно за клубот, ама изгледа чека цела коса да ми попадне, да си доври то шо почнал :mad:
Него где је списак?
Да се преброиме:D

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.344
Поени од реакции
4.682
@mkgunner игрaa oвие лaни пoнекoгaш и предминaтaтa гoдинa aли зaвршијa сo Еврoпa Лигa :D
Знaчи не се квaлитетни, a Јунaјтед не мoже дa си дoзвoли дa дaвa шaнси сo гoдини, a тимoт дa се унaзaдувa

W

wicked_1

Гостин
Ок де значи прехлани играше Блекет, знам дека изигра утакмици не памтам се ко тебе :icon_lol:
Нејсе, ете и овие што ги кажа нека се викнати на предсезонски па ќе видиме колку ќе добијат шанса дур е тука мурџо ( до мај месец негде :cool:). Кај нас не дирај, знајш кој ми е на аватар ништо од тоа што се дешава моментално не одобрувам, напротив што побрзо замине поарно за клубот, ама изгледа чека цела коса да ми попадне, да си доври то шо почнал :mad:
Него где је списак?
А зашо те избркаа од фан клубот? Заради анти венгер паролите? :unsure:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Него где је списак?
Де бе, не можеше да пишеш на гугл Mourinho list players debut :) http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/revealed-jose-mourinhos-49-youth-8352739 изволте

Марсијал, Шо, Рашфорд, КБЏ и Менса се доволно за оваа сезона а и со оглед на трансфериве засега, секако дека ќе бидат во и околу првиот тим. За повеќе и нема потреба.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
А зашо те избркаа од фан клубот? Заради анти венгер паролите? :unsure:
да :oops:[DOUBLEPOST=1468963471][/DOUBLEPOST]
Де бе, не можеше да пишеш на гугл Mourinho list players debut :) http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/revealed-jose-mourinhos-49-youth-8352739 изволте

Марсијал, Шо, Рашфорд, КБЏ и Менса се доволно за оваа сезона а и со оглед на трансфериве засега, секако дека ќе бидат во и околу првиот тим. За повеќе и нема потреба.
Немој Марсијал и Шо во оваа клапа, 100 милки се платени
Иначе од 49 колку што се на листава извадил 2-ца солидни играчи Almeida и Casemiro, светска класа играч Мората и Jese :unsure:
Барем да не се фалеше дека се 49, ќе му извадев појак просек

п.с
Го имав видено списоков и ме мрзеше да го барам пак :)

Последно уредено:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
да :oops:[DOUBLEPOST=1468963471][/DOUBLEPOST]

Немој Марсијал и Шо во оваа клапа, 100 милки се платени
Иначе од 49 колку што се на листава извадил 2-ца солидни играчи Almeida и Casemiro, светска класа играч Мората и Jese :unsure:
Барем да не се фалеше дека се 49, ќе му извадев појак просек

п.с
Го имав видено списоков и ме мрзеше да го барам пак :)
Епа сега да се договориме дали спаѓаат Марсијал и Шо во млади играчи или не, што има врска колку се платени, затоа што кога се пуштија првите шпекулации за Мурињо во Манчестер уште во декември, имаше дискусии на темава дека и тие двајца може да бидат жртви на режимот :D

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Епа сега да се договориме дали спаѓаат Марсијал и Шо во млади играчи или не, што има врска колку се платени, затоа што кога се пуштија првите шпекулации за Мурињо во Манчестер уште во декември, имаше дискусии на темава дека и тие двајца може да бидат жртви на режимот :D
Сериозно некој рекол дека нема да ги игра Шо и Марсијал :eek:. Јесте да е мурџо во прашање, ама не е Грујо :D потенцијални суперѕвезди се. Марсијал може и нема да игра во први 11 редовно ама Шо сигурно, нема кој Рохо сигурно не :D[DOUBLEPOST=1468963966][/DOUBLEPOST]
Davide Santon, љубим руке :cuc: :D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.583
@mkgunner Знам дека обожаваш да пецкаш по малце:icon_lol: али ајде да ти објаснам.

Прво, свесни сме дека Мурињо нема да дава шанса на млади како САФ или ЛВГ. Си кажа човекот кои се 2 важни фактори според него за давање на шанса на младинци уште на првата негова прес конференција. Со оглед на тоа што не си запознаен со таа негова изјава, Моу кажа дека зависи од тоа дали има повредени играчи па мора да покрива со млади играчи или доколку нема компетитивност до крајот на сезоната (порано обезбедена титула, порано изгубена битка за титула итн...). И поштено си кажа човекот дека за првиот фактор во изминативе 10 години е тренер кој има низок процент на повредени играчи за да мора да ги покрива со млади игра и дека во изминатите години бил конкурентен најмалку до последни 2-3 кола од сезона за да пушта во оган млади играчи. И таа е реалноста. Кај нас ЛВГ лани изминативе 2 сезони да немаше лош биланс со повреди не ќе добиеја минутажа ни Џексон, Рашфорд, Менса...

Второ, ПЛ е доста компетитивна лига изминативе 10 сезони, поготово изминативе 7-8 со земањето на поголем замав на тимовите од втор ешалон и помина времето кога можеше да пуштиш во оган млади играчи и на нив да се ослониш како прв избор како на времето. Ете последен таков што успеа кај вас е Фабрегас за пример. Ако сакаш успех мораш прво да се потприш на квалитет и искуство, а потоа тоа да го декорираш со младост и потенцијал.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.976
Поени од реакции
67.773
Стварно, не требаше да го потпише Ибрахимовиќ, можеше Вилсон или Кин да игра место него. И Блекет да се задржи, место Шо, таман ке биде.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Едино Вилсон според мене можеше да остане али то е то. Со Мур ништо не е чудно.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Едино Вилсон според мене можеше да остане али то е то. Со Мур ништо не е чудно.
Од овој чим Ван Гал се откажа па за Мурињо да не правиме муабет. Имаше одлично деби и ништо повеќе, а има повеќе добино шанса од сите младинци.
Се знае кај кого може да се очекува прогрес, Рашфорд, Менсах, Бортвик-Џексон, Мекнер, Переира, исто и Туанзабе го фалеа некни ама не го гледав така да немам коментар за него. Другово се што е на 22год и што се шлепа само по позајмици слободно парталите и надвор.
Може и на овие тројца и Варела да им се приклучи, кој на 23год го поминуваа како од шала, а бек ми игра.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
@mkgunner Знам дека обожаваш да пецкаш по малце:icon_lol: али ајде да ти објаснам.

Прво, свесни сме дека Мурињо нема да дава шанса на млади како САФ или ЛВГ. Си кажа човекот кои се 2 важни фактори според него за давање на шанса на младинци уште на првата негова прес конференција. Со оглед на тоа што не си запознаен со таа негова изјава, Моу кажа дека зависи од тоа дали има повредени играчи па мора да покрива со млади играчи или доколку нема компетитивност до крајот на сезоната (порано обезбедена титула, порано изгубена битка за титула итн...). И поштено си кажа човекот дека за првиот фактор во изминативе 10 години е тренер кој има низок процент на повредени играчи за да мора да ги покрива со млади игра и дека во изминатите години бил конкурентен најмалку до последни 2-3 кола од сезона за да пушта во оган млади играчи. И таа е реалноста. Кај нас ЛВГ лани изминативе 2 сезони да немаше лош биланс со повреди не ќе добиеја минутажа ни Џексон, Рашфорд, Менса...

Второ, ПЛ е доста компетитивна лига изминативе 10 сезони, поготово изминативе 7-8 со земањето на поголем замав на тимовите од втор ешалон и помина времето кога можеше да пуштиш во оган млади играчи и на нив да се ослониш како прв избор како на времето. Ете последен таков што успеа кај вас е Фабрегас за пример. Ако сакаш успех мораш прво да се потприш на квалитет и искуство, а потоа тоа да го декорираш со младост и потенцијал.

Знам што кажа го гледав цел прес т.е го кажа истово што го напишта ти. Тој текстот што го постирав нормално дека беше провокација даживне темава :)
Гледаш дека и новинариве во Англија го држат на нишан. Не му е ова бос Челзи, тим без историја. Сеа е во Манчестер Јунајтед има душа да му извадат. На секој еден кикс има мајчино млеко да плука. Сака тој да настапува со авторитет ама не е свесен кај е појден. Кажа дека знае кого треба да наследи, ама појма нема. Ако клоците од Челзи му беа кнедла во грло, сега има по три одеднаш да голта ако не му тргне, а ја има се по список да му ...
Да не ме сфатиш погрешно, немам ја ништо против Јунајтед, најголем респект имам ама има да уживам во секој неуспех на копилево оти Арсенал му е трн во око.[DOUBLEPOST=1469007932][/DOUBLEPOST]There are rumours that Arsene Wenger nearly caught Pikachu once but decided against it at the last minute in favour of a younger Pokemon nobody had heard of

Последно уредено:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
http://www.bbc.com/sport/football/36844570?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_match_of_the_day&ns_source=facebook&ns_linkname=sport

Offences which could earn players a yellow card
  • Visibly disrespectful behaviour to any match official;
  • An aggressive response to decisions;
  • Confronting an official face to face;
  • Running towards an official to contest a decision;
  • Offensive, insulting or abusive language and/or gestures towards match officials;
  • Physical contact with any match official in a non-aggressive manner;
  • A yellow card for at least one player when two or more from a team surround a match official.
New red card offences
  • If a player confronts match officials and uses offensive, insulting or abusive language and/or gestures towards them;
  • Physical contact with match officials in an aggressive or confrontational manner.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Освен она со abusive language другиве точки се океј, ајде сега во жарта све ќе кажеш, соиграч ќе испцуеш на па судија и жолт картон за тоа, глупости. Добро е и она да се не опколува судијата, демек ако отиде цел чопор тој ќе ја смени одлуката, нема грешка :D

Сега фали уште да ги ревидираат судиите и да отстранат неавторитетни судии како Оливер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom