Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Аргументи?

Само одреден број на тимови имаат право да бидат јаки и да освојуваат лига? Тогаш дај нека се игра Ф4 меѓу нив и за еден викенд да се додели титулата, нема потреба другите тимови да се мачат цела сезона.
Аргументи?

Само одреден број на тимови имаат право да бидат јаки и да освојуваат лига? Тогаш дај нека се игра Ф4 меѓу нив и за еден викенд да се додели титулата, нема потреба другите тимови да се мачат цела сезона.

Дај и простор на мојата субјективност, кога се работи за Тотенхем. Сепак и покрај неа, имам аргументи кои ја поткрепуваат мојата констатација за мизерноста на тој фудбалски тим. Немој да ме сфатиш погрешно, но не би сакал во моментов да аргументирам на таа тема.
Како и да е, поентата на постот не беше само да се омаловажи на Тотенхем.

Неколкумина начнаа претходно. Зборуваме за ,,најдобрата лига на светот''. И тоа треба да го имаме во предвид. Кога додаваш суперлатив, треба и да го заслужиш. Најинтересна е да, но најинтересен не значи секогаш и најдобар. Сезона 2015/16 е одличен показател за тоа.

Врската помеѓу тоа што Лестер и Тотенхем, кои според мене во нормални услови и во онаа вистински силна Премиер Лига од пред неколку години, со истиот состав и истата игра би се бореле за места во Европа Лига можеби и мизерноста на големите тимови како Јунајтед Ливерул, Арсенал и Челзи, е причинско-последична.

Условно речено поголемите екипи во Англија, кои се финансиски моќни и во секој трансфер период трошат се повеќе и повеќе, патат од неконстантност, која произлегува пред се од слабиот квалитет на овие тимови. Ваквата состојба отвора простор за влегување во прв план на Лестер и Тотенхем, кои низ годиниве реално заостанувале зад Јунајтед, Челзи, Арсенал, Сити и Ливерпул и индицира на вртоглавниот пад на Премиер Лигата како таква. Или, Лестер и Тотенхем ќе освојат титула, како последица на неспособноста и анемичноста на претходно споменатите силни тимови.

:)

Последно уредено:
ама детски наседна :tapp:

Низ годиниве, Пардју ми е еден од поомилените менаџери во лигава. Таа "симпатија" ја има стекнато кај мене уште од времето кога беше менаџер на Вест Хем, АМА во првиот меч сезонава на Енфилд не можам да му заборавам како цело време го провоцираше Клоп, така да ваквата победа (или пораз за Пардс) е најдоброто нешто што можеше да ми се случи денеска (од спортски аспект).
Стварно ме интересира ваше мислење за пеналот над Бентеке. Имаше контакт, далеку од тоа дека немаше и дека не му попречи на Бентеке да продолжи со шпринтот, но прво очигледно се гледа дека Дилејни се обидува да застане да не направи контакт (откако веќе виде дека нема потреба од лизгачки старт) и второ прашање беше дали ќе ја стигнеше Бентеке таа топка. За мене е пенал од проста причина што Дилејни мораше да внимава дали воопшто ќе клиза уште во првиот контакт на Бентеке со топката.

Кој шпринт брат, низ публика ќе шпринташе? Виде дека излегува топката во гол аут и си падна како круша во ноември.

Црвен картон а ла Смолинг против Сити...

Кој шпринт брат, низ публика ќе шпринташе? Виде дека излегува топката во гол аут и си падна како круша во ноември.
Брат (znam deka ne sme brakja) контакт имаше, Бентеке си падна. Да беше со стопало ист таков минимален а не со колено ќе беше пенал? Тој нема очи на тил за да види дали е уклузан со колено или стопало. Иначе, да, немаше шанси да ја стигне топката.

па грешка беше на Дилејни , Бентеке беше сам у напад. Во тие моменти само он и Кутињо играа напред. Кутињо тука што можеше , дали и беше у шеснаесетник. Бентеке немаше каде да оди , и овој будалиов го нападна , остави го сам беше. И фино лепо чекаше овој контакт и падна , колку беше контактот за пенал еби му мајката. гази ги таму:cool:

па грешка беше на Дилејни , Бентеке беше сам у напад. Во тие моменти само он и Кутињо играа напред. Кутињо тука што можеше , дали и беше у шеснаесетник. Бентеке немаше каде да оди , и овој будалиов го нападна , остави го сам беше. И фино лепо чекаше овој контакт и падна , колку беше контактот за пенал еби му мајката. гази ги таму:cool:
:pos:

абе... нема потреба да се правда глупата одлука на судијата со "го нападна", "имаше намера", "не внимаваше", жити се.:icon_lol:

Немаше никаков контакт за пенал, Бентеке си дајвна, 3 бода за Пул и тоа е.

абе... нема потреба да се правда глупата одлука на судијата со "го нападна", "имаше намера", "не внимаваше", жити се.:icon_lol:

https://vine.co/v/iXwBIJJ53u2

12821352_1032621603443134_8804588209367064892_n.jpg

Многу јасно. И јас се дерев пред ТВ , ПАДНИ БЕ ПАДНИИИ !!! И ете падна :ROFLMAO:
Што друго ќе напраеше? Немаше каде да оди .. да го издрибла не е способен , е сеа така да паднеше само немаше ништо да направи. И чиста среќа оној слепецон Дилејни нападна малце , и оп доле хаха.

Ова тактика е на Борец од Велес. Коа ќе е топката кај нашите у шеснаесетник и тренерот се дере од клупа падни паднииииии :D

хахахахаа каков старт за жолт на Мајк Дин :D

Брат (znam deka ne sme brakja) контакт имаше, Бентеке си падна. Да беше со стопало ист таков минимален а не со колено ќе беше пенал? Тој нема очи на тил за да види дали е уклузан со колено или стопало. Иначе, да, немаше шанси да ја стигне топката.
Тој контакт е технички само колку да се каже дека имало контакт, тоа ми е мене поентата. За ПЛ стандарди е ништо, да не зборам од кинетички аспект дека никако не му влијаеше на балансот. Си падна, си изнуди пеналче и донесе победа, браво за тоа ама барањево аргументи за контакт колку да се оправда одлуката ви е исто како влакно во јајце да барате.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom