Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нe знам што е тешко да се прифати дека Венгер правеше магии со играчите во периодот кога бевме на штедење удрени.Ливерпул и Тотенхем фрлаа далеку повеќе пари за трансфери во тој период, а успехот сличен им беше со тој на Арсенал.Еве и Ливерпул и Тотенхем фрлија по 100м во едно лето на играчи, по заминувањето на клучниот играч од предходната сезона, па не завршија топ4.Венгер по заминувањето на клучните играчи трошеше минимално и пак топ4 ќе завршеше, и тоа не една сезона туку добри 7-8 години по ред.
Никој не го негира тоа само што сликата што е поставена е мутава да кажам. Иначе, сфака част за Венгер.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
Според некои француски новинари детали го делат Вест Хем од потпишување на Абденур :blablab: Паје, Абденур, Обианг, следната сезона селење на готово стадионче од ~60,000, кој е како нив.
Па реално им треба уште еден стопер, Колисон веќе е стар, само на Томкинс и Рид не може цела сезона да се потпрат.Читав и шпекулации за Чорлука дека може да го соберат.
Иначе многу интересни играчи купија, заедно со Свонси.
Свонси посебно како ја водат екипата, алал нека им е.:cuc:[DOUBLEPOST=1435343575][/DOUBLEPOST]
Никој не го негира тоа само што сликата што е поставена е мутава да кажам. Иначе, сфака част за Венгер.
Сликата е извадена од контекс, да, ама тие играчи имаа по 20 утакмици у сезона изиграно за Арсенал, што поради повреди, што поради сплет на околности.
Не ми текнува која сезона што беше во тие 7-8 години, ама памтатм дека Денслсон ни беше главен ДМФ цела сезона, се сеќавам дека Џуру ни беше столб во одбраната цела сезона, исто и Скилачи набута 25 натпревари кога се повредија Вермален и Туре/Галас(не се сеќавам кој беше точно).
Бентнер во една втората полусезона постигна 9/10 гола, беше главниот кривец што завршивме топ4.
Сонг исто тешко дупе беше а нон-стоп играше, пред да отиде во Барса, само таа сезона и пол јако ја изигра.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас затоа реков, сфака част за Венгер. Таму треба да пишува Венгер вс сите неспособни менаџери на ЛФЦ во тоа време. Но, кога ќе ја видиш големата слика, Ливерпул има освоено еден Карлинг, Арсенал (кога според многу требаше да се бори за титула) освои два ФА купа.

За 15 години сликата нема да значи ништо, ниту пласманите во ЛШ туку само освоените трофеи/титули, поле на кое што двата тима се на мизерно место споредбено со Челзи и Јунајтед, на пример.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Јас затоа реков, сфака част за Венгер. Таму треба да пишува Венгер вс сите неспособни менаџери на ЛФЦ во тоа време. Но, кога ќе ја видиш големата слика, Ливерпул има освоено еден Карлинг, Арсенал (кога според многу требаше да се бори за титула) освои два ФА купа.

За 15 години сликата нема да значи ништо, ниту пласманите во ЛШ туку само освоените трофеи/титули, поле на кое што двата тима се на мизерно место споредбено со Челзи и Јунајтед, на пример.
Нема ништо да се брои,точно, но ќе биде исклучително важна стабилноста што ја воспостави Венгер и што го држаше Арсенал на едно солидно ниво,во однос на се(да не се повторувам) и тоа ќе е исклучително важно за натамошните успеси на клубот.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Ливерпул константно не влага во ЛШ последниве 5 години, кога им се сменија 11 менаџери, беа пред банкрот и менуваа газди. Време во кое местото во топ4 им го завзема Сити.

Не знам на што сакаш да алудираш со тоа „еднаш во пет години“?

И кој рече дека во Ливерпул играле големи или „големи“ играчи?

Ако веќе одиме во големина на играчки имиња кои играле за двата тима тој период, мислам дека не можеш да ми извадиш „поголеми имиња“ од Фернандо, Чаби, Стиви, Хавиер и Луис.

Не дека е ова битно, пошто вие сте си играле во ЛШ, ние не.
Епа тие големи имиња што ги набројуваш константно не успеваа да се пласираат во ЛШ, а Арсенал со горе доле тој состав споменат успеваше.
Како тоа сте дошле до банкрот кога два менаџери ви трошат за година дена по 100 милиони фунти за играчи???
Менаџерите ги менува нивниот успех/неуспех и никој друг.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема ништо да се брои,точно, но ќе биде исклучително важна стабилноста што ја воспостави Венгер и што го држаше Арсенал на едно солидно ниво,во однос на се(да не се повторувам) и тоа ќе е исклучително важно за натамошните успеси на клубот.
Мислиш дека Венгер има воспоставено поголема стабилност од онаа штоја воспостави Фергусон?
За иднината ќе видиме. Малку ми е чкакљиво тоа дека поставил темели за новокомпонованиве менаџери али ајде, има време.[DOUBLEPOST=1435344893][/DOUBLEPOST]
Епа тие големи имиња што ги набројуваш константно не успеваа да се пласираат во ЛШ, а Арсенал со горе доле тој состав споменат успеваше.
Како тоа сте дошле до банкрот кога два менаџери ви трошат за година дена по 100 милиони фунти за играчи???
Менаџерите ги менува нивниот успех/неуспех и никој друг.
Ти ги стави големи имиња под наводници. Јас ти викам, дај ми поголеми што ги имале Арсенал тој период. Твои се зборовите, не мои.

Во врска со банкротот, не верувам дека не ја пратеше сагата со Хикс и Жилет и кампањата против нив. Тоа дека Скотланд Нешнл Банк требаше да го откупи клубот и да оди у 4та лига или каде и да беше. Ако не ти текнува, прочачкај за периодот кога ФСГ го купи.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Мислиш дека Венгер има воспоставено поголема стабилност од онаа штоја воспостави Фергусон?
За иднината ќе видиме. Малку ми е чкакљиво тоа дека поставил темели за новокомпонованиве менаџери али ајде, има време.
Не гледам некаде да го споменав Фергусон,ниту Барса,ниту Реал.Зборувам за Арсенал и Арсен Венгер.
Под стабилност пред се подразбирам финанскиска стабилност.

Иначе моето предвидување за периодот после Венгер си ги имам кажано неколку пати. Само и он да не си бара сам свој наследник,или веќе ако бара барем да најде посалам од Мојс :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не гледам некаде да го споменав Фергусон,ниту Барса,ниту Реал.Зборувам за Арсенал и Арсен Венгер.
Под стабилност пред се подразбирам финанскиска стабилност.

Иначе моето предвидување за периодот после Венгер си ги имам кажано неколку пати. Само и он да не си бара сам свој наследник,или веќе ако бара барем да најде посалам од Мојс :D
Не се доискажав убаво, моја грешка. Го спомнав Ферги пошто видовме сите што се случи после стариот :)

Што ти е предвидувањето? И тебе ти е Клоп? :Д

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Не се доискажав убаво, моја грешка. Го спомнав Ферги пошто видовме сите што се случи после стариот :)

Што ти е предвидувањето? И тебе ти е Клоп? :Д
Се осетив ко Нострадамус :pos:

Иначе за предвидувањето,бетер од Јунајтед ќе бидеме доколку стварно Венгер не се замени со квалитетен кадар,зошто Венгер е 10 можеби и повеќе луѓе во Арсенал.Функции,конци тегла многу.
Баш со Џену правевме муабет после фијаското на Мојс,дека на Арсенал ќе му е потешко без Венгер отколку на Јунајтед без Фергусон.

Да грешам,нормално ќе сум најсреќен. :D

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
После Венгер може Гери Монк FTW!!!:cool:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
За иднината ќе видиме. Малку ми е чкакљиво тоа дека поставил темели за новокомпонованиве менаџери али ајде, има време.[DOUBLEPOST=1435344893][/DOUBLEPOST]

Ти ги стави големи имиња под наводници. Јас ти викам, дај ми поголеми што ги имале Арсенал тој период. Твои се зборовите, не мои.

Во врска со банкротот, не верувам дека не ја пратеше сагата со Хикс и Жилет и кампањата против нив. Тоа дека Скотланд Нешнл Банк требаше да го откупи клубот и да оди у 4та лига или каде и да беше. Ако не ти текнува, прочачкај за периодот кога ФСГ го купи.
па тоа и ми беше поентата на муабетот, со играчи помали од тие што ги наброја Арсенал некако успевал да дојде до топ 4, Ливерпул не, а зошто е тоа така незнам, не е дека немале пари (ти пишав и претходно и Кени и Роџо потрошија по 100 мил за еден трансфер период ). А за банкротот ми текна, ама мислам дека повеќе беше медиумска помпа тоа, отколку вистина дека клубот би заминал во 4 лига

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
па тоа и ми беше поентата на муабетот, со играчи помали од тие што ги наброја Арсенал некако успевал да дојде до топ 4, Ливерпул не, а зошто е тоа така незнам, не е дека немале пари (ти пишав и претходно и Кени и Роџо потрошија по 100 мил за еден трансфер период ). А за банкротот ми текна, ама мислам дека повеќе беше медиумска помпа тоа, отколку вистина дека клубот би заминал во 4 лига
Не некако, Арсенал заслужено успевал да дојде до топ4. Муабетот е дека тој топ4 освен константност во ЛШ не му донел нешто повеќе за паметење од тие смешни да ги наречам години на Ливерпул. Нормално дека ЛШ е подобро одколку ЕЛ (Уефа куп) али учество е и кај едните и кај другите, ништо повеќе. Ништо повеќе од тоа што се памети, трофеи.

За банкротот, не би рекол дека беше помпа зошто Хикс и Жилет не ги враќаа парите (позајмицата) а не сакаа да го продадат клубот. Стечај, чао пријатно. Тука ни помогна Парслоу (мислам дека им беше пред тоа Чеар Мен на Челзи), при продажбата. Се бореа ФСГ и некои кинески газди, не ни знам кои беа, ги имам заборавено зошто поминаа скоро 5 години.

Уште еднаш, сфака част за Венгер ама топ4 никако не е успех со кој што може да се каже „видете што напраивме“. Уствари можеби е, ама не за клуб како Арсенал.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Секако дека топ 4 не е успех за клуб како Арсенал, со тоа можат да се задоволат малите клубови како Челзи, но со оглед на ситуацијата беше потребно., најпотребно Арсенал минимум да биде топ 4.Сега што после искроениот план, т.е. не планирањето на управата дека во некој клуб може да дојде милјардер и да си игра фудбал менаџер тоа е друго. Основите беа тие, планот беше тој, остварен е. Полека работите ќе си се вратат на своето, убеден сум. За правилен и сигурен развој на Арсенал во иднина вреди да се одвои една декада а можеби и повеќе во чекање, т. е. развој во кој Арсенал би се борел ако не рамо до рамо тука некаде со најбогатите клубови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom