Barclays Premier League Season 2012-2013

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се си мислев дека Гигс прв ќе се пензионира...:eek:

Сигурен сум дека и тој и Сколс ќе објават. Ова е крај на Ера а не тоа од Барса. :D

Сигурен сум дека и тој и Сколс ќе објават. Ова е крај на Ера а не тоа од Барса. :D
Сколс да, Гигс потпиша уште една година :)

Олеснителна околност е викам, тоа што ќе остане како директор во клубот, пак ќе биде на тренинг центарот и на утакмици, ништо чудо и по тури да го праќаат, барем нема да остава штогоде луѓе да се вртат во клубот. Ама ако го донесат Мојс ќе е забавно, човекот допрва треба да учи во ЛШ како се игра.

Се очекуваше можеби да се пензионира, ама никад не се знаело со старово. Со среќа нека му е понатаму во кариерата, вистинска икона на Премиер лига е човекот. Воедно, со среќа и на МанЈу, ќе биде интересно. Искрено верувам дека САФ го вадеше максимално потенцијалот на оаа група играчи и дека друг тренер/менаџер можеби немаше да ги постигне истите резултати.

Како и да е, farewell Fergie!

Сколс да, Гигс потпиша уште една година :)

Олеснителна околност е викам, тоа што ќе остане како директор во клубот, пак ќе биде на тренинг центарот и на утакмици, ништо чудо и по тури да го праќаат, барем нема да остава штогоде луѓе да се вртат во клубот. Ама ако го донесат Мојс ќе е забавно, човекот допрва треба да учи во ЛШ како се игра.

Не ми се верува Мојс да биде главен, повеќе ми асоцира на Мојс како асистент. Ако биде он главен тренер, сигурно е дека ќе биде само формално таму и Ферги ќе командува. Ме влече на Мурињо-Мојс тандем, или некој друг, но друг во моментов не знам кој. Или ќе биде тоа или некој досега неповрзан со Јунајтед. :)

Мојс можда би прифатил да биде помошник на Фергусон сезона или две па после да го наследи. Ама вака незнам, мислам дека под Мурињо или било кој не би отишол како помошник иако се работи за Јунајтед.

12 години е во премиер и незнаел како се победува...

12 години е во премиер и незнаел како се победува...
Брат заеби, преголем залак е Манчестер Јунајтед за Мојс. Фергусон имаше европски титули пред да дојде во Манчестер Јунајтед па пак му требаше време за ПЛ. Допрва ќе треба да се вежба во ЛШ да игра. А 99% сум сигурна дека е тој. Или еве Бенитез е слободен на крај од сезона :icon_lol:

Никогаш не сум го сакал, не знам зошто, дали е поради таа негова ароганција, или слично, но јасно е дека заслужува еден голем респект за сето она што го направи во Јунајтед во овие 26/7 години. Мислам, самото тоа што е толку време во еден тим кажува многу работи. Пример, јас не би можел да го замислам Мурињо повеќе од 10 години во еден тим, не па 25, ама едноставно се работи за различен карактер.

Како и да е, останува во тимот на некоја позиција (спортски директор, не?), така што пак ќе се мота околу тимот, ќе му помага многу на новиот тренер и слично. Веројатно веќе се изморил од оваа работа, која сигурно е напорна, плус со неговите 71 година. Мора да мисли малку и на здравјето. За наследник негов, и јас типувам на Мојс, и така во изминатите години често се поврзуваше неговото име со Манчестер. Други опции не знам кои би биле, Бенитез можда. :P Мурињо не верувам, според мене, тој сака да се врати во Челси каде го сакаат и каде има недовршена работа.

Како и да е, после Ферги ништо нема да биде исто во ПЛ, ама ќе се навикнеме и без него. :)

Лажливо копиле. Вика ќе напраам пак екипиште, биг сајнингс, кур се стресе и стандард ко што си го дал госпо, го плеска у чело на сите. Поим за манипулатор, ама секоја му чест што се држеше мушки и не прејде во меинстримот.
Колку има излажано старчево, premierската позиција кај нас може да ја земе во секое време. :pos:

Има ли некој на кого нема да му недостасува дедото ?
Освен Ливерпул :LOL:

08.05.2013 11:43 - Sky News reports Sir Alex Ferguson replacement due to be announced in next 48 hours. Ајде да видиме.

Крајот на Ман.У. почнува, интересно доста интересно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom