- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.967
Не сакам да навлезам во длабока дискусија, еве ти графички приказ од тетка вики (колку е релевантен не сакам да коментирам) со кој сакам да ти покажам дека подемите и падовите на клубови, како што се Јунјтед и Ливерпул во примеров, немаат врска со посетеноста!! Во тој период што го спомна Англија запаѓа во тешки економски срања да кажам...и тешко работничката класа (луѓе какви што живеат конкретно во Манчестер и Ливерпул) тешко доаѓаат до пари, да одвојат за да го следат својот омилен тим!! Ова ти е муабет пренесен од прва рака шо би се рекло, Скаузер цел живот...па сега ти како сакашПа смешното е тоа што кажуваат дека цел Манчестер е за нив, а не можат да го наполнат стадионот! Ама ти тоа не можеш изгледа да го сватиш, ограничен си!
Инаку сите англиски клубови имаат голема подршка, пред 90-те години кога Ливерпул доминирал, натпреварите на Јунајтед биле преполни и секогаш имало подршка така да прочитај прво па после ела да си ги мериме!
И не сум јас крив што Јунајтед има најмногу навивачи во светот, може да се буниш во некој меѓународен суд, јас не можам да ти помогнам!
Како пример, ќе ти кажам (исто од човеков пренесен, кој има 60тина години) Ливерпул е најјак во периодот кога цел град иде класично под стечај, приватизација на секој чекор...луѓето немаат пари ни за леб..и решаваат да и се "оддолжат" на цела Англија со тоа што ќе го бодрат клубот до максимум, во нови и безбројни успеси...успеси што ќе бидат запишани во историјата (да бидеме реални и се, без разлика колку тимот е тиње задњава декада)....штеделе пари...двоеле од уста, само за да имаат да купат билет...а па некогаш...се случувало, како што можеш да видиш и на сликите погоре, дека и покрај тоа што тимот имал успеси, немал голема посетеност...(муабетот ми е...дали пари, дали време, дали разочараност...гледаноста паѓа...) што нас не треба да ни биде никаков показател...ништо не ни менува!!!
П.С. Малку е измешано се ова што го напишав, се надевам ќе ме сфатиш!! Поздрав и честито победа. Најзаслижено титулата оваа година ќе отиде во Манчестер..кај кој тим, ќе видиме на крај
Attachments
-
11,3 KB Прегледи: 20
-
108,8 KB Прегледи: 20