Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па смешното е тоа што кажуваат дека цел Манчестер е за нив, а не можат да го наполнат стадионот! Ама ти тоа не можеш изгледа да го сватиш, ограничен си!

Инаку сите англиски клубови имаат голема подршка, пред 90-те години кога Ливерпул доминирал, натпреварите на Јунајтед биле преполни и секогаш имало подршка така да прочитај прво па после ела да си ги мериме!
И не сум јас крив што Јунајтед има најмногу навивачи во светот, може да се буниш во некој меѓународен суд, јас не можам да ти помогнам!
Не сакам да навлезам во длабока дискусија, еве ти графички приказ од тетка вики (колку е релевантен не сакам да коментирам) со кој сакам да ти покажам дека подемите и падовите на клубови, како што се Јунјтед и Ливерпул во примеров, немаат врска со посетеноста!! Во тој период што го спомна Англија запаѓа во тешки економски срања да кажам...и тешко работничката класа (луѓе какви што живеат конкретно во Манчестер и Ливерпул) тешко доаѓаат до пари, да одвојат за да го следат својот омилен тим!! Ова ти е муабет пренесен од прва рака шо би се рекло, Скаузер цел живот...па сега ти како сакаш :)

Како пример, ќе ти кажам (исто од човеков пренесен, кој има 60тина години) Ливерпул е најјак во периодот кога цел град иде класично под стечај, приватизација на секој чекор...луѓето немаат пари ни за леб..и решаваат да и се "оддолжат" на цела Англија со тоа што ќе го бодрат клубот до максимум, во нови и безбројни успеси...успеси што ќе бидат запишани во историјата (да бидеме реални и се, без разлика колку тимот е тиње задњава декада)....штеделе пари...двоеле од уста, само за да имаат да купат билет...а па некогаш...се случувало, како што можеш да видиш и на сликите погоре, дека и покрај тоа што тимот имал успеси, немал голема посетеност...(муабетот ми е...дали пари, дали време, дали разочараност...гледаноста паѓа...) што нас не треба да ни биде никаков показател...ништо не ни менува!!!

П.С. Малку е измешано се ова што го напишав, се надевам ќе ме сфатиш!! Поздрав и честито победа. Најзаслижено титулата оваа година ќе отиде во Манчестер..кај кој тим, ќе видиме на крај :)

Attachments

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Eте точно е сето тоа на пеја, од графиците се гледа и дека во годините кога паѓа гледаноста на едниот клуб, паѓа и на другиот. Манчестер и Ливерпул се речиси како близнаци градови. Па кој не би одел в недела попладне на утакмица, мераци. Разликата е во тоа што во периодот на Ливерпул гледаноста доста варирала де поради економските причини, де поради други причини, паѓа-расре, сепак од 90тите па навака се постабилни економски па Олд Трафорд станува се попосетен. Нема веза тоа
Но престанете со глупавите препукувања и провокации

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

Браката :icon_lol:

Иначе вчера како падна Волкот,срце ми застана у пм :cenzura:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
И да си свириме, во Лига Европа. Ај се надевам, Манчестеровците, ќе ни споделат искуства, како треба да пристапиме кон тоа наптреварување. :D

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Го казнија ли вошката бе, повеќе треба од 4 меча, да извадам некој бод од Џеко на фентази. Ми мириса на кикс на Гудисон Парк.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Robbie Keane, дал многу јаки голој бе последново коло. Случајно ги фатив на ТВ, вчера, ообено вториот. По по, мајсторот останува мајстор, секогаш !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom