Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Кажи еден тим што освоил првенство без финансии?

Ај јас ќе се оправдам со Емирати, можда и баксуз ни е :confused: Ама што е со Ливерпул, само купува готови(искусни) играчи а неможе ни лига европа да игра...
Ама сам се копаш бе брат.....пред 2-3 страни ми викаш дека Арсенал немал финансии....а сеа ми викаш кој тим освоил без финансии...јас ќе ти кажам Арсенал.....според твојот заклучок....сеа шо правиме?!
И нема потреба барем мене да ми се правдаш...уште помала потреба осеќам јас тебе да ти се правдам, за лошите сезони на Ливерпул....лошата политика на клубот....и немање едноставно среќа......не искуство на овие играчи во освојување титули...не знам стварно што би ти набројал...
--- надополнето: 17 декември 2011 во 01:02 ---
се дели фан клубот на лево и десно крило, ја како центарец си седам на страна :D
нема врска... :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Прво.....многу си контрадикторен со постот.....напиши нешто..па прочитај и стисни "испрати мислење"

Второ....дали ако некој навива за Арсенал во ПЛ...а тимот нема освоено титула во тоа време....не е вреден да се спомне и почитува како ФАН или НАВИВАЧ....те молам, тоа на некој од Лондон кажи му го....

Трето.....Дали јас како фан н Ливепрул треба да бидам осудуван, зошто мојот тим нема освоено титула во англиска премиер лига и не треба да навивам за него...и да не зборам воопшто на форумов?!

Четврто....Ливерпул никогаш не земал титула во премиер лига...така да не само јас....никој навивач до сега тоа не го дожиевал...

Петто....следен пат цитирај ме....ако не, именувај ме....слободно отвори конверзација.....и немој да збориш за трошењето на пари на Ливерпул....зошто е комично.....па за последниве 5 години...уште покомично....

И да.....немоќ рече дечко од вашиот фан клуб...и те молам....која е таа "секоја ебана година"....да не ми збориш ова од 19век.....или?!

Ууууу воопшто не сум контрадикторен затоа те молам ти прочитај убаво пред да стиснеш Испрати.

Првиот дел што си го болдирал беше до Вори наменето, он си сфати само ти не сфати и не треба ни да реплицираш за тоа.

ве повикав вас навивачите на Ливерпул пошто вие сте тие кои кењате против Арсенал а немате со што да го поткрепите тоа, барем да бевте секоја година подобри од нас па да ни се потсмевавте вака џабе само се ситите дека немаме трофеи кога вие не памтите кога последен пат сте освоиле ПЛ (ок не се викала ПЛ се викала ичкурнемичуекако прва лига, не биди буквалиста тоа иди на децава од 15 години да им го збориш)

И не не зборам за 19ти век зборам за од кога јас гледам фудбал, негде од 99-00 година. Од тогаш навака колку пати Ливерпул бил пред Арсенал? 3 пати? И тоа е успех за вас? Кој е поуспешен тим последнава декада? Така да малку ви дава за право да се ситите на Арсенал дека нема титула кога и вие сте исти.

Така да не се рчкајте више на таа тема, ама изгледа како намерно секој пат а се спомне Арсенал мора некој од Ливерпул да рипне тука и иде контра.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ууууу воопшто не сум контрадикторен затоа те молам ти прочитај убаво пред да стиснеш Испрати.

Првиот дел што си го болдирал беше до Вори наменето, он си сфати само ти не сфати и не треба ни да реплицираш за тоа.

ве повикав вас навивачите на Ливерпул пошто вие сте тие кои кењате против Арсенал а немате со што да го поткрепите тоа, барем да бевте секоја година подобри од нас па да ни се потсмевавте вака џабе само се ситите дека немаме трофеи кога вие не памтите кога последен пат сте освоиле ПЛ (ок не се викала ПЛ се викала ичкурнемичуекако прва лига, не биди буквалиста тоа иди на децава од 15 години да им го збориш)

И не не зборам за 19ти век зборам за од кога јас гледам фудбал, негде од 99-00 година. Од тогаш навака колку пати Ливерпул бил пред Арсенал? 3 пати? И тоа е успех за вас? Кој е поуспешен тим последнава декада? Така да малку ви дава за право да се ситите на Арсенал дека нема титула кога и вие сте исти.

Така да не се рчкајте више на таа тема, ама изгледа како намерно секој пат а се спомне Арсенал мора некој од Ливерпул да рипне тука и иде контра.
АУУУУУУУУУ ме заеба....или НЕ!!!

Реплицирав на целиот пост....ти реков зошто.....ако имаш нешто во што сакаш да ме вметнеш.....реплицирај ми....не ме спомнувај меѓу редови....па јас да изигравам е*ан супер сајонец.....да толкувам мислења....до толку не сум без животен.....

Немој да генерализираш....како тоа сите.....од кај тоа?! Јас реагирав зошто дечкото пиша дека е презаситен...па прашав зошто...а тој почна финансии да ми споредува...што ќе се повторам...ВООПШТО не ме интересира. И пак ќе те прашам ако мојот тим е позади твојот, тоа мене не ми дава право да навивам за него и да се ку*чам (малограѓански кажано)
Тоа ти е исто, ко сега јас да кажам дека сум подобар фан од сите тука, зошто јас имам тетоважа од клубот за кој навивам а вие немате...демек не го сакате толку клубот за да го означите тоа, затоа боље со мене во конверзација не влагајте...јас сум ултимејт....(многу јасно дека НЕ)

Лигата "ичкурнемичуе".....?! Ќе го цитирам Шабан Салиу, кога му се обраќа на Амди Бајрам....цитирам: "Епа тоа е она ниското ниво твое".....и ти демек имаш 20.....па ги заеба сите помали од 15 години....и тука ти е контрадикторноста....ги оспоруваш фановите што немаат начекано тимот да им освои титула...а такви има и Арсенал.....патем.....Арсенал е подолго без титула, било каква...за разлика од ЛФЦ...затоа ПРЕКИНИ!!!!! (ако веќе сакаш на таа карта да играме, иако воопшто не ми е битно)

И...не се прати фудбал од кога гледаш ти фудбал...99-00...искрено и јас од тогаш....тој период...што не е ни воопшто битно.....фудбалот не почнува од тогаш.....него, 19 век (го спомнав горе, зошто рече од секогаш)

Извини за рчкањево....да не сакаш и сам да се банирам(иако не можам) ако те навредив.....

П.С. извини за зборов "воопшто" (не знам што ми стана)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ама сам се копаш бе брат.....пред 2-3 страни ми викаш дека Арсенал немал финансии....а сеа ми викаш кој тим освоил без финансии...јас ќе ти кажам Арсенал.....според твојот заклучок....сеа шо правиме?!
И нема потреба барем мене да ми се правдаш...уште помала потреба осеќам јас тебе да ти се правдам, за лошите сезони на Ливерпул....лошата политика на клубот....и немање едноставно среќа......не искуство на овие играчи во освојување титули...не знам стварно што би ти набројал...
Кој тим освоил без финансии откако влезе абрамовиќ и милионите во премиер, со сити само се дозаплетка цела лига во пари. Портсмут дури и банкнотираше а беше солиден ПЛ тим.

Арсенал имал финансии но ги трошел на емирати, додека другите конкуренти на играчи.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Кој тим освоил без финансии откако влезе абрамовиќ и милионите во премиер, со сити само се дозаплетка цела лига во пари. Портсмут дури и банкнотираше а беше солиден ПЛ тим.

Аесенал имал финансии но ги трошел на емирати, додека другите конкуренти на играчи.
Така кажи пријател, да се разбереме...има разлика во предходниот пост и овој, нели? Како и да е....се согласувам дека парите го уништуваат фудбалот....тоа пробував и да го објаснам на дечкото пред 5-6 страни наназад, од фан клуб на Ливерпул....во врска со Торес....како и да е....money makes the world go round.... :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
досаден си веќе не ми се реплицира на долго ме мрзи да се објаснувам со тебе пошто ќе се вртиме у круг.

ама веруј ич не ме занима дали тимот освоил нешто 1930/40/50/60,... година.
Гледам за сега што и како праи и ќе гледам што праи додека сум жив. Ако тебе ти е битно која титула Ливерпул ја освоил 1960 година ондак ако курчи се со тие титули и ич нема да ти замериме.
Ама што фајде ќе видиш ти ако Ливерпул не земе титула уште 20-30 години? Пак ќе се курчиш со тие старите титули?
Немој со тој муабет жити се, на сите ни е битно што тимот праи СЕГА кога го гледаме а не што праел пред 30 години.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Одете пијте бе ... начукајте се .. Арсенал ми зборат тука, Ливерпул, курац палац тракатанац ... :facepalm::icon_lol:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Можда е и тоа некое алиби на "нетрофејните фанови"...кога сме веќе на тоа ниво.....јас јавно ќе те замолам и тебе а и сите фанови на Арсенал, да ја напуштите темата за Лига на Шампиони...зошто нели, нити имате освоено...нити сте конкуренти....и немој со муабети....дека не се битни минатите титули....сепак можеш да имаш почит....со тоа не ги навредуваш само фановите на Ливерпул....или можеби па толку знаеш.... не сакам да грешам душа!!!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Леле отекување со титули еј...Титулите служат само за да си ги мерите кој има поголем...Ако љубовта кон клубот е поврзана само со титулите, да ви се намочам во љубовта...

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Надградба, доградба и целосна изградба се различни термини што се разликуваат со две три нули повеќе/помалку на крајот од сметката.
И покрај сите трошоци и проблеми сепак Арсенал се одржа на врвот од ПЛ сите овие години, тимот должи многу помалку за разлика од сите други големи тимови во Англија па и во Европа ако сакаш. Сега да се воведе правилото на УЕФА за ограничено трошење во однос на заработката, Арсенал не би имал никаков проблем за разлика од 90% топ тимови во Европа.

Точно е дека филозофијата на Арсенал, пред се Венгер е да не троши пари на скапи играчи туку се купува талент и се гради силен играч. Е сега што заминаа Фабрегас и Насри е друга приказна. Значи купуваме сировина продаваме(се разбира играчот сам сака) готов производ и токму тука се кочи конкурентоста на тимот во борба за титула.
Целиот тим после 2004 е граден околу еден играч - Фабрегас, Венгер видел во него квалитет и лидер но копиљот си замина. Сепак и ова денес што успеа да го скрои е одлично, 9 поени заостанување зад лидерот и тоа со 4 порази. Да не пишувам колку тешко е да ги мотивираш играчите после тешки порази и тоа во краток временски период.

Вилшир ќе биде лидер и на репрезентацијата за кратко време. ;)

Навиваш за јунајтед, кажи ми што би се случило да заминат Руни и Нани сега во Јануари на три дена од крајот на трансфер периодот?
Остај за стадионите. Ако сакал Венгер да троши тоа ќе го правел и пред изградбата на стадионот и сега. Значи тоа не е некој фактор. Ако гледаме така ние, Челзи, Реал, Барселона да се вадиме на високите плати што ги земаат играчите дека немаме финансии за трансфер? Не...Разликата е во тренерите пред се.
Правилото на Уефа нема да се воведе чисто информативно, затоа што го повлекоа од Уефа, но во приказнава не се битни финансиите. Ние фановите не добиваме нешто од тоа. Важни се трофеите. Еве Арсенал има стабилни финансии во моментов, што не составите тим и да гримте во ПЛ и во Европа или пак поради тоа што немате трофеј во изминативе 7 год ви избегаа главните играчи и сега ќе кажуваме приказни демек немаме финансии се градеше стадионот бла бла. Како и да е, го почитувам Венгер затоа што човекот од ништо направи нешто со Арсенал, но сепак 7 години без трофеј (ниту еден куп) се многу за тим од калибар на Арсенал.

Друга приказна. Зошто си заминаа Фабрегас? Насри? Туре и остали? Да освојуваше Арсенал трофеи биди сигурен дека ниту еден од овие немаше да бара слава на друго место или да трча по парите од шеиците. Секој фудбалер од нивен калибар сака да освојува трофеи, нешто што во Арсенал не го видеа. Во моментов тоа што се случува со трансфер политиката на Арсенал ме потсеќа како на просечен клуб кога ќе извади некој играч со големи квалитети и големите бркаат да го купат, тоа се случува со Арсенал во изминативе сезони да бидеме реални, но сепак бидете благодарни на Венгер што ве одржува уште во живот. Јас сакам искрено силен Арсенал како во периодот кога бевте непобедливи. Тогаш жарот беше на највисоко ниво кога беа дуелите против нас, како и останатите конкуренти. А тоа што се сега на 9 поени зад лидерот и со 4 порази е поради големата конкурентност во ПЛ каде секој може секого да победи. Да бевте во конкуренција како што е таа во Шпанија сигурно ќе се наоѓавте на 20 поени зад лидерот.

За Вилшер се сложувам. Дечкото стварно ја има мојата почит и гледај чувајте го да не ви летне некаде во наредниве години:D

А за тоа со Нани и Руни. Едно ќе ти кажам. Се додека е Фергусон на клупата нема да дозволи на 3 дена пред крајот на трансфер периодот да ги продаде своите носители на играта. Тоа сигурно би го направил на почеток на трансфер периодот и би нашол нивни замени. Нешто што се случи со Роналдо, Бекам, Ван Нистлерој од блиското минато. Сега сме во криза и тоа е факт, многу повреди, промена на генерации, но имаме среќа што имаме човек како САФ на клупата што и во вакви моменти остваруваме победи од по 1-0 и друга песна ќе се пее кога ќе излеземе од кризата веруај, затоа што големината на Јунајтед не е во поединци, туку во САФ. Човекот е институција, не само менаџер кој ги избира играчите и ја поставува тактиката.

Спортски поздрав :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Правилото на Уефа нема да се воведе чисто информативно, затоа што го повлекоа од Уефа, но во приказнава не се битни финансиите. Ние фановите не добиваме нешто од тоа. Важни се трофеите.
Спортски поздрав :)
Точно,ние фановите не добиваме ништо од финансиите.
Ама кажи ми бе златен,што доби од трофеите ти ?
Спортски поздрав.(y)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Точно,ние фановите не добиваме ништо од финансиите.
Ама кажи ми бе златен,што доби од трофеите ти ?
Спортски поздрав.(y)
Го добив задоволството како и секој фан кога неговиот тим ќе освои трофеј. Секој фан сака својот тим да победува и да освојува трофеи. Нормално, мора да се биде со тимот и кога не му оди, но задоволството е големо кога твојот тим ќе освои трофеј;)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Го добив задоволството како и секој фан кога неговиот тим ќе освои трофеј. Секој фан сака својот тим да победува и да освојува трофеи. Нормално, мора да се биде со тимот и кога не му оди, но задоволството е големо кога твојот тим ќе освои трофеј;)
Тофејот ти е цреша на тортата,да.
Но не значи дека не е убава тортата и не си уживал додека си ја јадел ако нема на неа цреша. ;)
пс:Големо е задоволството и кога ќе се изгради стадион бе ;)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Тофејот ти е цреша на тортата,да.
Но не значи дека не е убава тортата и не си уживал додека си ја јадел ако нема на неа цреша. ;)
пс:Големо е задоволството и кога ќе се изгради стадион бе ;)
Јас имам големо задоволство тоа што секој 2 ден ја косат тревата на Олд Трафорд и сеа шо прајме?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom