Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Brian Reece

Суарез ке биде прогласен за невин 100%, од сигурни извори.Единствено нешто што ке расправа ФА за викендот е што да се прави со Евра.

Бесилка само бесилка .... за такви дегени само бесилка .... :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.497
Поени од реакции
10.254
@acetetovo... Па и Олд Трафорд се надградува скоро секоја година па пак се освојуваат трофеи. Eве и Челзи веќе некое време бара решение за својот стадион, а и Ливерпул мислам исто така. Не е оправдание, градевме стадион затоа не се трошеа пари и не се купуваа играчи, а тоа резултира со неосвоен трофеј. Филозофијата на Арсенал е многу поинаква, Венгер купува само 2-3 играчи на неколку години за поголема сума (до 15 милиони) и дава шанса на млади фудбалери кои добиваат искуство со тек на време, но сепак тоа не е солуција за успех затоа што помина тоа време. Сега владее друга ера, излегоја тимови со богати газди кои можат се да си допуштат, а тој тренд го следат и големите клубови, но не и Арсенал во последно и затоа изминатите сезони само еднаш се бореше за трофејот и на крај заврши трет, а во другите сезони се бореше за 3-4 позиција . И друго ќе напоменам, Арсенал не произведува играчи од својата школа туку купува млади играчи од по Франција, Шпанија и ред други земји кои подоцна добиваат своја шанса во првиот тим. Едино Вилшер што е излезен чисто од школата на Арсенал во изминативе сезони.;)
Друже не прај глупи муабети.Според тебе е исто да направиш стадион и да се мислиш да правиш.Ххахаха ти се молам.И друго,не е исто да изградиш цел стадион и да надградиш некоја трибина.
Знаеш ти што викаш??
Се жалите дека Арсенал не освојува титула,ради финански,односно ради тоа што изградија стадион.Еве и Челзи/Ливерпул се мислат да направат.

Од мислење до крајна реализација знаеш колку е разликата?
300 милиони фунти.

;)

A

apidrone

Гостин
Ај ПЛ не, ај ЛШ не, ама ни ФА ни Карлинг куп немате освоено (а дефинитивно можете, со ростерот кој ви е на располагање). Не е до немањето финансиски средства.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Brian Reece

Суарез ке биде прогласен за невин 100%, од сигурни извори.Единствено нешто што ке расправа ФА за викендот е што да се прави со Евра.

Бесилка само бесилка .... за такви дегени само бесилка .... :)
Брајан Рис актерон? :icon_lol:

Ама сигурни извори, оставете го ова, никој не знае што спремаат тие од ФА. Чим од Гардијан не знаат, тешко дека другиве знаат.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
јебига мал си за да знаеш што праеше Арсенал на времето.
Ти коа си почнал да гледаш фудбал и да навиваш за Челзи, Арсенал не беше на врвот точно е тоа и си ги пропуштил годините кога само Арсенал и Манчестер владееа во Англија ама нашето време ќе дојде пак, полека ;)

И не ми е јасно што тоа навиачите на Ливерпул сакаат да кажат. Сте биле вие живи кога Ливепрул последен пат земал титула у ПЛ?

Арсенал со неговата "немоќ" како што вика членов погоре, секоја ебана година завршува пред Ливерпул. А што праиме да ја имаше "моќта" на Ливерпул и да потрошеше ни помалку ни повеќе туку 300+ милиони у задњиве 5 години?
Прво.....многу си контрадикторен со постот.....напиши нешто..па прочитај и стисни "испрати мислење"

Второ....дали ако некој навива за Арсенал во ПЛ...а тимот нема освоено титула во тоа време....не е вреден да се спомне и почитува како ФАН или НАВИВАЧ....те молам, тоа на некој од Лондон кажи му го....

Трето.....Дали јас како фан н Ливепрул треба да бидам осудуван, зошто мојот тим нема освоено титула во англиска премиер лига и не треба да навивам за него...и да не зборам воопшто на форумов?!

Четврто....Ливерпул никогаш не земал титула во премиер лига...така да не само јас....никој навивач до сега тоа не го дожиевал...

Петто....следен пат цитирај ме....ако не, именувај ме....слободно отвори конверзација.....и немој да збориш за трошењето на пари на Ливерпул....зошто е комично.....па за последниве 5 години...уште покомично....

И да.....немоќ рече дечко од вашиот фан клуб...и те молам....која е таа "секоја ебана година"....да не ми збориш ова од 19век.....или?!

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Брат, не треба да ме убедуваш за тоа колку троши Арсенал...и финансии...искрено не дека и нешто ме интересира....ама до толку пратам фудбал....и гледам што се случува....друго ми беше прашањето...зошто кажа дека кога ТРЕБАЛО да се освојуваат титули, се освојувало....па затоа прашав, да не не треба сега...и ако не треба, зошто така мислиш, да не сте презаситени.....а ти ми почна финансиски муабет.....што ќе повторам...уопште не ме занима финансиската моќ...или ако повеќе сакаш, според тебе...НЕмоќ на Арсенал....!!! Поентата ми е, никој не е презаситен од титули, тоа е само алиби на фанови и навивачи...ако му иде слабо на тимот!!! Поздрав
Кажи еден тим што освоил првенство без финансии?

Ај јас ќе се оправдам со Емирати, можда и баксуз ни е :confused: Ама што е со Ливерпул, само купува готови(искусни) играчи а неможе ни лига европа да игра...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.905
Поени од реакции
11.665
Титули не се освојуваат ама се градат стадиони ;)
Кога требаше титули ги освојувавме без пораз (y)
Така е.
Ехх, ми недостига вистинското ривалство помеѓу Јунајтед и Арсенал.
Кога дуелите решаваа титули, кога Вентер и САФ се вреѓаа и плукаа преку прес-конференции и изјави.
Фамозната истурена супа во соблекувалната на Јунајтед и 300 различни збрки и дешавки.
Е тоа беше премиер лига. Спектакл! Сум ги мразел арсенал од дно на душава, ми идело да влезам во телевизот и на виера или на кион да им ја дерам кожата на живо...хаха каков жар имаше тогаш, пцуење, кршење, колнење, вриштење, плачење...неверојатно.
Можеби дека старциве уште не беа толку зближени а и можеби кин/виеира го правеа да биде крваво.
Ама тоа време нема никогаш повеќе да се врати. Единствено среќниците кои што тогаш ги пратеа овие моменти ќе си ги паметат и еве вака ќе се потсеќаат....:icon_mrgr:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
@acetetovo... Па и Олд Трафорд се надградува скоро секоја година па пак се освојуваат трофеи. Eве и Челзи веќе некое време бара решение за својот стадион, а и Ливерпул мислам исто така. Не е оправдание, градевме стадион затоа не се трошеа пари и не се купуваа играчи, а тоа резултира со неосвоен трофеј. Филозофијата на Арсенал е многу поинаква, Венгер купува само 2-3 играчи на неколку години за поголема сума (до 15 милиони) и дава шанса на млади фудбалери кои добиваат искуство со тек на време, но сепак тоа не е солуција за успех затоа што помина тоа време. Сега владее друга ера, излегоја тимови со богати газди кои можат се да си допуштат, а тој тренд го следат и големите клубови, но не и Арсенал во последно и затоа изминатите сезони само еднаш се бореше за трофејот и на крај заврши трет, а во другите сезони се бореше за 3-4 позиција . И друго ќе напоменам, Арсенал не произведува играчи од својата школа туку купува млади играчи од по Франција, Шпанија и ред други земји кои подоцна добиваат своја шанса во првиот тим. Едино Вилшер што е излезен чисто од школата на Арсенал во изминативе сезони.;)
Надградба, доградба и целосна изградба се различни термини што се разликуваат со две три нули повеќе/помалку на крајот од сметката.
И покрај сите трошоци и проблеми сепак Арсенал се одржа на врвот од ПЛ сите овие години, тимот должи многу помалку за разлика од сите други големи тимови во Англија па и во Европа ако сакаш. Сега да се воведе правилото на УЕФА за ограничено трошење во однос на заработката, Арсенал не би имал никаков проблем за разлика од 90% топ тимови во Европа.

Точно е дека филозофијата на Арсенал, пред се Венгер е да не троши пари на скапи играчи туку се купува талент и се гради силен играч. Е сега што заминаа Фабрегас и Насри е друга приказна. Значи купуваме сировина продаваме(се разбира играчот сам сака) готов производ и токму тука се кочи конкурентоста на тимот во борба за титула.
Целиот тим после 2004 е граден околу еден играч - Фабрегас, Венгер видел во него квалитет и лидер но копиљот си замина. Сепак и ова денес што успеа да го скрои е одлично, 9 поени заостанување зад лидерот и тоа со 4 порази. Да не пишувам колку тешко е да ги мотивираш играчите после тешки порази и тоа во краток временски период.

Вилшир ќе биде лидер и на репрезентацијата за кратко време. ;)

Навиваш за јунајтед, кажи ми што би се случило да заминат Руни и Нани сега во Јануари на три дена од крајот на трансфер периодот?

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Зашо бе толку нејќете да не дружите нас фановите на Ливерпул, па ни забранувате и да коментираме тука? Јес да нема освоено тимот титула од пичке си материне, ама не сме ние криви за тоа. :oops:

И омилен муабет ми е коа у реплика на некој од нас, фановите на Ливерпул, ни викате како секоја година викаме дека таа е таа. Секој од вас пред сезона има такви амбиции, сеа јбг, не сме ние криви, да се прашував ја, ќе освајавме секоја година. :icon_lol:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Така е.

Е тоа беше премиер лига. Спектакл! Сум ги мразел арсенал од дно на душава, ми идело да влезам во телевизот и на виера или на кион да им ја дерам кожата на живо...хаха каков жар имаше тогаш, пцуење, кршење, колнење, вриштење, плачење...неверојатно.
Можеби дека старциве уште не беа толку зближени а и можеби кин/виеира го правеа да биде крваво.
Ама тоа време нема никогаш повеќе да се врати. Единствено среќниците кои што тогаш ги пратеа овие моменти ќе си ги паметат и еве вака ќе се потсеќаат....:icon_mrgr:
Знам. :)

Се уништи тој фудбал, колку пати сум бегал од школо да гледам премиер лига, плус си беше преносот на мтв, Калински коментатор. Мераци!
Дојде цска лондон и манчестер оил сити и сеа ќе гледаме кршење кичми на вештачки екипи и фанови.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Така е.

Ќути, мене браќата Невил ми беа толку ружни и антипатични што посакував да ги улепшам со метална шипка у фаца.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ехх, ми недостига вистинското ривалство помеѓу Јунајтед и Арсенал.
Кога дуелите решаваа титули, кога Вентер и САФ се вреѓаа и плукаа преку прес-конференции и изјави.
Фамозната истурена супа во соблекувалната на Јунајтед и 300 различни збрки и дешавки.
Тепачките во тунелите меѓу Виеира и Кин, „тепањето“ на Руд, кога индиректно ни помогна да дојдеме до 49 меч без пораз, црвените картони на Фреди и Рио заради глупости, головите на Анри, дијагоналите на Бекам, пасијата и страста на теренот и Вон него. Е тоа ни фали.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Знам. :)

Се уништи тој фудбал, колку пати сум бегал од школо да гледам премиер лига, плус си беше преносот на мтв, Калински коментатор. Мераци!
Дојде цска лондон и манчестер оил сити и сеа ќе гледаме кршење кичми на вештачки екипи и фанови.
да живеат клиповите на јутуб! ..редовно се остаам со клипови од порано.

Лејм муабет е, ама парата го еба фудбалот максимално. Гледаме манекени како трчаат и зимаат ненормална пара, а не сакаат да возвратат со тоа бар малку да го остаат срцето на терен, плачат за се и сешто. За ФА и судиите, да не ни почнувам. Али што да праиме ние, освен тука квалитетно да се испуцаме меѓусебе. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Зашо бе толку нејќете да не дружите нас фановите на Ливерпул, па ни забранувате и да коментираме тука? Јес да нема освоено тимот титула од пичке си материне, ама не сме ние криви за тоа. :oops:

И омилен муабет ми е коа у реплика на некој од нас, фановите на Ливерпул, ни викате како секоја година викаме дека таа е таа. Секој од вас пред сезона има такви амбиции, сеа јбг, не сме ние криви, да се прашував ја, ќе освајавме секоја година. :icon_lol:
lol vo poslednive nekolku strani sami megu sebe fanovi na liverpul se ispokaravte nekako mnogu raspolozeni za raspravii kako da ste :D :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom