Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Nicklas Bendtner and Lee Cattermole have been arrested over damaged cars in Newcastle.
“We can confirm that on Thursday, December 15, two men aged 23 were arrested on suspicion of criminal damage."
“[The arrests] follow an investigation in to damage caused to cars on Stowell Street in Newcastle city centre"
:facepalm:

Мислам дека веќе и на мајка му и на татко му им станува срам што го направиле овој.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
^
Никој не рече дека Венгер не е одличен финансов менаџер!
Венгер е повеќе од менаџер, Венгер го направи она што Арсенал е денес.
Поради Венгер Арсенал има комплетно нов стадион и поради Венгер Арсенал е 15 години по ред во ЛШ.

Да, поради Венгер и немаме титула 7 години ама кога би бирал помеѓу ова што е сега и доаѓање на некои шеик кој ќе носи само платеници у тимот ондак би останал на ова што е сега без и трошка двоумење.

Да додадам, бев против Венгер кога ништо не правеше во текот на летово ама изгледа шлаканицата од Манчестер баеги го освести па го натера да купи нешто... Од секогаш сум рекол, не сакам Венгер да си оди, туку сакам Венгер да се смени, да стане оној стариот... Сега некако како да сакаше да им докаже на сите дека може со деца да земе титула, нешто што му падна во вода со заминувањето на Цеск и на Насри така да очекувајте интересно следно лето од Арсенал.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.905
Поени од реакции
11.665
Напротив од твоево тврдење јас мислам дека Јунајтед зимава ќе оди надолу, има криза кај нив и тоа е факт.
Јас па тврдам 5-6 години наназад со деца титула не се освојува, ама тоа е шо да праиш.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Јас па тврдам 5-6 години наназад со деца титула не се освојува, ама тоа е шо да праиш.
Титули не се освојуваат ама се градат стадиони ;)

Кога требаше титули ги освојувавме без пораз (y)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Демек се презаситивте....или што е....стварно не те сфаќам.....
Не дека се презаситиле но кај нас нема тајкуни да фрлаат пари на играчи. Во Арсенал е се изворно, од школата на тимот со неколку исклучоци оваа сезона.
После златната генерација од 2003/04 тимот се обновуваше со играчи од сопствениот двор. Ако другите тимови трошеле по 100.000.000 на сезона Арсенал трошел 10.000.000. Се изгради Емирати, се заработува на продадени играчи - имаме редовни пациенти од Шпанија а во последно време Англија. Тимот и покрај сите кризи, што во играчки кадар, што во финансиите сепак е во топ 4 и покрај катастрофалниот старт на сезоната.
Секоја година игра во ЛШ и оди до четвртфинале/полуфинале/финале.

За некои тимови требаше по милијарда и кусур евра за да стигнат во првите 4 екипи.

Можеби годинава не сме фаворити за титула во ПЛ но догодина ќе биде жустро!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не дека се презаситиле но кај нас нема тајкуни да фрлаат пари на играчи. Во Арсенал е се изворно, од школата на тимот со неколку исклучоци оваа сезона.
После златната генерација од 2003/04 тимот се обновуваше со играчи од сопствениот двор. Ако другите тимови трошеле по 100.000.000 на сезона Арсенал трошел 10.000.000. Се изгради Емирати, се заработува на продадени играчи - имаме редовни пациенти од Шпанија а во последно време Англија. Тимот и покрај сите кризи, што во играчки кадар, што во финансиите сепак е во топ 4 и покрај катастрофалниот старт на сезоната.
Секоја година игра во ЛШ и оди до четвртфинале/полуфинале/финале.

За некои тимови требаше по милијарда и кусур евра за да стигнат во првите 4 екипи.

Можеби годинава не сме фаворити за титула во ПЛ но догодина ќе биде жустро!
Брат, не треба да ме убедуваш за тоа колку троши Арсенал...и финансии...искрено не дека и нешто ме интересира....ама до толку пратам фудбал....и гледам што се случува....друго ми беше прашањето...зошто кажа дека кога ТРЕБАЛО да се освојуваат титули, се освојувало....па затоа прашав, да не не треба сега...и ако не треба, зошто така мислиш, да не сте презаситени.....а ти ми почна финансиски муабет.....што ќе повторам...уопште не ме занима финансиската моќ...или ако повеќе сакаш, според тебе...НЕмоќ на Арсенал....!!! Поентата ми е, никој не е презаситен од титули, тоа е само алиби на фанови и навивачи...ако му иде слабо на тимот!!! Поздрав

В

Вори

Гостин
Кого интересира сметководство и финансии,нека навали на темава.Ајде економисти,можете вие.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Кого интересира сметководство и финансии,нека навали на темава.Ајде економисти,можете вие.
јебига мал си за да знаеш што праеше Арсенал на времето.
Ти коа си почнал да гледаш фудбал и да навиваш за Челзи, Арсенал не беше на врвот точно е тоа и си ги пропуштил годините кога само Арсенал и Манчестер владееа во Англија ама нашето време ќе дојде пак, полека ;)

И не ми е јасно што тоа навиачите на Ливерпул сакаат да кажат. Сте биле вие живи кога Ливепрул последен пат земал титула у ПЛ?

Арсенал со неговата "немоќ" како што вика членов погоре, секоја ебана година завршува пред Ливерпул. А што праиме да ја имаше "моќта" на Ливерпул и да потрошеше ни помалку ни повеќе туку 300+ милиони у задњиве 5 години?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
@acetetovo... Па и Олд Трафорд се надградува скоро секоја година па пак се освојуваат трофеи. Eве и Челзи веќе некое време бара решение за својот стадион, а и Ливерпул мислам исто така. Не е оправдание, градевме стадион затоа не се трошеа пари и не се купуваа играчи, а тоа резултира со неосвоен трофеј. Филозофијата на Арсенал е многу поинаква, Венгер купува само 2-3 играчи на неколку години за поголема сума (до 15 милиони) и дава шанса на млади фудбалери кои добиваат искуство со тек на време, но сепак тоа не е солуција за успех затоа што помина тоа време. Сега владее друга ера, излегоја тимови со богати газди кои можат се да си допуштат, а тој тренд го следат и големите клубови, но не и Арсенал во последно и затоа изминатите сезони само еднаш се бореше за трофејот и на крај заврши трет, а во другите сезони се бореше за 3-4 позиција . И друго ќе напоменам, Арсенал не произведува играчи од својата школа туку купува млади играчи од по Франција, Шпанија и ред други земји кои подоцна добиваат своја шанса во првиот тим. Едино Вилшер што е излезен чисто од школата на Арсенал во изминативе сезони.;)

В

Вори

Гостин
јебига мал си за да знаеш што праеше Арсенал на времето.
Ти коа си почнал да гледаш фудбал и да навиваш за Челзи, Арсенал не беше на врвот точно е тоа и си ги пропуштил годините кога само Арсенал и Манчестер владееа во Англија ама нашето време ќе дојде пак, полека ;)

И не ми е јасно што тоа навиачите на Ливерпул сакаат да кажат. Сте биле вие живи кога Ливепрул последен пат земал титула у ПЛ?

Арсенал со неговата "немоќ" како што вика членов погоре, секоја ебана година завршува пред Ливерпул. А што праиме да ја имаше "моќта" на Ливерпул и да потрошеше ни помалку ни повеќе туку 300+ милиони у задњиве 5 години?
Брат глуп е муабетот од претходни страници,озбилно.Ја лично го поштувам Арсенал,ништо лошо не зборам.И не можам да ти кенкам за титули и такви работи,кога и Челзи не е ништо поарен.
И знам што правел Арсенал за времето.И пред да почнам да навивам за Челзи(2003),гледав фудбал и Премиер Лига.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ехх, ми недостига вистинското ривалство помеѓу Јунајтед и Арсенал.
Кога дуелите решаваа титули, кога Вентер и САФ се вреѓаа и плукаа преку прес-конференции и изјави.
Фамозната истурена супа во соблекувалната на Јунајтед и 300 различни збрки и дешавки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom