Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.811
Поени од реакции
11.429
Леле како ќе плачат кога ќе им ги пегламе омилените им 4932749 тима :icon_lol: мелем за душа!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Како тоа на анкетата сум гласал за Јунајтед !? Оххх маки :D :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.759
Don't understand you, but nevermind :)
„Бугарски воз“ е политички термин со којшто се означува злоупотреба на правото на гласање со цел да се издејствуваат изборни резултати во сопствена полза. Карактеристично за гласањето со „бугарски воз“ е тоа што едно лице гласа на повеќе гласачки места во корист на својата опција и така создава резултат кој не одговара на вистинското расположение во гласачкото тело.

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Don't understand you, but nevermind :)
„Бугарски воз“ е политички термин со којшто се означува злоупотреба на правото на гласање со цел да се издејствуваат изборни резултати во сопствена полза. Карактеристично за гласањето со „бугарски воз“ е тоа што едно лице гласа на повеќе гласачки места во корист на својата опција и така создава резултат кој не одговара на вистинското расположение во гласачкото тело.
Ај сеа малце офф:„Бугарски воз“ изгледа вака:Еден член на одредена партија оди на избирачко место со свое "избирачко ливче", ја прави целата процедура но гласа со неважечкото избирачко ливче.Го зема оргиналот со себе,и следниот кој ќе гласа ќе треба да заокружи бројот во присуство на сведоци,потоа со тоа ливче оди да гласа,а со празното ливче кое тој ќе го земе гласа друг и така оди "возот".Така имам слушано сеа колку е точно незнам,но има логика бидејќи само со 1 невалиден глас,добиваш многу сигурно гласови.

И воопшто не ме чуди името на процедурава :P

Уште еднаш извинете за оффффффф ;)

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Што сте се нафрлиле на Blue Army што ги симпатиша Сити,кога тој apidrone или како и да беше,навива за Манчестер и за уште 43 други тимови.
сакаш да ти го направат животот пекол?
--- надополнето: Aug 3, 2011 1:54 PM ---
јас како што знам, бугарски воз вака се прави : еден гласа(ваљда две ливчиња има) и едното го пополнува и ваљда го става во кутијата, а и другото го пополнува, но го крие и на влезот на гласачкото место му го дава пополнето на друг човек, другиот го прави истото како и тој што му го дадил ливчето и така си се вртат... :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Многу сложено ова возов :))))

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
А па како плачеше сестра ти јас кога ја пеглав :pos::pos: ... Шала .. :)
-.- три неделен бан за членов ве молам...
--- надополнето: Aug 3, 2011 2:12 PM ---
нвм што не сме ист тим, која култура еј, кој речник...ццц

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom