Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Дечки,ова е се веќе срање и срање и срање.Со трансфериве ова е стварно претеризам.Ако успее овој проектот на УЕФА шо треба да започне од 2012(интересна година :) ) нештата ќе се подобрат,барем од моја гледана точка,зошо сепак 100 М,80,70-се многу пари за еден фудбалер.
Абе многу.... Види колку зема Роналдо од реклами, види пр. Федерер зема по околу 100 000 000 до 150 000 000 долари, за Ролекс, Надал зема по 130 000 000 од Киа, на договори вредни по неколлу години, а помалку заработува од спортот, исто и за Хамилтон, исто и за Бекам и сл...

Светот се менува скроз, и тоа не само во фудбалот... Чист пр. Хамилтон кој носи Реј Бан, пред трката, зема годишно по 70 000 000 долари, и тоа само од спознор од наочари.. Значи, не е само кај фудбалерите, таква сумата...

Значи поентата ми е, приходот од реклами, веројатно е поголем и затоа се плаќаат енормно големи пари за фудбалери, тенисери, ф1 возачи, за нивни придонес во светот на маркетингот... Мом да ти објаснам поопширно, дипломска работам на маркетинг, али друга прилика..

Поздрав

--- надополнето ---

Абе ај, не е можно... И сето ова во последен момент ? Хаа бе, кузнај од кога е договорено... Штета за Суарез и Керол...Беа стварно добри играчи.. Осудени се на живот без титули, изгледа ! :pos2: (шала)

G

Gray Foxx

Гостин
Абе многу.... Види колку зема Роналдо од реклами, види пр. Федерер зема по околу 100 000 000 до 150 000 000 долари, за Ролекс, Надал зема по 130 000 000 од Киа, на договори вредни по неколлу години, а помалку заработува од спортот, исто и за Хамилтон, исто и за Бекам и сл...

Светот се менува скроз, и тоа не само во фудбалот... Чист пр. Хамилтон кој носи Реј Бан, пред трката, зема годишно по 70 000 000 долари, и тоа само од спознор од наочари.. Значи, не е само кај фудбалерите, таква сумата...

Значи поентата ми е, приходот од реклами, веројатно е поголем и затоа се плаќаат енормно големи пари за фудбалери, тенисери, ф1 возачи, за нивни придонес во светот на маркетингот... Мом да ти објаснам поопширно, дипломска работам на маркетинг, али друга прилика..

Поздрав
Аман бе. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290

:pos2: 100,130,150 милиони,брат нешто јако си пушел :))

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.779
Поени од реакции
12.112
Сигурно мислел на 10,15,13 милиони ама вие одвај чекате некој да згреши :pos2:

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Дечки.

Никој ногометаш не дреме на Твитер.

Зошто да им верувате на бројките кои ги пласираат медиумите во врска со трансферите?

take it easy:pos2:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Дечки.

Зошто да им верувате на бројките кои ги пласираат медиумите во врска со трансферите?

Не дека дремат на тивтер,ама има некој кои често пишуваат/Рио и Џек се едни од поактивните.:))
Медиумите(јас само скајспортс ги следам) се истите кои дознаваат за комплетирање на трансферите пред да објават клубовите од “инсајдери“ и ваљда они им ја кажуваат сумата.Можда не е точна,ама сигурно е приближно таа сума.:smir:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
:pos2: 100,130,150 милиони,брат нешто јако си пушел :))
Јбг, така пиши во ноемврискиот број на еспорт...

--- надополнето ---

Дечки.

Еве го нашиве, активни се, и Џеки, и Енди О Брајан, и Рио и Ван Перси и Афобе.. Има чат пат

--- надополнето ---

Не е тешко да се најде на нет, дека Рафа, чисто информативно, од договорот со Најк инкашира, 27 000 000 долари, проверете... Тука не го вклучуваме договорите со Киа, најголемиот негов, како и со Ролекс, како и неговите помали договори...:back:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Едноставно не ми се верува англичаните колкава препотентна нација се...се што е нивно си го ценат тродупло без разлика дали е квалитетно или не во поглед кон останатите фудбалери од другите земји..да се дадат толку (пре)многу пари за млад и недожан играч(англичанец) кој изиграл добра полусезона во Њукасл не е лудост туку е ненормална работа од страна на Ливерпул..јас се надевам дека Керол ќе ги докажи фрлените пари за него и ќе почни да ги враќа со одлични игри но ова воопшто не е реално да се фрли толкава сума за Керол..во овој играч колку што сум го гледал има само цврстина,брзина и шут...не е некоја класа па да вреди толку пари..замислете за Суарез Ливерпул плати 23,5 милиони а во секој случај е измислен за Керол....не ми се верува колку англичаните си ги преценуваат своите поединци..па потоа ќе го критикувале цел свет Зампарини зошто си го преценал Пасторе во Палермо..па јас да бев како него 100 милиони ќе барам не 50...страмота е ова што се случува на трансфер пазарот...после епик фејл од трансфер во 2005 на Реал Мадрид што го зеде Рамос за една вреќа пари одтогаш цените на фудбалерите значително се преценуваат!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.857
Поени од реакции
11.522
Најискрено само Ферги/Венгер можат да земат играч без пари и да го направат ѕвер!
Генијалци...

А ова со Керол е најголема смешка што сум ја видел во живот...уште сега фали некој за она пувежон Пасторе да плати 70че...па тогаш ќе бараме сите навивачи на Манчестер Чичарито да се продаде во јуни за 150 милиони фунти, ќе ти еем филозофијата :icon_mrgr

edit

Не 150, 200 ќе бараме!

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Најискрено само Ферги/Венгер можат да земат играч без пари и да го направат ѕвер!
Генијалци...

А ова со Керол е најголема смешка што сум ја видел во живот...уште сега фали некој за она пувежон Пасторе да плати 70че...па тогаш ќе бараме сите навивачи на Манчестер Чичарито да се продаде во јуни за 150 милиони фунти, ќе ти еем филозофијата :icon_mrgr

edit

Не 150, 200 ќе бараме!
Вистинските познавачи на фудбалот веќе одамна го знаеме тоа!
Штета што фудбалот не е ни малку како што беше пред 10-15 години!
Екипи како Задрид, Шити, а сега и Челзи го направија своето. Повеќе ништо нема да е исто на трансфер пазарот!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Екипи како Задрид, Шити, а сега и Челзи го направија своето. Повеќе ништо нема да е исто на трансфер пазарот!
Колку тешко ви паѓа за парите за Керол демек вас ви земаат, или па утре ќе купувате играч па им скокаат цените :pos: ти чомбе и така јаболка цел живот ќе собираш шо се секираш
Иначе Сити пратиле понуда за Педро Леон и ги одбиле

F

fantomX

Гостин
Чомбе не јај фергусонови гомна, 30 милиони фунти за Фердинанд во времето ко е земен се исто ко 100 милиони фунти во ова време. А и не гледам шо зијан има Манчестер Јунајтед од 80те милиони фунти од, како беше, „бандата“? Можи лицемерието е корисно некош, ама не шибај без врска.

--- надополнето ---

Штета е, не можи само Манчестер Јунајтед да е единствен англиски клуб кој фрла големи милиони за квалитетни играчи, знам.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Пред да дојде Абрамович вие ги рушевте рекордите во трансфери,сега криво да не ти е ? Челзи кога преценил некој играч како Сити 30 М за Јаја Туре ? Харгривс за колку го земавте ? Бербатов ? Фердинанд ? Руни ? Тевез ?
И како што кажа Фантом,тогаш фунтата вредеше многу повеќе од сега :toe:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Овој менаџер ми е идол. :)

Приметете ја разликата во прес конференции меѓу него и било кој друг менаџер што сте го гледале/слушале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom