Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
T

the Carpenter

Гостин
Објасни ми, која е разликата ако сме 6ти, 7ми или 14ти? Лига на Шампиони? Таа лига ја освојува само еден, а доколку би биле 4ти, ќе се пласираме таму, и најверојатно НЕМА да ја освоиме. Тогаш, why bother. ова од аспект на реализам и смиреност. Ливерпул не мора да биде 4ти, откако не е прв. Затоа, воопшто не ми е гајле. Не ни треба да ми биде. Логиката на секој спорт е да си прв, а ако не си, не ни мора да се замараш кое место си.
Имаше една поговорка од некој што настапувал на олимпијада. Нешто како “важно е да се учествува!“ Како не! најбитно е да си прв, а ако не си, тогаш ЏАБЕ Е СЕ'. џабе е цел труд, се е пропаднато. Освен, ако не оствариш некој успех одстрана.
Nevermind.
Но, сепак останува мала надеж за Ливерул
Џену, памети си го постот, во случај Ливерпул да заврши четврти :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Објасни ми, која е разликата ако сме 6ти, 7ми или 14ти? Лига на Шампиони? Таа лига ја освојува само еден, а доколку би биле 4ти, ќе се пласираме таму, и најверојатно НЕМА да ја освоиме. Тогаш, why bother. ова од аспект на реализам и смиреност. Ливерпул не мора да биде 4ти, откако не е прв. Затоа, воопшто не ми е гајле. Не ни треба да ми биде. Логиката на секој спорт е да си прв, а ако не си, не ни мора да се замараш кое место си.
Имаше една поговорка од некој што настапувал на олимпијада. Нешто како “важно е да се учествува!“ Како не! најбитно е да си прв, а ако не си, тогаш ЏАБЕ Е СЕ'. џабе е цел труд, се е пропаднато. Освен, ако не оствариш некој успех одстрана.
Nevermind.
Но, сепак останува мала надеж за Ливерул
Џену, памети си го постот, во случај Ливерпул да заврши четврти :)

Важи бе, :)))), ама ако завршите четврти полека почнува страв да ми станува да не се деси ова :D

:icon_lol:

S

StereoLove

Гостин
Ти Карпентеру или како и да изгледа си патиш од комплексот наречен Манчестер Јунајтед,но те разбирам убаво,сиротиот одамна не осетил како е својот омилен тим да освои некоја титула а згора на тоа па и губи од секој што ке најдат.:cry:

А и од потписот и тајтлот гледаме дека немаш грам во мозокот,да се ситеш на туга несрека.

:tapp::tapp::tapp:

Којзнае како ке се чуствува доколку Јунајтед оваа сезона стане најтрофеен клуб во Англија не сакам ни да помислам а се радува што Челзи не победи двапати и мисли нема да сме шампиони а заборави дека тие не победија двапати лани и не беа шампиони.
Се радува на неуспехот на Јунајтед овие два натпревари кога не може на успесите на својата екипа.

Теши се само ти.Секогаш постои наредна сезона:tv:

T

the Carpenter

Гостин
Не ја разбирам поентата. Муабетот ти е за трофеи? :)
____
Реков јас, оваа година 16 ќе сме, но за следната не гарантирам. Друго е кога ќе немаш многу натпревари на врат. Гледајте си вие, бидете прваци, во случај ако имате коректор, па ако успеете да го избришете Челси од врвот, иначе нема друго чаре.

И уште еден муабет ... Рафа е ОК. До оваа точка на вриење, Рафа е далеку подобар од Фергусон ( за младите момчиња навивачи на Манчестер, правам споредба за првите години на РаФА и Фергусон, не општо)
Бенитез не е крив за се што се случува, бидете реални и гледајте малку. И на и надвор од зелениот терен.

Стерео лав, ти го има „опнато“ некој долби тигар?

S

StereoLove

Гостин
Ех сега да си ја кажувам интимата не:pipi:
А ти памтиш ли какво беше чуството кога се освојуцва пл?:vozbud::tv:

T

the Carpenter

Гостин
Типичен муабет на Манчестеровец. Ако зборувате со навивач на Ливерпул, веднаш ви е „се сеќаваш“, ако зборувате со фан на Челси “немате титула“.
Дечки, признавате дека тимот ви е полузерски од пример -Реал Мадрид, Барселона, баерн ... оти, како што гледам, саде титулите ви се битни. Згора на тоа, во недостаток на аргументи, гледате и кога биле освоени. Не знам што е битно дали последната била лани, пред 20 или пред 33 години. Последна е!

И уште едно прашање, пошо ете, на некој начин го одговорив.
какво е чувството да знајш дека во секој момент би можело да ви се случи 1958 година? :) :) :)

P.S. немам квешчнс, немам одговори појќе. Го чекаме само 9 мај, да видиме што како во Енглеска :)

S

StereoLove

Гостин

Дете со тебе нема разбирање.

Што мешаш ти несреки со титули со тоа кога биле освоени?

А клубот воопшто не е слаб.
Замисли заминаа Роналдо,Тевез играме со 34-36 години играчи,крило Валенсија,Овен кој стално се повредува и замисли се бориме за пл титула и сме на -2 поени од прво пласираниот Јунајтед а и сме се уште во четврт финалето.А вие ни групи не поминавте а и во Лига Европа не сте баш толку супериорни.И ке ми кажуваш ти мене кој каков бил.

Ајде поздрав:salut:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Добро бре...Што кур им е на оние на сител...Прееска во 8 саат даваат преглед на коло,на пола преглед го кратат,и даваат серија...ПУ да ти ебам телевизијата...ПУ

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Анчелоти сигурен дека Џо Кол ке потпише нов договор....Конечно се освестија овие од Челзи дека ваков играч не се пушта без пари.
Јбг и така нејкам трансфери меѓу тимовите од големата тројка...
Далеку е од некогашната форма, да бидеме реални.
Е сеа шо е борбен, борбен е.
Му треба уште доста работа

Дете со тебе нема разбирање.

Што мешаш ти несреки со титули со тоа кога биле освоени?

А клубот воопшто не е слаб.
Замисли заминаа Роналдо,Тевез играме со 34-36 години играчи,крило Валенсија,Овен кој стално се повредува и замисли се бориме за пл титула и сме на -2 поени од прво пласираниот Јунајтед а и сме се уште во четврт финалето.А вие ни групи не поминавте а и во Лига Европа не сте баш толку супериорни.И ке ми кажуваш ти мене кој каков бил.

Ајде поздрав:salut:
Првопласираниот Челзи :helou:

Инаку никој од нас Челзијашите не слави титула, далеку сме сеуште од титулата, туку славиме (се радуваме) пошо годинава ве добивме во сите дуели. А да беше обратно, и вие ќе славевте (да бидеме реални)

И не почнувајте со муабетот МОСКВА 2008, ок, не победивте, не победивте и лани 3:0, тоа никој не го оспорува.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Добро бре...Што кур им е на оние на сител...Прееска во 8 саат даваат преглед на коло,на пола преглед го кратат,и даваат серија...ПУ да ти ебам телевизијата...ПУ
Стварно не са саглам, го прекинаа прегледот за да даваат Бандини:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:.

Страшна работа, па не е Бандини во живо па ќе им побегне емисијата, сфаќам доколку е нешто во живо па за да не се испушти али ова е катастрофа :kesa::kesa:. Значи имаме НАЈГЛУПИ телевизии во државава една саглам нема.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Стварно не са саглам, го прекинаа прегледот за да даваат Бандини:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:.

Страшна работа, па не е Бандини во живо па ќе им побегне емисијата, сфаќам доколку е нешто во живо па за да не се испушти али ова е катастрофа :kesa::kesa:. Значи имаме НАЈГЛУПИ телевизии во државава една саглам нема.
Ахахахахха не гледав денеска али и минатата недела така направија.:):)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Фулам оди во акција и наеднаш гледаш се појавува Бандини, ебате телевизиите што ги имаме.
И уште едно прашање, пошо ете, на некој начин го одговорив.
какво е чувството да знајш дека во секој момент би можело да ви се случи 1958 година? :) :) :)

P.S. немам квешчнс, немам одговори појќе. Го чекаме само 9 мај, да видиме што како во Енглеска :)
Ти еб*м тоа ретардираното створење. Се извинувам на модераторите за пцуењето, ама ова е тотален дебилизам. Ај сфаќам да се ситиш што изгубил Манчестер од Челзи, што можеби нема да биде шампион, ама да се ситиш со авионска несреќа во која загинале 20 луѓе е тоа е веќе врв.

Уште па и се правиш паметен не било важно кое место ќе бил Ливерпул ако не е прв, не е важно кога освоил задна титула и слични глупости. Што ќе чекаш 9ти мај, самиот рече дека не ти е важно кое место ќе биде Ливерпул, така што не гледам ако биде Челзи шампион што тоа треба да ги радува повеќе навивачите на Ливерпул, отколку ако биде Манчестер шампион.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Њукасал секако се враќа во Премиер Лигата од вчера со победата а нерешениот исход на Нот. Форест така и до крај да ги загубат сите загарантирано му е 2рото место.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Објасни ми, која е разликата ако сме 6ти, 7ми или 14ти? Лига на Шампиони? Таа лига ја освојува само еден, а доколку би биле 4ти, ќе се пласираме таму, и најверојатно НЕМА да ја освоиме. Тогаш, why bother. ова од аспект на реализам и смиреност.
Toa oд аспект на лузерски конформизам, а не реализам и смиреност. И има разлика, разликата се вика - пари. Пари ради кои нема да треба да се продаде Торес, или ради кои ќе може да се купи Тевез. На пример.

А за делот на неумешна споредба на историската опседнатост со бројки контра други црни историски бројки, едино би кажал дека е тажно што еден човек може толку да изгние од завист и да ужива / посакува нешто што не би сакал ни да го напишам.

Е, сеа, освен шо е тажно, нареден пат при таков испад ќе е и санкционирано, у раздељак гробарски те љубим.

Мумија, поради одговор на провокацијата (кој го разбирам, меѓутоа сепак е навредлив), едно картонче ќе ти делиме :smir:

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Фулам оди во акција и наеднаш гледаш се појавува Бандини, ебате телевизиите што ги имаме.

Ти еб*м тоа ретардираното створење. Се извинувам на модераторите за пцуењето, ама ова е тотален дебилизам. Ај сфаќам да се ситиш што изгубил Манчестер од Челзи, што можеби нема да биде шампион, ама да се ситиш со авионска несреќа во која загинале 20 луѓе е тоа е веќе врв.

Уште па и се правиш паметен не било важно кое место ќе бил Ливерпул ако не е прв, не е важно кога освоил задна титула и слични глупости. Што ќе чекаш 9ти мај, самиот рече дека не ти е важно кое место ќе биде Ливерпул, така што не гледам ако биде Челзи шампион што тоа треба да ги радува повеќе навивачите на Ливерпул, отколку ако биде Манчестер шампион.

da pojke se raduvame da pobedit chelsea za razlika od Manche-sters......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom