Барак Обама против Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Terion
  • Време на започнување Време на започнување
Zashto mislish deka italijanskata mafia e so makedonija ABC?

Па оти граничиме со Косово.

Vie znaete li deka Federal rezerv bank u USA ( ko kaj nas Narodna Banka ) e privatna sopstvenost na Rotshildi i kompanija ?
ne znaete
Znaete li deka USA bankite vladeat so USA bidejki stancaat pari kolku sakaat i deka USA dolarot ne e vrzan za zlato tuku e obicna hartija koja ja vrzuvaat kolku tolku so Naftata ama i toa e pred kraj ?
Ne znaete
A znaete deka site se marioneti i deka aprite go vrtata svetot i sve e programirano i se znae 10 god unapred sto kako ke bide ?
NE znaete e sea znaete

Па знаеле не знаеле исто ни се фаќа.:)

Го глеав поодамна.Добар е.:wink:

Нашиов филм е подобар.:)

Se soglasuvam deka za Makedonija (i za balkanot voopsto) od demokratite najdobro e da pobedi Juliani.
Ama ako moze ednopartiski sistem da se uvede u USA i tie demokratite nikogas da ne dojdat na vlast ke bide najdobro.
Joooj Klintone...:nerv:

Џулијани e Републиканец.

Проблем може да биде Американската практика, претседателски кандидат да биде тој што ќе освои најммногу гласови од својата партија, а заменик да биде вториот.
Во случајов може да имаме Хилари Клинтон да биде претседателски кандидат, а Обама да биде потпретседател.

Значи, една проста логичка анализа на ниво од прво оделение :)

Америка е најмоќна земја во светот.
Претседателот на Америка го бираат граѓаните на Америка.
Од политиката на Америка, малтене зависи и нашата судбина, бидејќи Американците обожаваат да си играат Ризико, али Риал Тајм... па како ќе решат, тоа ќе не снајде - бидејќи сме голтарска земја (финансиски гледано).
Кул.
Идниот претседател на Америка го бираат луѓе.
Значи, луѓе се всушност оние кои ќе ни одберат кој ќе не подбере.

Ептен кул.

*no further comments, your honour....

За Македонија ќе биди најубо да тепат пак Републиканците, мене многу ме импресионира еден од нивните кандидати Рон Пол. Многу јак пристап има и има неспоредливо повеќе знаење од сите други кандидати. Ги уништува во поим сите шо ќе пробат да дебатират со него, ја разбира фкрај економијата и шо е најважно ако биде изгласан ќе ги повлече сите американски војски од сегде низ светот и комплетно ќе ја промени надворешната политика на САД.

Незнам колку се реални шансите да добие подршка од партијата, ама баш би сакал да победи. Најсовесниот човек шо досега се кандидирал од некоја партија.

Iako na Bush mu opagja rejtingot sepak smetam deka konzervativcite ke gi dobijat i slednite izbori, ne samo sto Juliani i jak kandidat na konzervativcite tuku go skaat i mnogu od demokratite :), koj i da e eod demokratite go izedovme, taa mala grupa pedera kako i da e ne ke moze da napravi naglo skrsnuvanje od megjunarodnata politika sto USA ja ima proektirano za slednive 2 decenii. Od tie pricini gi staviv na ignore site onie kipcinja sto stigaa na smetka na Bush uste od poodamna. Od treta strana kolku poveke grcite se lepat za demokratite toku postabilna ke bide i makedonskata podrska od strana na konzervativcite sto na nekoj nacin znaci trajno lobi za RM.

За Македонија ќе биди најубо да тепат пак Републиканците, мене многу ме импресионира еден од нивните кандидати Рон Пол. Многу јак пристап има и има неспоредливо повеќе знаење од сите други кандидати. Ги уништува во поим сите шо ќе пробат да дебатират со него, ја разбира фкрај економијата и шо е најважно ако биде изгласан ќе ги повлече сите американски војски од сегде низ светот и комплетно ќе ја промени надворешната политика на САД.

Незнам колку се реални шансите да добие подршка од партијата, ама баш би сакал да победи. Најсовесниот човек шо досега се кандидирал од некоја партија.

И мене ме харесва тој, но џабе.
Ал Гор беше човекот за Америка, штета не е масон иначе сега ќе имавме светски лидер во вистинска смисла на зборот. Сепак Американците го избраа човеколикиот мајмун, хм лош збор... можеби ќе ја употреби моќта на ЦИА и преку ип-то ќе ме пронајдат и судат за клевета.

Нешто слично ќе биде и сега, народот т.е. афро-американците ќе гласаат за Опра, мислев за Обама, не за друго туку поради бојата на кожата. Инаку ова е сосем спротивно од она што го ''проповедаше'' нивниот претходник. Се бараше еднаквост на народите/расите, но нивната кампања изгледа сосем поинаку. Онакви говори со такво форсирање на црната раса не сум видел ни во 8 Миљи(хипхоп филмот). Прво ќе гледа да ги исфорсира црнците внатре во државата, потоа ќе гледа вакви минорсни ствари како нашата земја.

Aко победи О Бама,Македонците како и секогаш имаат опција односно алтернатива која овој пат се вика Поликарио од ТМРО кој нема само да рекламира сода-вода.:)

Има едно наепишано правило во американската политика дека за претседател мора да биде избрам маж во средовечни години и да биде белец.
Така да ич не се замарам, сигурен сум дека Џулијани е иден претседател на САД.

http://my.barackobama.com/page/s/contact2

Eve ova vi e mejlot na Barak Obama. Ako sakate mozete da mu pisete i da protestirate. Prakajte go mejlov sto poise pisano to bolje.Neznam kolku ke pomogne ali sigurno nema da nasteti.

Treba da pravime raboti shto na krajot na kraisjtata kje ni pomognat. Da se pravat protsti e OK, no ne pomagaat mnogu. Energijata treba da ja troshime na aktivnosti da se podrijat grkomanite kako Obama. Primer:

John Kerry vchera ja poddrzha Hilari Klinton i denes mu se izvini na Barak Husein Obama zaradi spomnuvanjeto vo taa prilika na negovoto tatkovo ime (Husein) i implikacijata deka e musliman koj kje donese dzihad vo Amerika.

While announcing his support for Clinton on Sunday, Kerrey told The Washington Post in an interview that while he hopes Clinton is the nominee, he would like Obama to have a role - especially because of his ability to reach out to black youth and Muslims around the world.

"It's probably not something that appeals to him, but I like the fact that his name is Barack Hussein Obama, and that his father was a Muslim and that his paternal grandmother is a Muslim," said Kerrey, a former governor and the current president of the New School in New York City. "There's a billion people on the planet that are Muslims, and I think that experience is a big deal."

Izgleda ova mu se lepi na crniot narkos.

Podobro e da porabotime na amerikanski sajtovi so slichni argumenti kako toj pogore + so faktot deka Husein Obama bil narkos, megju drugoto:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=18527

abe na ovie izbori ke pobedi republikanec belec. edinstven seriozen kandidat so tie preddispozicii e Dzulijani. taka da ic ne se zamaram zatoa sto dzulijani use letoto si go kaza stavot za makedonija a i on ide po principot na bush (ebi gi grcite) taka da nie mozeme da si coolirame!! sea moze malce da pritisneme (kako makedonsko lobi) za sekoj slucaj ali 80% e sigurno deka dzulijani ke pobedi!!

Америка е тешка пуританска држава па затоа председател, црнец, кинез(жолт) или жена не доаѓа предвид.

хе хе црнец со грци бре што доживевме (ви викам јас накотот грдски е педерски сега на црнецот му до дудлаат) ..... море да ми го slowly blow up... all of them. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom