Ballon d'Or 2009

Кој ќе освои Ballon d'Or за 2009

• Лео Меси

Гласови: 55 79,7%
  • Кристијано Роналдо

Гласови: 10 14,5%
  • Чави

Гласови: 1 1,4%
  • Иниеста

Гласови: 3 4,3%

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Со што заслужи Роналдо 2 место?

A што викаш први 10 на Барса (без Валдес) да бидат во тимот, а?

Роналдо освои Премиер Лига со Манчестер, стигна до финале во Лига на шампиони.

A што викаш први 10 на Барса (без Валдес) да бидат во тимот, а?

Роналдо освои Премиер Лига со Манчестер, стигна до финале во Лига на шампиони.
pa veruvaj deka nemase da bide greska
namerno e staven pederceto na 2 mesto za da ne bidat prvite tri mesta igraci na barsa

P.S. a inaku navivacite na real mnogu go zasakaa ronaldo,samo neznam dali od sekogas go sakale ili od letoto ovaa godina:pos2:

abe goche pa tie se vljubeni vo transferi,ne deka igracite neso gi palat.Kao ja koa se palam na master league,edvaj cekam da dojde letoto:tv:

pa veruvaj deka nemase da bide greska
namerno e staven pederceto na 2 mesto za da ne bidat prvite tri mesta igraci na barsa

P.S. a inaku navivacite na real mnogu go zasakaa ronaldo,samo neznam dali od sekogas go sakale ili od letoto ovaa godina:pos2:

Не дека го “сакам“ туку реално гледам на работите.

А твојата илузија која гледам дека ја делат и доста други навивачи на Барса е навистина смешна.

Тогаш Манчестер пред 2 години кога ја освои титулата во Англија, ЛШ и Куп (мислам), и Роналдо златната топка требаше Руни да биде втор, Видич трет по некоја твоја логика?

100 % Меси си ја заслужи наградата, едноставно беше најдобар ! :wink:

Не дека го “сакам“ туку реално гледам на работите.

А твојата илузија која гледам дека ја делат и доста други навивачи на Барса е навистина смешна.

Тогаш Манчестер пред 2 години кога ја освои титулата во Англија, ЛШ и Куп (мислам), и Роналдо златната топка требаше Руни да биде втор, Видич трет по некоја твоја логика?

A ti gi sporeduvas Runi i Vidic so Iniesta i Xavi...daj te molam ne zaebavaj!!

A ti gi sporeduvas Runi i Vidic so Iniesta i Xavi...daj te molam ne zaebavaj!!

Зошто да не? Колку беа Чави и Иниеста заслужни за успесите на Барса, толку беа и Руни и Видиќ за успесите на Манчестер. Не гледам некоја разлика.
Само да поставиш прашање “што кур бара Роналдо втор“, треба да си одлепил скроз, или па да не гледаш подалеку од носот.

^ А што правиме во ситуација Чави да беше избран за најдобар играч, според многумина што и требаше да се деси ??? Да не требаше и во тој случај Роналдо да биде на 2то место а Меси на 3то место.
Немој не заебавај, за разлика од Роналдо Чави имаше успеси буквално на секое поле. Со Барса 5 титули, постигнати 10 гола и 25 асистенции,нивен главен орач на теренот, со Шпанската репрезентација правеа дар мар низ Европа каде што беше главен организатор на нивната играта.:toe:
Едноставно најреално ќе беше 1 Меси, 2 Чави......3. ???

^ А што правиме во ситуација Чави да беше избран за најдобар играч, според многумина што и требаше да се деси ??? Да не требаше и во тој случај Роналдо да биде на 2то место а Меси на 3то место.
Немој не заебавај, за разлика од Роналдо Чави имаше успеси буквално на секое поле. Со Барса 5 титули, постигнати 10 гола и 25 асистенции,нивен главен орач на теренот, со Шпанската репрезентација правеа дар мар низ Европа каде што беше главен организатор на нивната играта.:toe:
Едноставно најреално ќе беше 1 Меси, 2 Чави......3. ???

Убаво реков, први 11 на Барса треба да се во тимот според вас.

И така мислам дека не би биле задоволни...

Зошто да не? Колку беа Чави и Иниеста заслужни за успесите на Барса, толку беа и Руни и Видиќ за успесите на Манчестер. Не гледам некоја разлика.
Само да поставиш прашање “што кур бара Роналдо втор“, треба да си одлепил скроз, или па да не гледаш подалеку од носот.

Vidic zasluzen za titullite na Manchester kolku sto e zasluzen Xavi za BARCA....ma nemooj toa e sosema luda misla...

Е добро де коа милан освои ТИТУЛАТА У ЛШ 2007 цел тим ли требаше да се стаи ?
НЕ !!!
Шо се глупрате..јес да играте најдобар фудбал али не се бламирајте до волку...РОНАЛДО БЕШЕ ДОБАР....не го тупете...дечкото 2 сезони по ред изигра на ниво...Меси беше најдобар оваа година тоа се знае...

Честитки за Меси...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom