Ballon d'Or 2009

Кој ќе освои Ballon d'Or за 2009

• Лео Меси

Гласови: 55 79,7%
  • Кристијано Роналдо

Гласови: 10 14,5%
  • Чави

Гласови: 1 1,4%
  • Иниеста

Гласови: 3 4,3%

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Зема Меси сигурно, мислам ај што заслужи и освои се, освен Светското клупско за еден месец што следи (ама и таму ќе триумфираат), туку ни ги потекоа на сите јајцата со тоа колку е добар, секоја чест за момакот, ама ако вака продолжат секоја година за тој што ќе се спрема да ја освои наградата, за 2 години очекувам или релити во живо со потенцијалниот победник или филм лебати :icon_lol:

јасно е кој би требало да ја освои...

3. Роналдо
2. Иниеста
1. Меси

62363_hp.jpg

King Of The World

Lionel Messi has been crowned the World Footballer of the Year of 2009. The little Argentine becomes the first player from his country to lift the coveted award, and he will be presented with his Ballon d'Or on Sunday, inheriting it from Cristiano Ronaldo of Real Madrid...

КЛИК

Честитки за малиот, заслужи...

Ѕверот ја зема! Заслужено, секоја чест мајсторе! :olee:

Чави ја заслужи наградата многу повеќе од Меси, барем тоа е мое мислење, само што Чави не е толку голема звезда и нема галата да биде помпезна или шта ти ја знам. И лани кога беше најдобар играч на европското исто требаше он да ја земе но тогаш имаше поголем конкурент во Роналдо.

Штета, сигурен сум дека ќе ја земе Меси но Чави појќе придонесе за Барса сезонава одколку Меси

сигурен сум дека годинава ќе биат чави,иниеста и меси во топ 3
или чави или меси ќе земат,едно од овие секако
упсссссссссс лапсус голем.
меси беше најдобар годинава, ама мислам дека чави заслужи второ место

Со што заслужи Роналдо 2 место?

Меси без дилеми го заслужи првото.... очекував Иниеста да биде вметнат али ништо... за Роналдо се знаеше дека ќе биде во топ-3 али како најслабо пласиран

од каде роналдо 2 место немам поима
роналдо би требало 3 место а на 2 чави и на прво мајсторот МЕССИ

Наградата отиде во прави раце, позаслужено од ова амин !!!!
Само 2 место едноставно мораше да биде Чави :toe:.

:tapp::tapp:

Се повеќе на гоче ми личиш...

Честитки за Меси, заслужено.
Ако не го знаеш одговорот,немора да ми реплицираш.
За мене требаше Ето да е на 2 место,ама ете не е,тоа е само мое мислење,што немора да значи дека е точно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom