Бакнување/секс во манастир

• Креатор на темата Креатор на темата Голијат&
  • Време на започнување Време на започнување
Плукате по љубовта и светоста на сексуалниот чин кој ви е претставен како срам и нечистотија од болни умови од таканаречени религии...не вреди веќе да се објаснува...не вреди!!!

Никој не плука по љубовта и сексот. Ама има време и место каде што се води љубов, а тоа не е во манастир или било кое свето место. Сексот не е ниту срамен, ниту нечист и нема врска дека религијата така го претставува. Ама секс во свето место е знак на непочитување и некултура.

Никој не плука по љубовта и сексот. Ама има време и место каде што се води љубов, а тоа не е во манастир или било кое свето место. Сексот не е ниту срамен, ниту нечист и нема врска дека религијата така го претставува. Ама секс во свето место е знак на непочитување и некултура.

Непочитуванје кон кого ?

Непочитуванје кон кого ?

Кон местото како такво, а и кон верниците. Сексот е интимен со причина. Нема причина да се вулгализира. Ама како и се останато на светов, најдоа начин и сексот да го извулгаризираат. На крај краева, зошто општо секс во свето место? Фетиш некој, да се направи некој протест? Демек се аууу авангардни и носат некоја порака. Ми се повраќа од такви постапки.

Заебана работа е ако рибата не сврши во манастрир па те проколне незгодно као..да ти падне ....да ти се исуши....тука клетва фаќа нема заебанции

Кон местото како такво, а и кон верниците. Сексот е интимен со причина. Нема причина да се вулгализира. Ама како и се останато на светов, најдоа начин и сексот да го извулгаризираат. На крај краева, зошто општо секс во свето место? Фетиш некој, да се направи некој протест? Демек се аууу авангардни и носат некоја порака. Ми се повраќа од такви постапки.

зашто вооптшо го гледате тоа како демек покажуваат нешто ? на кого покажуваат ?
ако го праат тоа ќе го прават во соба, соба како и секоја друга соба. Нит верниците ќе знаат дека некој го направил тоа, нити “замислениот бог“ би се лутел за тоа, затоа што на тој начин “он“ го створил светот, да се размножуваме преку секс... јебига.

--- надополнето ---

Кон верниците.
На шо личи тоа, ја одам у црква/џамија/синагога/шоидае а тие се плескаат таму.

а ти кај нив у соба ќе гледаш што праат ?

зашто вооптшо го гледате тоа како демек покажуваат нешто ? на кого покажуваат ?
ако го праат тоа ќе го прават во соба, соба како и секоја друга соба. Нит верниците ќе знаат дека некој го направил тоа, нити “замислениот бог“ би се лутел за тоа, затоа што на тој начин “он“ го створил светот, да се размножуваме преку секс... јебига.

Под а) не е замислен Бог, барем не е за верниците. Под б) ти збориш за конаци... Каде ќе најдеш соба во некоја мала обична црквичка која се состои само од таа една соба? Или во Соборна еве како пример? Двајца рендом луѓе нема да најдат сигурно соба, туку ќе најдат ќош најверојатно. Сексот како чин е убав, грозно е тоа да се направи во црква. И не го мешај размножувањето. Ако користеле кондом при сексот сигурно целта не им била да се размножат. :wink:
За секс си има и време и место, а тоа не е црквата или било кое свето место. Им се присакало? Нека си изнајмат соба. Бар има хотели миљон.

а ти кај нив у соба ќе гледаш што праат ?

Кај нив ДОМА у соба што сакаат нека праат, не ме интересира. Ама на место кое воопшто не е соодветно за тоа и каде би престојувале други луѓе треба да се има бар малце општа култура и мозок у главата за да се размисли дали треба или не треба тоа да се направи.

И аман, ја не знам колку треба човек да биде oчаен па да направи ова.

Под а) не е замислен Бог, барем не е за верниците. Под б) ти збориш за конаци... Каде ќе најдеш соба во некоја мала обична црквичка која се состои само од таа една соба? Или во Соборна еве како пример? Двајца рендом луѓе нема да најдат сигурно соба, туку ќе најдат ќош најверојатно. Сексот како чин е убав, грозно е тоа да се направи во црква. И не го мешај размножувањето. Ако користеле кондом при сексот сигурно целта не им била да се размножат. :wink:
За секс си има и време и место, а тоа не е црквата или било кое свето место. Им се присакало? Нека си изнајмат соба. Бар има хотели миљон.

Ееее сеа и ти, го направивте како он да иде со план да има секс таму.
Дечкото убаво си објасни, иде со девојка и доколку имаат потреба дали би било тоа нормално да го направат таму или не. А не дека иде со цел за да го направи тоа.
А за собите, ако имаат среќа може и сами да се погодат :)
сама си со дечкоти.. нема да помислиш на тоа ?

Дечкото убаво си објасни, иде со девојка и доколку имаат потреба дали би било тоа нормално да го направат таму или не. А не дека иде со цел за да го направи тоа.

Во манастир/црква од секс ни на С нема да ми падне на памет. И општо на било кое свето место, затоа што имам почит кон тие објекти, пред се како верски, но и како КУЛТУРНИ објекти, кои воопшто не се за таква намена.

Плус, идел со девојка му и му и имал потреба. Не може да излезе од црква и да најде пригодно место за секс? Сексот не е потреба која мораш да ја задоволиш одма и сега, затоа и се разликуваме од животните, заради разумот нели?
Ако ти се примоча во автобус, сигурно нема да го извадиш и да извршиш нужда сред автобус, туку ќе почекаш да дојдеш дома да го направиш тоа, така?
Така и со овој пример, може да си почека, да се стрпи и да си го задржи нагонот и да покаже почит.

Нормално... не класифицирам што е нормално или не, пошто тоа е релативно (За мене како индивидуа, тоа не е нормално), ама невоспитаноста не е релативна. А тоа е невоспитаност и недостаток на општа култура.

Во манастир/црква од секс ни на С нема да ми падне на памет. И општо на било кое свето место, затоа што имам почит кон тие објекти, пред се како верски, но и како КУЛТУРНИ објекти, кои воопшто не се за таква намена.

Плус, идел со девојка му и му и имал потреба. Не може да излезе од црква и да најде пригодно место за секс? Сексот не е потреба која мораш да ја задоволиш одма и сега, затоа и се разликуваме од животните, заради разумот нели?
Ако ти се примоча во автобус, сигурно нема да го извадиш и да извршиш нужда сред автобус, туку ќе почекаш да дојдеш дома да го направиш тоа, така?
Така и со овој пример, може да си почека, да се стрпи и да си го задржи нагонот и да покаже почит.

Нормално... не класифицирам што е нормално или не, пошто тоа е релативно (За мене како индивидуа, тоа не е нормално), ама невоспитаноста не е релативна. А тоа е невоспитаност и недостаток на општа култура.

хммм мислиш дека можеш да го контролираш мозокот до толку да не ти дојде ни помисла ? не збориме да ја реализираш, само на секунда да помине низ глава и да одлета ?
за воспитаност, образованост и култура мислам дека нема потреба да се прави муабет, зашта што самата тема не е од тој карактер, далеку е од тоа. Членот има само 17 години, може му е и прв секс и ако му даде би ја плеснал и пред попот.

И дај жити мене не ги споредувај новите украински автобуси со манастир :) :smir:

Не знам....постои ли поголем turn off од манастир !? :nesvest:
На темава веројатно се огласуваат со афирмативен став кон прашањето лица кои имаат еден фетиш/филија или оние кои...невермајнд хаха...

Погрешно...

Зачнувањето нов човек е строго одредено и ограничено а не како кому ќе му се кеифне, а понајмалку во манастир.

Патем кажано, мојата/нашата блискост до Бога не е физички одредена или ограничена, така да присуството во манастир не значи и физичка близина до Бога.

Чекај, а како е строго одредено? Има саат и место кај што треба да се направи, или како?

--- надополнето ---

Кон верниците.
На шо личи тоа, ја одам у црква/џамија/синагога/шоидае а тие се плескаат таму.
А ако дојдеш кај мене дома ќе ти пречи шо сум се плескал со девојка ми на секое ебано ќоше од мојот дом? Или не ми доаѓаш на гости пошто уживам да ја ебам жена ми?! Пу јазк, таман ќе се напиевме по една жта и салатичка, сеа... како?!

И као ќе му помогне одговорот на Мики, или Виктор или јас на крај краеви да дадам одговор..
Смешно е. Одговорот е whatever feels like. Во момент на разгорена страст нема на човекот да му текне на одговорот на Мики дека ова уствари за некој, според некој, етц е лошо туку внатре ќе си за минута. Јас онака, сигурно би ти рекол да, дека ми нема смисла кон Бог навреда и остало. Ама јас лично не би, дека иако сум атеист, ми се десило пред црква да се драпам онака на кола, асално во темница ама незнаев, и кога видовме прво се изнасмеавме, ама после ми стана шуто и се тргнав. Значи, ако не пробаш нема да знаеш.

Респектот не го покажувате кон бога, туку кон тие што веруваат во него.

Па можат тоа да го нправат и во театар на бина, што има да се кријат во некој манастир. Еве јас предлагам да тој/таа тоа го пробат јавно во кафич или уште подобро на центарот на отворено. Има дошло, па нека, што има лошо. Коко ли само ќе биде возбудливо кога ќе свршат со врескање на плоштадот, а наоколу луѓето ќе им ракоплескаат. Браво за тие кои не од зафрканција ќе кажат амин на ова, туку на тие кои без размислување ќе го направат.

п.с. Ќе го потврдат доказот дека човекот навистина потекнува од мајмун.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom