Бакнување/секс во манастир

• Креатор на темата Креатор на темата Голијат&
  • Време на започнување Време на започнување
Abe sto bara ateist u manastir ?
I od kaj potrebata na vernik za seks vo manastir ?

Ovie 2 pretpostavki ne ostavaat prostor za seks vo manastir.
Kljuc pod itno.
Ovaa hipoteticka situacija e iluzija.
Mozna e dokolku nekoj e bolen so umot.

Abe sto bara ateist u manastir ?
I od kaj potrebata na vernik za seks vo manastir ?

Да го издува мозокот, да се прошета во природа со ноќевање а ако им се приклеца ќе се клецнат шо туку се буните...

Некои луѓе се оперирани од секаков вид на почит, па затоа и не ме чудат луѓето кои ги прават овие работи. Никогаш не би помислила да се однесувам така во никаков храм кој е симбол за нечија вера или уверување, затоа што тоа е едноставно почит спрема некои работи. Верник сум и тоа сум го истакнала повеќе пати, христијанка сум, но никогаш не би се однесувала така во никаков храм или свето место, затоа што ги почитувам сите уверувања и таквото однесување за мене е одвратно.
И ако е некој атеист, тоа значи дека не треба да почитува ништо? Ако некој не верува во нешто, не значи дека треба да покажува ниво на тотална некултура и простотилук кон нешто што за некого е свето.

Плукате по љубовта и светоста на сексуалниот чин кој ви е претставен како срам и нечистотија од болни умови од таканаречени религии...не вреди веќе да се објаснува...не вреди!!!

Плукате по љубовта и светоста на сексуалниот чин кој ви е претставен како срам и нечистотија од болни умови од таканаречени религии...не вреди веќе да се објаснува...не вреди!!!

Љубовта е светост. Сексот е чин. Дали ти како поборник за слобода на сексот би имал секс пред твојата мајка или татко?

Љубовта е светост. Сексот е чин. Дали ти како поборник за слобода на сексот би имал секс пред твојата мајка или татко?

Љубовта = Секс, тоа т.н. љубов е хемиска реакција со цел да се спојат 2 битија во светоста на сексуалната екстаза ама за ова да се разбере треба поише од библија. Ја би имал секс пред секого доколку ми е дојдено до секс и доколку тоа не им пречи на другите...начинот на кој сме невоспитани денес ворлдвајд не дозволува таква сексуална слобода :)

Еј сеа, физичките мајка и татко не се omnipresent. God is, right? Така да, ако Бог е присутен насекаде значи може да ти види без разлика дали си дома, у шума, у езеро или у WC.

Инаку тоа кажано, ја не би можела у ниедно свето место. But thats just me.

Еј сеа, физичките мајка и татко не се omnipresent. God is, right? Така да, ако Бог е присутен насекаде значи може да ти види без разлика дали си дома, у шума, у езеро или у WC.

Инаку тоа кажано, ја не би можела у ниедно свето место. But thats just me.

Сексот е најсветото нешто во овој материјален свет, чин кој ако е правилно изведен може да доведе до Нирвана или како викаат христијаните Просветлување но исто така може и да те одведе во лудило, тоа е меч со две острици и затоа е настрого чувана тајна како најголема светиња. Секој сексуален акт под волја претставува екстатично соединување на на две спротивставени сили кои владеат со универзумот, тоа е соединување на Јин и Јанг, на Шива и Шакти, итн... кои ја претставуваат илузорната двојност на креаторот кој претставува единство...најпросто кажано :)

Секоја забрана или присилување на секс доведува до психосоматски болести кои разорно делуваат на карактерот и здравјето на индивидуата...

Така да сексот не само што не е проблем да се практикува во манастир или т.н. свети места туку е и пожелно...нека не се прави разлика помеѓу една и било која друга работа зошто од таму следи болка - Либер Ал Вел Легис.

Љубовта е закон, Љубов под волја.

Сексот е најсветото нешто во овој материјален свет, чин кој ако е правилно изведен може да доведе до Нирвана или како викаат христијаните Просветлување но исто така може и да те одведе во лудило, тоа е меч со две острици и затоа е настрого чувана тајна како најголема светиња. Секој сексуален акт под волја претставува екстатично соединување на на две спротивставени сили кои владеат со универзумот, тоа е соединување на Јин и Јанг, на Шива и Шакти, итн... кои ја претставуваат илузорната двојност на креаторот кој претставува единство...најпросто кажано :)

Секоја забрана или присилување на секс доведува до психосоматски болести кои разорно делуваат на карактерот и здравјето на индивидуата...

Така да сексот не само што не е проблем да се практикува во манастир или т.н. свети места туку е и пожелно...нека не се прави разлика помеѓу една и било која друга работа зошто од таму следи болка - Либер Ал Вел Легис.

Те разбирам тотално :smir: Ваљда за мене е тоа што таа религија така пропагира. Да беше прашањето за Тантрички Храм, друго ќе беше...хахаха.....Знам дека забрани на секс и покажување на истиот во срамно светло има психолошки последици - понекогаш многу многу длабоко втемелени во особи. Јас пораснав на некој начин со идеа као срамно е и знам како тоа делувало на мене. Фала богу пробив преку таа бариера (до некаде ваљда, глеаш уште не би у манастир...хахааа)

Те разбирам тотално :smir: Ваљда за мене е тоа што таа религија така пропагира. Да беше прашањето за Тантрички Храм, друго ќе беше...хахаха.....Знам дека забрани на секс и покажување на истиот во срамно светло има психолошки последици - понекогаш многу многу длабоко втемелени во особи. Јас пораснав на некој начин со идеа као срамно е и знам како тоа делувало на мене. Фала богу пробив преку таа бариера (до некаде ваљда, глеаш уште не би у манастир...хахааа)

Па сега сите сме така пораснати и тешко е да се пробијат бариерите, ќе те притисне целиот свет, сите ќе застанат против тебе ако се обидеш. Сите пораснавме со идејата дека е срамно а подоцна и грешно. Само мене ми се интересни овие т.н. верници кои пропагираат некаков сексуален морал подобри се од Холивуд жими се :)

А кој е твојот преференс Јин и Јанг, или Јанг и Јанг, или се по ред?

А ако се има секс за да затрудни девојката, то ест Господ да го благослови и чинот и детето уште при самото правење, пошто нели по блиско место од црква/манастир до Бога нема... тогаш во ред е? А верници?

Погрешно...

Зачнувањето нов човек е строго одредено и ограничено а не како кому ќе му се кеифне, а понајмалку во манастир.

Патем кажано, мојата/нашата блискост до Бога не е физички одредена или ограничена, така да присуството во манастир не значи и физичка близина до Бога.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom