Па затоа и се нарекуваат атеисти од ат(коњ) гледаат право без да размислуваат.
хехе... проекции, проекции...
Тоа со гледањето право, без размислување, МИКИ1 да си го прашаш - да те поучи каков треба да е вистинскиот верник пошто гледам колку си ја разбираш верата. Ич.
Директно ја кршиш 3-тата заповед со никот и 6-тата со подникот. Се чаталиш со наоколу со убивање, со презир кон жените и кон сите поинакви од тебе и отворено манифестираш омраза. Од каде и да те фати човек (или Господ, „не дај боже“) да те тепа, три дена нема да може да те остави.
И после атеистите не размислувале. Оди, бе, прочитај ја тоа Книгата. Една ти е, по ѓаволите. Само почни отпочеток и немој да скокаш страници.
он-топик:
Јас не верувам во јудео-христијанско-изламскиот бог, па сепак,
никако не би ми паднало на памет секс на свето место. Не дека се плашам од казна од бог, туку дека ги почитувам моралните и етички норми на секоја заедница која ми нуди добредојде. „Кога си во Рим, однесувај се како римјаните.“
Иако не верувам во богот на споменатите религии не можам, а да не го почувствувам мирот и спокојот кој владеат во храмовите и светилиштата во кои сум престојувал. Чувството е прекрасно. За мене тоа е доказ колку многу можат луѓето (не господ) да направат заедно кога се сосредоточени на една споделена мисла.
Кога само сите тие умови би се насочиле на некаков реален заеднички проблем, наместо кон ирационална идеја...